Advertisement

 

Παρουσίαση εταιρείας Derekidis Service

Παρουσίαση εταιρείας Derekidis Service

Power Techniques: Μίλτο, μίλησε μας για την Derekidis Service και την ιστορία της μέχρι σήμερα.

Μίλτος Δερεκίδης: Ξεκίνησα την καριέρα μου ως μηχανικός το 1985 στον Ανωμερίτη, ο οποίος αποτέλεσε τον μέντορά μου καθώς ήμουν πολύ νέος και ο Μανώλης ήταν ένας από τους καλύτερους γνώστες των αυτοκινήτων της VW. Το 1994 ξεκίνησα στη VW-Audi Pazaropoulos, όπου μερικά χρόνια αργότερα ανέλαβα χρέη υπεύθυνου μηχανικού για τη φίρμα της Audi. Το 2001 βρέθηκα και πάλι σε αντιπροσωπεία VW και πιο συγκεκριμένα στη VW Φιλιππαίος. Πάντα είχα όμως μέσα μου φιλοδοξία να ανοίξω δικό μου μαγαζί. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε το 2004, όταν άνοιξα τη δική μου επιχείρηση, η οποία είχε ονομασία Art Speed. Έχοντας αποκτήσει μια εμπειρία 20 χρόνων στα αυτοκίνητα της VW και της Audi, ήθελα να προσφέρω στους πελάτες μου το καλύτερο δυνατό, παρέχοντας όμως το κάτι παραπάνω από μια αντιπροσωπία ή ένα απλό συνεργείο στο κομμάτι της βελτίωσης. Το 2010, με την κρίση να επηρεάζει ριζικά το κομμάτι της βελτίωσης, η εταιρεία άλλαξε προσανατολισμό περισσότερο προς το κομμάτι της συντήρησης και μετονομάστηκε σε Derekidis Service.

Με ποια αυτοκίνητα ασχολείστε σε επίπεδο βελτίωσης αλλά και συντήρησης?

Φυσικά λόγω του υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης που διαθέτουμε, με όλα τα αυτοκίνητα του Group VW, δηλαδή Audi, Seat, Skoda και VW. Παράλληλα, όμως, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαστε εκτενώς με τη συντήρηση αλλά και βελτίωση των περισσότερων μοντέλων των Ford, Opel, Citroen και Peugeot.

 

Τι μπορεί να βρει κανείς στην Derekidis Service? Τι υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας?

188 promo derekidis service 1Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες service, όπως αλλαγή αμορτισέρ, καθαρισμό μπεκ, διαγνωστικό έλεγχο, προετοιμασία του αυτοκινήτου για έλεγχο ΚΤΕΟ και ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένα αυτοκίνητο για την προγραμματισμένη ή μη συντήρησή του. Παράλληλα ο πελάτης ερχόμενος στην Derekidis Service θα βρει ολοκληρωμένα πακέτα βελτίωσης, εξειδικευμένα aftermarket προϊόντα από τους κορυφαίους κατασκευαστές καθώς και λύσεις ειδικά για τις προσωπικές του ανάγκες. Συζητάμε εκτενώς με τους πελάτες μας και επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό στάδιο βελτίωσης για ένα γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις έναν κινητήρα να αποδίδει 400Ps από τα 200 που αποδίδει από το εργοστάσιο. Το δύσκολο είναι αυτό το αυτοκίνητο να διατηρεί την εργοστασιακή του ομοιογένεια, το ασφαλές στήσιμο και το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας. Εμείς βελτιώνουμε αυτοκίνητα με όλους αυτούς τους παράγοντες κατά νου.

 

Πριν από μια δεκαετία σχεδόν όλη η αγορά βελτίωνε αυτοκίνητα με κινητήρα 1.8T. Ήταν ίδιο το ενδιαφέρον με τα 2.0TFSI/TSI?

188 promo derekidis service 2Όχι, σε καμία περίπτωση. Τα μοτέρ 20vt της VW ήταν εξαιρετικοί κινητήρες και αν γνώριζες ορισμένα σημεία τα οποία “πονούσαν”, μπορούσαν να αποδίδουν πολύ εύκολα 500+Ps με φοβερή αξιοπιστία. Τα 2.0 TFSI, παρότι αποδείχτηκαν ακόμα πιο βελτιώσιμα και αποδοτικά μοτέρ από τα 1.8T, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι να τα μάθουν καλά μηχανικοί, προγραμματιστές αλλά και εταιρείες βελτίωσης στο εξωτερικό. Μόλις, λοιπόν, είχαμε ξεκινήσει να προσφέρουμε πολλά στάδια βελτίωσης, χτύπησε την ελληνική αγορά η κρίση, η οποία όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν επέτρεπε σε πολλούς να έχουν πλέον αυτοκίνητο 2.000cc, πόσο μάλλον να το βελτιώνουν. Αφού, λοιπόν, περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των αυτοκινήτων με τέτοιους κινητήρες, έτσι ο Έλληνας αναγκάστηκε να κάνει και αυτός με τη σειρά του “downsizing”, αφού πολλοί στράφηκαν στα 1.4TSI που εξοπλίζουν διάφορα μοντέλα όπως Polo, Ibiza, Scirocco, Golf, A3 κ.λπ. Ειδικότερα τα τελευταία τρία χρόνια τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και ειδικότερα τα πιο ισχυρά Polo GTI και Ibiza FR/Cupra έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη βελτίωση, αφού είναι σχετικά προσιτά, έχουν χαμηλή κατανάλωση, ενώ οι κινητήρες τους είναι πολύ δεκτικοί στη βελτίωση.

Ποια είναι τα πρόσφατα projects και τελευταία προϊόντα της εταιρείας?


Λανσάρουμε μια καινούρια σειρά προϊόντων υψηλής απόδοσης, τα οποία περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες εισαγωγές αέρος, κολάρα σιλικόνης, αλλά και hybrid turbo κατασκευασμένα σύμφωνα με τις δικές μας προδιαγραφές. Όλη η σειρά ονομάζεται DS Performance και ήδη πολλά αυτοκίνητα φορούν τέτοια προϊόντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά είμαστε από τους μοναδικούς στην αγορά που έχουμε βελτιώσει κινητήρες 1.8TSI με απόδοση 400Ps αλλά και 1.4TSI με hybrid turbo και πάνω από 290Ps! Παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουμε δημιουργήσει μια δυναμική σελίδα στο Facebook, στην οποία οι φίλοι της Derekidis Service μπορούν να ενημερώνονται για νέα projects της εταιρείας μας, νέα προϊόντα βελτίωσης καθώς και τρέχουσες προσφορές.

Πώς βλέπεις αυτήν τη στιγμή την ελληνική αγορά? Πόσο πιστεύεις ότι έχει επηρεαστεί η αγορά της βελτίωσης από την οικονομική κρίση?

Φυσικά και έχει επηρεαστεί. Αρχικά είναι σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των αυτοκινήτων με κινητήρες από 2.000cc και πάνω. Συνεχίζει και υπάρχει ενδιαφέρον για βελτίωση και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό τα τελευταία 2-3 χρόνια, όμως ο πελάτης έχει αλλάξει δραστικά αντιμετώπιση. Όλοι ψάχνουν υπερβολικά στο internet, όπου δυστυχώς υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με το τι δουλεύει και τι όχι σε κάποια αυτοκίνητα. Όλοι θέλουν αποδοτικά προϊόντα, όμως ψάχνουν ταυτόχρονα τη φθηνότερη τιμή. Για αυτό πολλές φορές αγοράζουν πράγματα από το internet αμφιβόλου ποιότητας με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή, μη γνωρίζοντας αν θα δουλέψει σωστά στο δικό τους αυτοκίνητο. Φυσικά η έρευνα από μόνη της δεν είναι κάτι αρνητικό. Επικροτούμε τους πελάτες μας να κάνουν έρευνα. Πρέπει όμως κάθε κίνηση ή κάθε αγορά να γίνεται σε συνεννόηση με το μηχανικό ή το βελτιωτή για να επιλέγουν το σωστό aftermarket. Μόνο έτσι μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό και αποδοτικό σύνολο χωρίς άσκοπες σπατάλες χρημάτων.

 

Κλείνοντας, πείτε μας ποια είναι τα άμεσα σχέδια της Derekidis Service για το μέλλον?

188 promo derekidis service 3Θα εμπλουτίσουμε την γκάμα προϊόντων της DS Performance ακόμα περισσότερο, προσφέροντας αποδοτικά αλλά ταυτόχρονα προσιτά προϊόντα βελτίωσης για όλους τους κινητήρες TFSI και TSI του Group VW, ενώ παράλληλα εξελίσσουμε διάφορα προϊόντα για τους 1.6THP των Peugeot-Citroen. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους πελάτες μας, πάντα με φιλική και εξυπηρετική διάθεση.  

Info:

Derekidis Service

Π. Καβάλας 149, Περιστέρι 121 36

Τηλ: 210 57 28 018

Fax: 210 57 28 017

Web: www.derekidisservice.gr

Mail: info@derekidisservice.gr

 

Αρθρογράφος