2η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΡΟΔΟΣ 25-08-2012

2η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΡΟΔΟΣ 25-08-2012

Το βράδυ του Σαββάτου στις 25 Αυγούστου, η Πλατεία του Δημαρχείου στη Ρόδο είχε πολύ διαφορετικό πρόσωπο από το συνηθισμένο. Πολλά αυτοκίνητα, κόσμος, μεγάφωνα, σημαίες και μερικά.. βαρέλια. Τι συμβαίνει; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν στις 26 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα ο πρώτος Αγώνας Δεξιοτεχνίας, το POWER τον φιλοξένησε στις σελίδες του και τον έκανε γνωστό στους αναγνώστες του. Σαν «ευχαριστώ», ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης μας κάλεσε και στον δεύτερο αγώνα, φιλοξενώντας μας στο πανέμορφο νησί τους. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: εγώ με τον Κωνσταντίνο Σιδηρά και τα μέλη της Start Line πετάμε για Ρόδο. Συνάντηση με τα μέλη του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης, αλλά και τους τοπικούς φορείς, κάλυψη του αγώνα και επιστροφή την επόμενη ημέρα. Όμως, το πρόγραμμα μας επιφύλασσε διάφορες εκπλήξεις όπως διαμονή στο απίστευτα εντυπωσιακό και ξεχωριστό Rodos Palace (ευγενική χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Προέδρου κ. Αντώνη Καμπουράκη), φαγητό σε «ψαγμένα» εστιατόρια στη Νέα Αγορά της Ρόδου και εκτός από τον εντυπωσιακό αγώνα που θα περιγράψουμε παρακάτω, έκθαμβοι μείναμε από την απονομή των βραβείων στο εκπληκτικό χώρο του Casino Rodos S.A.! Χωρίς υπερβολές, τα πάντα ήταν άψογα οργανωμένα, οι άνθρωποι ήταν απίστευτα φιλικοί και δεν υπερβάλουμε αν πούμε ότι τέτοια περιποίηση και ενδιαφέρον δεν έχουμε ξαναδεί σε αντίστοιχο event.

Αγάπη και ενδιαφέρον

Έχουν και τα δύο οι άνθρωποι του Ρ.Σ.Α. και γνωρίζοντας αυτό, στάθηκαν δίπλα τους και οι τοπικοί φορείς. Η Ρόδος είναι ένα νησί στο οποίο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ανθούσε τις καλές εποχές των αγώνων, με σιρκουί στο αεροδρόμιο των Μαριτσών αλλά και αγώνες ταχύτητας μέσα στην πόλη της Ρόδου, πράγμα που θα ήθελαν με τον καιρό να επαναφέρουν οι άνθρωποι του Ρ.Σ.Α. Είμαστε σίγουροι ότι με την βοήθεια του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδη και του Αντιδημάρχου Ροδίων, κ. Σ Διακοσταματίου., οι αγώνες τέτοιου είδους στη Ρόδο θα γίνουν θεσμός. Η ομάδα δείχνει δυνατή οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε στο αεροδρόμιο Μαριτσών αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ώστε ο κόσμος να συνδυάσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με διακοπές!

Ο Αγώνας

Η δεξιοτεχνία δεν είναι μονάχα βαρέλια, χειρόφρενα και γκάζι. Είναι μία πολύ δύσκολη οδηγική διαδικασία που λίγοι μπορούν να φέρουν σωστά σε πέρας. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν με λίγους να τα καταφέρνουν άψογα και άλλους να υπόσχονται πολλά για τον επόμενο αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι οι θεατές ξεπέρασαν κατά πολύ τους 2.000, πέρασαν τέλεια, χειροκρότησαν και ενθουσιάστηκαν. Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν η απόλυτη ασφάλεια κατά την διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος είχε μεγάλο νικητή τον Σαρρή Χασάν με Citroen Saxo VTS, δεύτερο τον Πρόεδρο του Ρ.Σ.Α., Τάσο Αρνά με Peugeot 106 1.0 και τον Φωτη Καραμιχάλη με Mitsubishi Carisma 1300cc να συμπληρώνει την τριάδα της γενικής. Τα μέλη του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης επένδυσαν πολύ στον τομέα της ασφάλειας, πράγμα που φάνηκε. Πέραν της δεξιοτεχνίας, αυτοκίνητα Drift έκαναν το δικό τους show, με κορυφαία το Opel Corsa RWD της Grillis Performance και το εκπληκτικό BMW E30 του Τάκη Πούπουλου και οι δύο από την Κω. Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Ροδιακής Αυτοκίνησης για την αμέριστη βοήθειά τους. Το περιοδικό μας είναι πάντοτε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες!

 

Αρθρογράφος

 

Ακούστε την πρώτη στον κόσμο Twin-Turbo Corvette Z06

Ακούστε την πρώτη στον κόσμο Twin-Turbo Corvette Z06

Οι παραδόσεις για τις Chevy Corvette Z06 του 2023 έχουν ξεκινήσει μόλις εδώ και περίπου ένα μήνα και κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να τις βελτιώνουν.