Advertisement

 

Παρουσίαση εταιρείας: Ekinisi Racing Equipment

Παρουσίαση εταιρείας: Ekinisi Racing Equipment

PowerMag: Η εταιρεία ekinisi είναι σχετικά νέα στο χώρο της ελληνικής βελτίωσης. Πώς ξεκίνησε και ποιά είναι η μέχρι στιγμής πορεία της?

EkinisiRacingEquipment: Η εταιρεία μας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, δηλαδή στην αρχή της κρίσης! Είχαμε, λοιπόν, μπροστά μας ουσιαστικά την αρχή της συρρίκνωσης της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, με πολλή δουλειά, τόλμη και φαντασία έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς. Ψάχνοντας διαρκώς τρόπους να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο μερίδιο. Αυτό είναι για εμάς και μια ηθική ανταμοιβή.

PM: Είναι φυσικά εμφανής η ενασχόληση της εταιρείας με τους αγώνες αυτοκινήτου.

Έχετε, όμως, και εσείς προσωπικά, ενεργή συμμετοχή, σε διάφορους αγώνες… Μιλήστε μας για αυτούς…

ERE: Και ο Μανώλης και εγώ είμαστε στο χώρο των αγώνων αρκετά χρόνια. Ο Μανώλης στους αγώνες καρτ και εγώ στους αγώνες αυτοκίνητου. Η μεγάλη μου αγάπη είναι οι χωμάτινοι αγώνες, αλλά έχω αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να συμμετέχω και σε ασφαλτικούς αγώνες, όπου και διασκεδάζω αρκετά. Δυστυχώς, όμως, δεν έρχονται πολλά νέα παιδιά στο χώρο και αυτό μας στεναχωρεί λίγο, άλλα ευχόμαστε -και μέσα από τους αναγνώστες του Power- να βρεθούν νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο των αγώνων αυτοκίνητου. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε επίσημη Ομοσπονδία Μηχανοκινήτου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ) και είναι πολύ σημαντικό αυτούς τους καιρούς να φτιάξουμε κάτι όμορφο με νέα παιδιά.

Ekinisi Racing Equipment 1PM: Ποιές εταιρείες ανταλλακτικών και βελτιωτικών προϊόντων θα βρει ο Power αναγνώστης ερχόμενος στην Ekinisi Racing Equipment?

ERE: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ekinisi Racing Equipment ειδικεύεται στα προϊόντα racing και motorsport. Στην εταιρεία μας θα μπορέσουν να βρουν τα τακάκια της CL Brakes, για πολύ απαιτητικούς οδηγούς, καθίσματα, ζώνες, φόρμες και αρκετά άλλα προϊόντα ένδυσης της Sabelt, κράνη της εταιρείας Bell, καθώς και της Simpson και της Race technology. Οι ενδοεπικοινωνίες είναι της Rosso Racing και φυσικά οι ζάντες  της Team Dynamics Motorsport. Η εκπροσώπηση κατασκευαστών αυτού του βεληνεκούς είναι για μας τιμή, άλλα και μία ακόμη πρόκληση.

PM: Ασχολείστε μόνο με την εμπορία ή παρέχετε και τεχνική υποστήριξη στα προϊόντα σας?

ERE: Έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε τεχνική υποστήριξη, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο σε αυτό, που ξέρουμε και να αφήσουμε το τεχνικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλοί μηχανικοί στην Ελλάδα, που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους, αντίθετα, μάλιστα, έχουν την ικανότητα να δώσουν λύσεις, που στο εξωτερικό δεν θα μπορούσαν ποτέ!

Ekinisi Racing Equipment 2PM: Ποιό προϊόν, από τη γκάμα σας, θα χαρακτηρίζατε ως «αιχμή του δόρατος»?

ERE: Σίγουρα τα προϊόντα της Sαbelt είναι το δυνατό μας σημείο, άλλα και η CL Brakes με τα τακάκια βρίσκεται σε μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης. Μάλλον θα αδικήσω τις υπόλοιπες, αν δεν τις αναφέρω, γιατί και οι ενδοεπικοινωνίες της Rosso Racing πηγαίνουν παρά πολύ καλά, άλλα και τα κράνη της Bell. Πάντα, βέβαια, μέσα σε περίοδο κρίσης υπάρχει συγκράτηση, άλλα σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Δικαίωση και για την επιλογή των εταιρειών, που εκπροσωπούμε, καθώς το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια ανανεώνουν τα συμβόλαια συνεργασίας μας.

PM: Πώς βλέπετε αυτήν τη στιγμή την ελληνική αγορά?

ERE: Η πολιτική και οικονομική ανασφάλεια, που υπάρχει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια, καθώς όλοι μας σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές πριν ξοδέψουμε τα χρήματά μας, όμως αυτό, από την άλλη πλευρά, μας κάνει πιο σίγουρους για την επιλογή μας. Θέλουμε, όμως, σταθερότητα και θετική σκέψη!

Ekinisi Racing Equipment 3PM: Κρίνοντας από τη ζήτηση των προϊόντων αγωνιστικού εξοπλισμού, ποιοί αγώνες αυτοκινήτου θεωρείτε ότι έχουν άνοδο τα τελευταία χρόνια και ποιοί πτώση?

ERE: Σίγουρα υπάρχει μεγάλη άνοδος στους αγώνες Drift και χαίρομαι, που η ομοσπονδία αγκάλιασε και αυτήν τη μορφή αγώνων. Τα χωμάτινα Ράλι έχουν χάσει από αυτήν την κρίση περισσότερο, αφού έχει μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων, σε αυτό παίζει ρολό και το κόστος, αφού σε αυτήν τη μορφή είναι αρκετά υψηλό.

PM: Κλείνοντας, πείτε μας ποιά είναι τα άμεσα σχέδια της ekinisi για το μέλλον?

ERE: Τα νέα προϊόντα είναι σίγουρα αυτό, που βάζουμε σαν άμεσο στόχο και συγκεκριμένα η εισαγωγή ελαστικών για αγώνες. Ακόμα, όμως, είμαστε σε διαπραγματεύσεις και δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε κάτι παραπάνω προς το παρόν.

 Info

EkinisiRacingEquipment

Βορείου Ηπείρου και Κοτζιά 1

Μαρούσι, ΤΚ 151 25 Αθήνα

Τηλ: 210 614 2002

e-mail: info@ekinisi.gr

website: www.ekinisi.gr

 

Αρθρογράφος