DRAG DAY PYRGOS 17-18/12/2012

DRAG DAY PYRGOS 17-18/12/2012

O θεσμός του Drag Day αναπτύσσεται και μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς, κάτι το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Έλληνες οδηγοί τα τελευταία χρόνια απομακρύνονται από τις κόντρες στους δρόμους και προτιμούν ολοένα και περισσότερο την επίτευξη επιδόσεων σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με απόλυτη ασφάλεια. Το Power φυσικά επικροτεί αυτή την μετάβαση, αφού τα track-days (ok, drag days για τους ευθειάκηδες...) είναι ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστηθείς τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου νόμιμα και με ασφάλεια.

Το σαββατοκύριακο λοιπόν 17 και 18 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο Επιταλίου στον Πύργο για να παρακολουθήσουμε το πρώτο Drag Day που διοργάνωσε η Pro Action Racing, σε συνεργασία με την τοπική λέσχη Α.Ο.Λ.Α.Π.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός για την εποχή κι έτσι περίπου 3.000 θεατές πέρασαν από το αεροδρόμιο στην διάρκεια του διημέρου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70, με πολλά δυνατά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να κάνουν 4 περάσματα, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Πολύ δυνατές μάχες είχαμε στις κατηγορίες True Street 12 και 11 με πολύ δυνατά Impreza και Evo να δίνουν πολύ σκληρές μάχες στο άκρως ενθουσιώδες κοινό. Παρά το γεγονός ότι ο αεροδιάδρομος δεν στρώθηκε με κόλα, σημειώθηκαν πολλοί καλοί χρόνοι. Η ροή της διοργάνωσης ήταν πολύ καλή, με ελάχιστες καθυστερήσεις και ο κόσμος δεν κουράστηκε ούτε στο ελάχιστο.

Ο τελικός απολογισμός του 1ου Drag Day στον Πύργο ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας με πολλές δυνατές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και επιδόσεις που ευχαρίστησαν πλήρως τους θεατές.

Αρθρογράφος

 

Πρωτιά για την Mustang

Πρωτιά για την Mustang

Η Ford Mustang παρέμεινε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρώτο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα το στέμμα του δημοφιλέστερου...