Παρουσίαση εταιρείας Meguiar's Ι. Αθανασιάδη Α.Ε.

Παρουσίαση εταιρείας Meguiar's Ι. Αθανασιάδη Α.Ε.

Η Meguiar's είναι μία εταιρεία, που μετράει περισσότερα από 100 χρόνια στη φροντίδα του αυτοκινήτου. Πως, όμως, φτάσαμε από το γκαράζ του ιδιοκτήτη Frank Meguiar Jr στο να γίνει η Meguiar's μία από τις κορυφαίες εταιρείες προϊόντων φροντίδας παγκοσμίως?

Ό,τι ξεκίνησε, πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ως ένα απλό εργαστήριο γυαλίσματος επίπλων στο γκαράζ του ιδρυτή Frank Meguiar Jr., εξαπλώθηκε σε 4 γενιές της οικογένειας Meguiar’s. Ακόμα και στα πιο τρελά του όνειρα είναι αμφίβολο να φανταζόταν ο Frank Meguiar Jr. σε τι θα εξελισσόταν, μετά από 100 και πλέον χρόνια, το πρώτο του μπουκάλι, το 1901, στιλβωτικού υλικού επίπλων. Η εταιρεία Meguiar’s έγινε ο παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα και περιποίηση του αυτοκινήτου και είναι περήφανη, που προσφέρει τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα, εργαλεία και αξεσουάρ στους ενθουσιώδεις φίλους του αυτοκινήτου. Προσπαθούμε να θέσουμε ένα τελείως καινούργιο επίπεδο ποιότητας και επιδόσεων στην αγορά της φροντίδας του αυτοκινήτου. Από το πρώτο κιόλας μπουκάλι γυαλιστικού επίπλων, ο Frank Meguiar Jr. έχτισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα πάνω σε άριστα – ποιοτικά - προϊόντα, αλλά και στην πλήρη κατανόηση των αναγκών του καταναλωτή. Σήμερα, οι άνθρωποι της Meguiar’s, με τη διαρκή και δυνατή σχέση τους με τους λάτρεις του αυτοκινήτου, έχουν δημιουργήσει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης και σεβασμού του ονόματός Meguiar’s, που ξεπερνά τα προϊόντα και ενσωματώνεται στον τρόπο ζωής του χόμπι του αυτοκινήτου. Η Meguiar’s δεσμεύεται με αφοσίωση στη δημιουργία προϊόντων και στην ανάπτυξη σχέσεων, που θα εξιτάρουν και θα ενώνουν τους ενθουσιώδεις φίλους και τους επαγγελματίες του αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στα καταναλωτικά προϊόντα και την επαγγελματική σειρά της Meguiar's?

Πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσουμε ότι η επαγγελματική σειρά έχει λιγότερους κωδικούς από την καταναλωτική σειρά. Ο λόγος είναι ότι πολλά «καταναλωτικά» προϊόντα είναι επιπέδου επαγγελματικής ποιότητας και η μόνη διαφορά έχει να κάνει με την ποσότητα, που χρειάζεται ο καθένας, συνεπώς με τη συσκευασία, που ταιριάζει σε κάθε αγορά. Τα προϊόντα, τα οποία απαιτούν χρήση εργαλείου, άρα και τεχνική γνώση, έχουν διαφοροποιηθεί στην καταναλωτική σειρά, ώστε να μπορεί ο απλός καταναλωτής να κάνει ασφαλή χρήση, χωρίς να προκαλέσει τυχόν ζημιά στην επιφάνεια εφαρμογής, αλλά ταυτόχρονα να πετυχαίνει ποιοτικά αποτελέσματα, που πλησιάζουν το επαγγελματικό επίπεδο. Βέβαια, το συνολικό αποτέλεσμα δεν προκύπτει μόνο από το τι βλέπει το μάτι στο τέλος της εφαρμογής, καθώς σημαντικός παράγοντας είναι και η διάρκεια χρόνου αυτού του αποτελέσματος. Για παράδειγμα, ένας ιδιώτης μπορεί να κερώσει το αυτοκίνητό του και να επιτύχει υψηλό βαθμό γυαλάδας έως και 80% σε σχέση με το αποτέλεσμα ενός επαγγελματία, αλλά η διάρκεια αυτού του αποτελέσματος, με σωστή συντήρηση εκ μέρους του ιδιώτη, θα είναι 2-3 μήνες, ενώ η επαγγελματική εφαρμογή θα διαρκέσει 12 - 15 μήνες με σωστή συντήρηση. Η σύσταση, λοιπόν, των προϊόντων σε ορισμένους κωδικούς διαφοροποιείται για προστασία του καταναλωτή, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει υψηλής ποιότητας.

Τι διαφοροποιεί την Meguiar's συγκριτικά με άλλες εταιρείες car - care?

Η σημαντική διαφοροποίηση της Meguiar’s είναι η μεγάλη σειρά προϊόντων και επιλογών, που παρέχει στους λάτρεις του αυτοκινήτου, αλλά και στους επαγγελματίες. Η πορεία της εταιρείας μετρά πάνω από 100 χρόνια αφοσιωμένης διαδρομής στο συγκεκριμένο τομέα της περιποίησης του αυτοκινήτου και αυτό το γεγονός έχει δημιουργήσει μία τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη της γκάμας, τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό των αυτοκινήτων και φυσικά στην ποιότητα των προϊόντων. Η παγκόσμια ομάδα της Meguiar’s απαρτίζεται από ανθρώπους με γνώση, πάθος και αγάπη για το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα οι σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία ακολουθούν την εξέλιξη των μοντέρνων υλικών, που χρησιμοποιούνται πλέον στην κατασκευή και βαφή των αυτοκινήτων.

Πόσο είδος πολυτελείας μπορεί να θεωρηθεί η εντατική περιποίηση και ο καλλωπισμός ενός αυτοκινήτου στην Ελλάδα του 2016?

Η περιποίηση και η φροντίδα του αυτοκινήτου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί πολυτέλεια για 2 λόγους : 1ον , επειδή το κόστος σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου είναι ελάχιστο και 2ον , λόγω της οικονομικής κατάστασης των τελευταίων ετών, περισσότερο επένδυση θα μπορούσε να θεωρηθεί παρά πολυτέλεια. Ο μέσος ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου δεν έχει την «άνεση» να αλλάζει οχήματα κάθε 5 - 7 χρόνια, όπως στο παρελθόν. Η σωστή περιποίηση του αυτοκινήτου με ποιοτικά προϊόντα βοηθά στη συντήρηση και διατήρηση της μεταπωλητικής του αξίας, αφού «σβήνουν τα σημάδια του χρόνου», ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης έχει χρησιμοποιήσει το όχημα με φροντίδα και σεβασμό. Η ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων και η επιδείνωση των βιομηχανικών ρύπων έχουν καταστήσει απαραίτητη πλέον τη συχνή και σωστή συντήρηση και προστασία της κινητής περιουσίας των καταναλωτών με σύγχρονα και ποιοτικά προϊόντα, που ανεβάζουν την αξία του αυτοκινήτου.

Σε τι διαφέρει η φροντίδα ενός επαγγελματία συγκριτικά με αυτά που μπορεί να κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης μόνος του?

Ο επαγγελματίας μπορεί να επαναφέρει - τουλάχιστον μία φορά το χρόνο - σε πάρα πολύ καλό επίπεδο το αυτοκίνητο του καταναλωτή με την τεχνογνωσία και εξειδίκευση, που έχει, και παράλληλα, με τις αντίστοιχες συμβουλές, να δώσει τη σκυτάλη, ώστε ο καταναλωτής να το συντηρεί σωστά και με τα κατάλληλα προϊόντα έως την επόμενη επαγγελματική εφαρμογή. Όπως προαναφέραμε, μία σωστή επαγγελματική εργασία σε συνδυασμό και με σωστή συντήρηση από τον ιδιώτη, μπορεί να διαρκέσει 12 - 15 μήνες και αυτό είναι ένα πρόγραμμα, που πρέπει κάθε ιδιοκτήτης να προσπαθεί να ακολουθεί, ώστε να διατηρεί το αυτοκίνητό του σε τέλεια κατάσταση.

Πότε πρέπει να προσέχουμε περισσότερο το αυτοκίνητό μας? Το καλοκαίρι ή το χειμώνα και γιατί?

Υπάρχει μία συγκεκριμένη σειρά προϊόντων για χειμώνα και καλοκαίρι αντίστοιχα, ώστε είτε ο επαγγελματίας, είτε ο καταναλωτής να συντηρεί το αυτοκίνητό του για να προλαβαίνει τα διάφορα καιρικά φαινόμενα, που επιδρούν αρνητικά. Η κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητές της, όξινες βροχές, άμμο από τη Σαχάρα, ηλιακή ακτινοβολία UV είναι μερικά από τα φαινόμενα, που αντιμετωπίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα, υπάρχουν και τοπικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της επαρχίας, η ποιότητα του νερού σε πολλά νησιά και η αρμύρα της θάλασσας, οι αγροτικοί ψεκασμοί στην ενδοχώρα είναι μερικές τοπικές ιδιομορφίες. Επομένως, δεν είναι μόνο ο παράγοντας «εποχή», που παίζει ρόλο στη φροντίδα του αυτοκινήτου.

Με ποιές εταιρείες έχει συνεργασία η Meguiar's?

Η Meguiar’s συνεργάζεται παγκοσμίως με σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως επίσης και με γνωστές εταιρείες χρωμάτων εδώ και πολλά χρόνια, τις οποίες στηρίζει με την άριστη τεχνική κατάρτιση των στελεχών της αντίστοιχα. Επίσης, συμμετέχει και παρέχει τεχνική υποστήριξη σε πολλές λέσχες συλλεκτικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, που την εμπιστεύονται για την ποιότητα και την τεχνογνωσία της, όπως το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία της Ευρώπης.

Ποιό προϊόν θεωρείτε αυτήν τη στιγμή «αιχμή του δόρατος»?

Με την παρούσα προϊοντική παλέτα θεωρούμε ότι το «Ultimate Quik Wax» είναι από τα «δυνατά» μας προϊόντα, διότι μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή με τη μέθοδο «Ψεκάστε – Σκουπίστε» και έτσι σε 15 λεπτά κερώνετε το αυτοκίνητό σας με ένα κερί σε σπρέι, που περιέχει υδροφοβικά πολυμερή και πετυχαίνετε προστασία, που διαρκεί βδομάδες. Συντηρεί, δηλαδή, την προστασία  ανάμεσα στα κερώματα και στεγανοποιεί αδιάκοπα το νερό. Παράλληλα, το gel «Endurance Tire Gel» προστατεύει τα ελαστικά και τα συντηρεί για εβδομάδες, δίνοντας πλούσιο λαμπερό χρώμα ακόμα και μετά από αρκετά πλυσίματα ή και βροχές. Και επειδή είναι σε μορφή gel, μία μικρή ποσότητα κάνει μεγάλη δουλειά.

Η εταιρεία Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΕ εξειδικεύεται εδώ και 35 χρόνια στα μηχανήματα βαφής, αντιπροσωπεύοντας τη Γερμανική Wagner, αλλά και τα επαγγελματικά προϊόντα της 3M. Πως αποφασίσατε να προβείτε στην αντιπροσώπευση και διάθεση των προϊόντων της Meguiar's?

Η εταιρεία Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΕ εκπροσωπεί, εδώ και χρόνια, τα μεγάλα ονόματα της Wagner και 3M. Αν, όμως, αναλογιστείτε την αρχή πριν από 30 χρόνια, αυτά τα ονόματα δεν ήταν τόσο «δυνατά» όσο σήμερα στην Ελληνική αγορά. Η επιμονή και υπομονή της εταιρείας, οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνογνωσία, αλλά και η εκπαίδευση έφεραν αυτήν την αναγνώριση, που έχει σήμερα. Η σταθερή φιλοσοφία της εταιρείας στην ποιοτική επιλογή των οίκων, που αντιπροσωπεύει, είναι το βασικό κριτήριο επιλογής της Meguiar’s και με αυτόν το γνώμονα ξεκίνησε μία σοβαρή επένδυση για το νέο μέλος της οικογένειας Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΕ.

Πείτε μας ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον?

Η Meguiar’s έχει δημιουργήσει μια άρρηκτη σχέση  με τους πελάτες της παγκοσμίως και βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Στόχος της εταιρείας Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΕ και στην Ελλάδα είναι να δώσουμε και στις δύο πλευρές αυτής της σχέσης αυτό, που τους αξίζει. Θέλουμε να προσφέρουμε στους λάτρεις του αυτοκινήτου όλων των κατηγοριών (απλούς χρήστες, φανατικούς της ταχύτητας και του tuning, συλλέκτες και «ρομαντικούς» του παρελθόντος) ποιοτικά προϊόντα, που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και διαθέτουν πλήρη γκάμα για κάθε σημείο και κάθε εργασία στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Παράλληλα, θέλουμε να προσφέρουμε σε όλο αυτό το κοινό την παγκόσμια τεχνογνωσία της Meguiar’s και να τους υποστηρίξουμε τεχνικά σε κάθε βήμα των προσπαθειών τους. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που η εταιρεία Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΕ έχει επενδύσει σε επαγγελματία τεχνικό με 10ετη εμπειρία στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά και σε χώρο τεχνικής εκπαίδευσης και εφαρμογών άρτια εξοπλισμένο. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών - καταναλωτών μας και να προτείνουμε λύσεις, ώστε η σχέση να παραμένει εκατέρωθεν αναλλοίωτη στο χρόνο και υγιής. Τέλος, θέλουμε ο οίκος Meguiar’s να πάρει και στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη θέση, που του αξίζει ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα στο χώρο της φροντίδας και περιποίησης του αυτοκινήτου.

 

Αρθρογράφος