Advertisement

Παρουσίαση εταιρείας Turbo Exelixis

Παρουσίαση εταιρείας Turbo Exelixis

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο του αυτοκινήτου και ποιά ήταν τα πρώτα σας βήματα?

Ξεκίνησα από πολύ νωρίς, μόλις στα 17 μου, δουλεύοντας στο χώρο των αντλιών και μπεκ πετρελαίου. Βλέποντας ότι στο μέλλον το turbo θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο, έκανα ένα βήμα δουλεύοντας στην Turbo Dynamic για 9 ολόκληρα χρόνια, που ήταν ένα σχολείο για μένα, αποκτώντας πολύ μεγάλη εμπειρία σε οτιδήποτε αφορά τις τουρμπίνες. Το 2007 έκανα το μεγάλο βήμα και ίδρυσα την εταιρεία Turbo Exelixis, όπου φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια στο χώρο των turbo.

 

Μιλήστε μας για την ιστορία της εταιρείας σας και την εμπειρία, που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, από την ενασχόλησή σας με τα αυτοκίνητα?

Όπως είπα, φέτος κλείνουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, αλλά ταυτόχρονα και υπεύθυνους, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των πελατών μας, δίνοντας λύσεις στα προβλήματά τους.

 

Τι εξοπλισμό διαθέτει η TurboExelixis και τι δυνατότητες παρέχει?

Η Turbo Exelixis παρακολουθεί τις εξελίξεις επενδύοντας στην τεχνική και τεχνολογική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της, όπως και στην αγορά νέων μηχανημάτων. Διαθέτει 2 υπερσύγχρονα μηχανήματα ζυγοστάθμισης τουρμπινών VSR, καθώς επίσης και flow bench μηχάνημα για τη ρύθμιση τουρμπινών μεταβλητής γεωμετρίας VNT. Ο πλέον εξελιγμένος εξοπλισμός και οι αξιόπιστες συνεργασίες μας, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα και τη φερεγγυότητα της αποτελεσματικότητας των εργασιών μας.

 

Τι μπορεί να βρει κανείς στην TurboExelixis? Τι υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας?

Φυσικά τουρμπίνες όλων των κατασκευαστών για μια τεράστια γκάμα εφαρμογών από επιβατικά και φορτηγά, μέχρι σκάφη! Πλέον όμως των τουρμπινών κάθε μεγέθους και τύπου, διαθέτουμε και μία ευρεία γκάμα περιφερειακών προϊόντων turbo, όπως wastegates, actuators, θερμομονωτικά υλικά, external, μπεκ ψεκασμού, και σκάστρες από διάφορους κατασκευαστές.

 

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα μοντέλα με υπερτροφοδότηση καυσαερίων, είτε σε κινητήρες βενζίνης είτε σε diesel. Πως έχει επηρεάσει αυτό τη δουλειά σας?

Τα τελευταία χρόνια οι αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων , καθώς και οι ανάγκες για χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερη απόδοση, έχουν επαναφέρει την υπερτροφοδότηση στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα το 80% των αυτοκινήτων να έχουν πλέον turbo. Αυτό είναι σίγουρα υπέρ μας και βοηθάει πολύ στη δουλειά μας. Παράλληλα οι απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων με turbo είναι αρκετές και χρειάζεται να παρακολουθούμε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

 

Ποιά είναι, σύμφωνα με την εμπειρία σας, η κορυφαία εταιρεία turbo από άποψη αξιοπιστίας, απόδοσης και γκάμας εφαρμογών?

Πλέον οι μεγάλες εταιρείες τουρμπινών εξελίσσονται και κάθε μία προσπαθεί -λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού- να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις. Δεν μπορώ να διαχωρίσω μια εταιρεία και να την χαρακτηρίσω περισσότερο αξιόπιστη από τις άλλες, αφού θεωρώ, ότι πλέον, όλες οι εταιρείες τουρμπινών έχουν μεγάλη αξιοπιστία.

 

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεαστεί η αγορά της βελτίωσης από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών?

Η αγορά της βελτίωσης έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη δυσμενή οικονομική κρίση. Γι' αυτό σαν εταιρεία προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις οικονομικές, ώστε να ικανοποιούνται όλοι οι καταναλωτές.

 

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον και πως βλέπετε την εξέλιξη της εταιρείας σας από εδώ και πέρα?

Η Turbo Exelixis έκλεισε φέτος τα 10 χρόνια και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο αποκτώντας συνεχώς νέες εμπειρίες, που την κάνουν να πρωταγωνιστεί στο χώρο των turbo. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι ακόμη πιο λαμπρό και επιτυχημένο.

 

Info:

Turbo Exelixis

Ανθυπολοχαγού Ρεγκούκου 9, Αθήνα - Κάτω Πατήσια, 11145

Τηλ: 2108544385, 2108544384

www.turbo-exelixis.gr

kladisandreas@yahoo.gr

Πληρωμή με Κάρτα