TEXAS MILE 23-25/3/2012

TEXAS MILE 23-25/3/2012

Στο Beeville του Texas, στις 23-25 Μαρτίου έλαβε χώρα το event. Πολλά ρεκόρ έσπασαν και το event κύλησε απίστευτα καλά. Οι διοργανωτές δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι, καθώς από event σε event ο κόσμος είναι όλο και περισσότερος.

Στα ρεκόρ τώρα, την πρωτιά πήρε το Ford GT της Hennesey Performance, με οδηγό τον Sean Kennedy και επίδοση αυτή του τίτλου του άρθρου.

Αξιοσημείωτο όμως είναι και το ρεκόρ της πιο γρήγορης Chevrolet Camaro, αυτοκίνητο που βελτιώνουν σαν τρελοί οι Αμερικάνοι. Ο Josh Ledford πάτησε τέρμα το γκάζι στην Camaro της Late Model Racecraft πιάνοντας ταχύτητα 407,3km/h! Φυσικά, πολλά ήταν και τα Nissan GT-R που συμμετείχαν στο event. Ταχύτερο αποδείχτηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- το μαύρο GT-R Alpha Omega της AMS Performance. Τις ημέρες του Texas Mile απέδιδε 1.250 άλογα στους τροχούς και κατάφερε να πιάσει 375,1km/h στο μίλι. Βέβαια ο οδηγός του, Ivan Phipps, πρέπει «να τα είδε όλα» στο δεύτερο πέρασμα, όταν άνοιξε το αλεξίπτωτο στα 360km/h και η ουρά έχασε την πρόσφυσή της. Το GT-R άρχισε να φέρνει σβούρες στον διάδρομο του Texas Mile! Κακή φάση, ευτυχώς χωρίς κανένα ατύχημα.

Εντυπωσιακό και το 100% ηλεκτρικό Pontiac Fiero της DC Plasma με οδηγό τον John Metric το οποίο βγήκε από το μίλι με 249,4km/h! Άλλο ένα ρεκόρ άξιο αναφοράς, είναι αυτό της χειροποίητης μοτοσικλέτας του Πανεπιστημίου California στο San Diego. Ο κινητήρας της καίει βιομάζα (από φύκια συγκεκριμένα!) και κατάφερε να πιάσει 154,8km/h! Εντύπωση έκανε η απουσία των δυνατών Lamborghini, σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Το επόμενο Texas Mile θα γίνει στις 26-28 Οκτωβρίου 2012.

Η εμπειρία του Texas Mile από την DynoExelixis Motorsports του Μιχάλη Παρίδη (logo Dynoexelixis)

Έχοντας πάθος για την βελτίωση, αποφάσισα τον Οκτώβριο του 2009 να συμμετάσχω για πρώτη φορά στο Texas Mile. Οι συνεργάτες μου στην Αμερική είναι η εταιρία Evolution Motorsports, μία από τις κορυφαίες εταιρίες βελτίωσης Porsche. Ο ιδιοκτήτης της, Todd Zuccone είναι προσωπικός μου φίλος και λατρεύει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, με ιδιαίτερη αδυναμία στις Porsche. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητα μαζί και έχω καταφέρει να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Όσο για το Texas Mile, είναι μία απίστευτη διοργάνωση. Τέτοια αυτοκίνητα και γενικότερα, οχήματα, δεν βλέπεις συχνά. Όλο το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό και καθαρά επαγγελματικό. Τον Μάρτιο του 2011 είχα την τύχη να προγραμματίσω και να οδηγήσω το project car της EVOMS, μία Porsche 997 Turbo με 1.500 άλογα. Τότε έπιασα 377,6km/h, νούμερο που αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ρεκόρ στις Porsche. Φέτος, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν ήμασταν 100%  έτοιμοι για το event. Η καθυστερημένη άφιξή μας το Σάββατο το μεσημέρι δεν μας άφησε περιθώρια ετοιμασίας. Βρέθηκα πολύ γρήγορα πίσω από το τιμόνι για το πρώτο δοκιμαστικό πέρασμα και εκεί τελείωσαν όλα. Η αντλία του συμπλέκτη χάλασε και δεν ήταν δυνατόν να βρούμε άλλη, οπότε και αποχωρήσαμε την Κυριακή το πρωί. Στόχος μας ήταν τα 400km/h, ταχύτητα που θα πιάναμε σίγουρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Στο επόμενο λοιπόν...

 

Αρθρογράφος

 

Το μυστήριο μίας BMW M3 CSL (E46) στο Λονδίνο

Το μυστήριο μίας BMW M3 CSL (E46) στο Λονδίνο

Αστικός μύθος; Ιστορία του διαδικτύου ή αληθινό γεγονός; Υπάρχει στο Λονδίνο, εγκαταλειμμένη σε ένα κλειστό parking μία M3 CSL με λιγότερα από 60km.