Autosport International 2012

Autosport International 2012

Ανάμεσα στις εξωτικές αυτές κατασκευές μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Porsche, η BMW, η Subaru και η Lotus κάνουν αισθητή την παρουσία τους με εντυπωσιακά περίπτερα. Στον ξεχωριστά διαμορφωμένο χώρο του Performance Car Show που οργάνωσε το PistonΗeads μπορείς να δεις από κοντά supercars όπως το LFA της Lexus ή το BAC Mono ανάμεσα στις πιο «γήινες» Ferrari 458 Italia, McLaren MP4-12C και τα άπειρα Νοble, TVR, Jaguar και Aston Martin. Στον ενδιάμεσο χώρο των δύο μεγάλων κεντρικών hall υπάρχει και το αφιέρωμα στον Ayrton Senna. Όλα τα αγωνιστικά που σημάδεψαν την καριέρα του μαζί με ένα από τα αγωνιστικά καρτ της παιδικής του ηλικίας σε συνδυασμό με τις συγκλονιστικές εικόνες στο video wall γεμίζουν ένα δωμάτιο με αναμνήσεις, συγκίνηση και θαυμασμό για τον πιο αγαπητό στον κόσμο οδηγό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήταν τέτοια η ανταπόκριση του κόσμου, που το μεσημέρι του Σαββάτου -της πρώτης από τις δύο μέρες που είναι ανοιχτή η έκθεση για το κοινό- η ουρά στην είσοδο μετά βίας χωρούσε στο εκθεσιακό κέντρο.

Η Autosport όμως δεν είναι μόνο στατικά εκθέματα. Στον τεράστιο χώρο του NEC στήνεται η Live Action Arena, η μεγαλύτερη indoor πίστα σε ολόκληρη την Αγγλία. Ένα υπερθέαμα με 4 διαφορετικά shows κάθε μέρα και ειδικές θεματικές ενότητες: από stock cars, destruction derby, GT cars και freestyle motocross μέχρι κανονικούς oval αγώνες με 15 αυτοκίνητα στο grid και γνωστούς οδηγούς πίσω από το τιμόνι, όπως ο Jason Plato από το Fifth Gear και ο  αγαπημένος stuntman του ελληνικού κοινού Terry Grant. Για τους θεατές υπάρχει η δυνατότητα για demo runs με οδηγούς της Caterham στα δημοφιλή Seven καθώς και μια τεράστια indoor kart πίστα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως σε όλο αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα που αποτελεί την Autosport International είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες. Το Σάββατο και την Κυριακή, που οι χώροι του NEC ανοίγουν για το κοινό, τα hall γεμίζουν με οικογένειες και μικρά παιδιά. Βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικιών και... βαλαντίων, με κοινή αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την βελτίωση, το σπορ αυτοκίνητο και την γρήγορη οδήγηση. Πράγματα που όχι μόνο δεν είναι περιθωριοποιημένα αλλά γιορτάζονται σε μια εθνική φιέστα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουμε που θα είμαστε του χρόνου 17 με 20 Ιανουαρίου!

 

Αρθρογράφος

 

Πρόβλεψη ατυχημάτων από την Ford

Πρόβλεψη ατυχημάτων από την Ford

Η Ford εξελίσσει τεχνολογία που βοηθά στην πρόβλεψη των τροχαίων ατυχημάτων και συνδέει τα αυτοκίνητα με τους αισθητήρες για βελτίωση της οδικής ασφάλ...