Advertisement

 

Παρουσίαση: 40 Χρόνια Turbo Hellas Trading

Παρουσίαση: 40 Χρόνια Turbo Hellas Trading

The Man behind all Turbos…

Δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά αυτοδημιούργητους, επιτυχημένους, καταξιωμένους και ταυτόχρονα σεμνούς, χαμηλών τόνων, προσεγγίσιμους και ανοιχτούς στο διάλογο επιχειρηματίες. Ο κύριος Ελευθέριος Ψαρρός, ιδρυτής της Turbo Hellas Trading, ο άνθρωπος που έβαλε τον ακρογωνιαίο λίθο στην υπερτροφοδότηση στην Ελλάδα, μας κέρδισε για όλα τα παραπάνω, όπως και για το όραμα, το πείσμα και το σθένος του ενάντια στις οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών και την αισιοδοξία του για το μέλλον. Επίσημος εισαγωγέας και αντιπρόσωπος των Schwitzer (1976), Holset (1982), Garrett (1985), Mitsubishi (1991) και BorgWarner/KKK (1998), ο Ε.Ψ καθιστά το 2011 την Turbo Hellas Trading ως μια από τις μόλις 11 αυστηρά επιλεγμένες εταιρείες «Exclusive Garrett Performance Distributors» για την αγορά της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Πέραν της εμπορικής δραστηριοποίησης και υποστήριξης, η Turbo Hellas Trading διαθέτει εξειδικευμένο τεχνικό τμήμα με εργοστασιακή εξουσιοδότηση για έλεγχο, επισκευή και εγγύηση τουρμπινών των ανωτέρω εταιρειών, έχοντας μάλιστα αποσπάσει 31 βραβεία διάκρισης (10 από την Garrett, 4 από την BorgWarner, 16 από την Holset και 1 από την Mitsubishi)! Στα μέσα Δεκέμβρη η Turbo Hellas Trading έγινε και επίσημα διανομέας των turbo της IHI ενώ από την εταιρία διατίθενται επίσης και άλλες μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες τουρμπινών όπως Toyota, Hitachi και Komatsu. Πέραν των turbo η Turbo Hellas Trading διαθέτει μια ευρεία γκάμα περιφερειακών προϊόντων turbo, όπως: κολάρα σιλικόνης της SFS Performance, όργανα εποπτείας κινητήρα της Garrett, wastegates, σκάστρες και turbine housings της Tial Sport και θερμομονωτικά της PTP. Επίσης, για κινητήρες diesel, η εταιρεία διαθέτει όλα τα μέρη του συστήματος τροφοδοσίας (αντλίες υψηλής πίεσης, μπεκ έγχυσης κλπ) από τα κορυφαία εργοστάσια παγκοσμίως, όπως Bosch, Delphi, Zexel, Nippodenso, Stanadyne.     

FromEvolutiontoRevolution

Περνώντας από την εποχή της εξέλιξης στην εποχή της επανάστασης των turbo, η Turbo Hellas Trading καλύπτει 500+ εφαρμογές τουρμπινών σε stock, διαθέτει 11.000+ ενεργούς κωδικούς σε turbo και ανταλλακτικά, πραγματοποιώντας σε μηνιαία βάση 160 εισαγωγές και περισσότερα από 250 turbo. «Έπειτα από μια 5ετία συνεχούς πτώσης της αγοράς, το 2013 είδαμε για πρώτη φορά μία σταθεροποίηση και στη συνέχεια αύξηση του κύκλου εργασιών μας. Τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε ότι θα επέλθει, έστω και δειλά, ανάπτυξη του κλάδου μας», δήλωνε σε προηγούμενη συνέντευξή του ο κος Ψαρρός και σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βγαίνει αληθινός, με τις προβλέψεις του να επιβεβαιώνονται, με συνεχώς ανοδική πορεία της Turbo Hellas Trading το 2014, 2015 και 2016. Το downsizing των κινητήρων και οι συνεχώς αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων έχουν επαναφέρει τα turbo στο προσκήνιο, με πλειοψηφική εφαρμογή από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη των υλικών και της τεχνολογίας τόσο των turbo όσο και των περιφερειακών έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης, αξιοπιστίας αλλά και υψηλά περιθώρια βελτίωσης. Έτσι, το επιβατικό κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι των φορτηγών και των βαριών μηχανημάτων, από το 20%-80% το 2005, στο 40%-60% το 2015. Οι προβλέψεις της Garrett για την επόμενη 15ετία θέλουν το 80% των κινητήρων, που θα κατασκευάζονται, να χρησιμοποιούν κάποιου είδους υπερτροφοδότηση. Αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό υπέρ και για το δικό μας μέλλον.

Entering the Golden Age of Turbo…

Η Turbo Hellas Trading παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, έχει στενή συνεργασία με τα εργοστάσια, επενδύει στην τεχνική και τεχνολογική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της και στην αγορά νέων, υπερσύγχρονων μηχανημάτων, υποστηρίζει και μεταδίδει τον παλμό της αγοράς, είναι δίπλα στον τελικό καταναλωτή και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Turbo Hellas Trading στηρίζει ενεργά, από το 2014, το motorsport στην Ελλάδα, με χορηγίες σε περισσότερους από 50 αγώνες και πρωταθλήματα Drag, Drift και Rally, ενώ παρέχει συνεχή υποστήριξη και τεχνικό έλεγχο σε οδηγούς αγώνων, όπως στον Κυριακούδη-Power House, στο νεαρό Σταύρο Γρύλλη και στον Καϊματσάνη. Δίπλα στον κο.Ψαρρό, ο κος Μάρτιν Μαρκίδης, Executive Manager της Turbo Hellas Trading, οραματίζεται την πορεία της εταιρείας στην επερχόμενη χρυσή εποχή των turbo. Περνώντας μια ολόκληρη μέρα μαζί τους, στις ιδιόκτητες και πολύ προσεγμένες εγκαταστάσεις της Turbo Hellas Trading, έφυγα πεπεισμένος ότι το μέλλον των turbo στην Ελλάδα διαγράφεται λαμπρό. 

 

Αρθρογράφος