Know How

Brand (3) : | | |
Know How: Turbo Part XVIII

Know How: Turbo Part XVIII

Η τσάκα, που κάναμε φύλλο και φτερό τον προηγούμενο μήνα, είναι τα «χτεσινά νέα». Είναι ο καθαρά μηχανικός τρόπος πρωτόγονου ελέγχου της πίεσης και βο...

Know How: Turbo Part XVII

Know How: Turbo Part XVII

Είτε μείνουμε με την εσωτερική wastegate είτε κάνουμε την υπέρβαση για εξωτερική, αφού ζυγίσουμε τα τεχνοοικονομικά βάσει των όσων περιγράψαμε τον προ...

Know How: Turbo Part XVI

Know How: Turbo Part XVI

Αυτό ακριβώς είναι η wastegate, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Μία πόρτα που είτε ανοίγει και στέλνει υπέρθερμα καυσαέρια κατευθείαν στην εξάτμισ...

Know How: Turbo Part XV

Know How: Turbo Part XV

Είδαμε τον προηγούμενο μήνα τον πυρήνα του φίλτατου intercooler και τι θέλουμε από μία κυψέλη αέρος-αέρος. Ώρα τώρα να πάμε παραπέρα την κουβέντα περί...

Η νέα Skoda Octavia κερδίζει βραβείο Red Dot για το design της

Η νέα Skoda Octavia κερδίζει βραβείο Red Dot για το design της

Η ολοκαίνουργια SKODA OCTAVIA εντυπωσιάζει με το design της και κατακτά το βαρύτιμο βραβείο Red Dot.

Know How: Turbo Part XIV

Know How: Turbo Part XIV

Χειμώνας μεσ’ το κατακαλόκαιρο..? Και μάλιστα πριν την επικείμενη πρεμιέρα της νέας σεζόν του Game of Thrones..?? Με το σωστό ιντερκούλερ όλα είναι δυ...

Know How: Turbo Part XIII

Know How: Turbo Part XIII

Στο Χάλυ Γκάλι, μικροί μεγάλοι... ...συμπιεστές και στρόβιλοι, με αποτέλεσμα, όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε τούρμπο, να χανόμαστε μέσα σε άπειρους δ...

Know How: Turbo Part XII

Know How: Turbo Part XII

Πόλεμο στο Βιετνάμ ήθελε ο Κόπολα και ο Μάρλον Μπράντο στο «Αποκάλυψη, Τώρα!», για πόλεμο στο φανάρι και στην Εθνική θα αγωνιστούμε εμείς εδώ σήμερα. ...

Know How: Turbo Part XI

Know How: Turbo Part XI

Η ιστορία με τα νερά του τούρμπο δεν είναι τόσο απλή όσο τα λάδια του, που είδαμε τον προηγούμενο μήνα: ενώ τα λάδια είναι στον …στάνταρντ εξοπλισμός,...

Know How: Turbo Part X

Know How: Turbo Part X

Η λίπανση του άξονα του τούρμπο είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του: αν το άφθονο και σωστό λάδι είναι σαν το αίμα για το μοτέρ, που γυρνά...

Know How: Turbo Part IX

Know How: Turbo Part IX

Μελετήσαμε μέχρι ρανίδος το συμπιεστή, ξεφτιλίσαμε και το στρόβιλο από την άλλη πλευρά, οπότε τι περισσεύει..? Μα, φυσικά, το ενδιάμεσό τους: το cartr...

Know How: Turbo Part VIII

Know How: Turbo Part VIII

Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα… Αν ήσασταν καυσαέρια και ζωή σας ήταν να βολτάρετε σε μαντέμια, θα είχατε ένα τέτοιο δίλημμα, σε ποια πόρ...

Know How: Turbo Part VII

Know How: Turbo Part VII

Συνηθίζουμε να το λέμε απλά «μαντέμι», αλλά αυτός είναι πολύ υποτιμητικός όρος για το κέλυφος του στροβίλου: εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με ξυλοσό...

Know How: Turbo Part VI

Know How: Turbo Part VI

Και στροβιλίζω, στροβιλίζω, στροβιλίζω...θα έλεγε το άσμα του άρχοντα Νίκου Γιατρουδάκη στο ιστορικό –κάποτε - La Notte, αν το είχε δώσει σε τουρμπίνα...

Know How: Turbo Part V

Know How: Turbo Part V

Το κέλυφος του συμπιεστή είναι αυτό, που δίνει τη χαρακτηριστική σαλιγκαρίσια μορφή συνολικά στο τούρμπο. Το «αλουμίνιο», όπως συχνά λέγεται στην πιάτ...

Know How: Turbo Part IV

Know How: Turbo Part IV

Μας πήρε τρείς μήνες να πούμε τα γενικά περί τούρμπο, άλλα άξιζε: γιατί τώρα περνάμε στα πιο hardcore, πιάνοντας κάθε κομμάτι του ξεχωριστά και εξηγών...

Know How: Turbo Part III

Know How: Turbo Part III

Αποφασίσαμε ήδη ότι θέλουμε υπερτροφοδότηση και στη συνέχεια, μάλιστα, εξειδικεύσαμε ότι δεν θέλουμε όποιον κι όποιον υπερτροφοδότη, αλλά συγκεκριμένα...