Advertisement

 

Πρόσωπα Power: Νίκος Νοταράς

Πρόσωπα Power: Νίκος Νοταράς

Από το Ford Ka στην Ford Mustang...

...η Ford έχει πλέον να επιδείξει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της. Εστιασμένα στον οδηγό, τεχνολογικά προηγμένα, ασφαλή και με σεβασμό προς το περιβάλλον, καθιστούν την Ford την μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει καταφέρει να διακριθεί για 6 συνεχόμενες χρονιές ως  μιας εκ των World’s Most Ethical Companies, από το  ινστιτούτο Ethisphere. Βραβευμένη στους τομείς της ηθικής, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της υπευθυνότητας, η Ford εμμένει και επιμένει στο motto του Bill Ford, Ford Motor Company Executive Chairman, “Doing business the right way, and making the right choices every day.” Στην Ελλάδα, η διαρκώς ανοδική πορεία της “μπλέ οβάλ” φίρμας τα τελευταία τρία χρόνια, μόνο τυχαία δεν είναι. Συνομιλούμε με τον επικεφαλή της Ford Motor Hellas, κο. Νίκο Νωταρά με σκοπό να μας αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας.

Πόσο έχει αλλάξει η Ford τα τελευταία χρόνια και πώς αυτό αντανακλάται-μεταφράζεται στην Ελληνική αγορά?

196 prosopa power nikos notaras 1Go Further The Right Way είναι η υπόσχεσή μας. Με γνώμονα αυτήν, εξελισσόμαστε συνεχώς κρατώντας σταθερές τις αξίες μας, τη συνέπεια προς στους πελάτες μας, την ηθική και το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.  Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διακρίσεις της Ford Motor Company ως μία από τις πιο ηθικές εταιρίες για 6η συνεχόμενη χρονιά παγκοσμίως, αλλά και η κατάταξή της ως  η Νούμερο 1 «Πράσινη» μάρκα για το 2014. Η Ford Motor Ελλάς, ως θυγατρική της Ford Motor Company, ενστερνίζεται τις αξίες αυτές και αυτό το επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των ερευνών της ικανοποίησης των πελατών μας. 

Βρισκόμαστε στο 1ο FordStore στην Αθήνα. Μιλήστε μας για αυτή την επαναστατική για τα Ελληνικά δεδομένα εγκατάσταση/υπηρεσία. Πως βοηθάει το FordStore στην προώθηση των μοντέλων σας?


Τα FordStores ενσαρκώνoυν την υπόσχεση της μάρκας “Go Further The Right Way” και στοχεύουν στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας Ford. Εδώ, ο κάθε ενδιαφερόμενος  έχει πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες που παρέχει η Ford, καθώς και σε πλήρη γκάμα εκθεσιακών οχημάτων αλλά και οχημάτων επίδειξης (test drive). Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς τι έχει να του προσφέρει σήμερα η Ford. Μία επίσκεψη θα σας πείσει…

Τι μπορεί να βρει ο καταναλωτής ερχόμενος σε ένα FordStore?

Ερχόμενοι σε ένα FordStore, θα δείτε το ολοκληρωμένο πρόσωπο της Ford. Το πρόσωπο αυτό είναι πολύ οικείο, πολύ φιλικό, πολύ μοντέρνο και προσφέρει πληθώρα προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικτυακών εφαρμογών για τη γνωριμία με τα προϊόντα μας. Το εξειδικευμένο προσωπικό του FordStore μπορεί να σας ξεναγήσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προβολής της Ford Mustang και του Ford Vignale, στο ειδικό χώρο προβολής των μεταχειρισμένων οχημάτων “Ford Approved”, καθώς επίσης και να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον κόσμο της Ford μέσα από μία σειρά εφαρμογών σε ψηφιακό περιβάλλον.

Ποιο θα είναι το επόμενο FordStore?

Το άμεσο πλάνο ανάπτυξης της Ford στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δεύτερου FordStore στην Αθήνα και ενός ακόμα στη Θεσσαλονίκη, εντός του 2016.

Πώς έχουν λειτουργήσει οι σημαντικές προσθήκες μοντέλων στην γκάμα σας? Ποιο είναι το ηλικιακό target group στο οποίο στοχεύετε?


196 prosopa power nikos notaras 2Τα μοντέλα της Ford είναι πολλά και έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση και κάθε ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Η γκάμα Ford περιλαμβάνει επιβατικά οχήματα από το Ford KA έως και το πολυτελές Ford Mondeo Vignale, τα νέα πολυμορφικά C-MAX, S-MAX και Galaxy, το Ford Kuga και τα επερχόμενα EcoSport και Edge, αλλά και «εξωτικά» σπορ οχήματα, όπως η νέα Ford Mustang και το ολοκαίνουργιο Focus RS. Όσον αφορά στα επαγγελματικά οχήματα, έχουμε και εκεί πληθώρα επιλογών που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε επαγγελματία,  από το Ford Fiesta Van, την ανανεωμένη οικογένεια Ford Transit μέχρι και 4 τόνους, αλλά και το Ford Ranger.

Τι να περιμένουμε από την Ford για το υπόλοιπο του έτους αλλά και για το 2016?

Να περιμένετε ότι η Ford θα συνεχίζει να δουλεύει με την ίδια συνέπεια προς τους πελάτες της, την ίδια προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων της και τον ίδιο ζήλο στο όραμά της να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες.

Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη γρήγορων εκδόσεων όπως οι σειρές ST και RS και κατά πόσο επηρεάζουν και την υπόλοιπη γκάμα μοντέλων?


196 prosopa power nikos notaras 3Η πρόσφατα ανανεωμένη σειρά ST, αλλά και το ολοκαίνουργιο τετρακίνητο Ford Focus RS είναι σχεδιασμένα για το δρόμο και κατασκευασμένα για την πίστα. Προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, δείχνουν το δρόμο προς την οδηγική απόλαυση και ασφαλώς, επιδεικνύουν την ικανότητα της μάρκας να παρέχει εκπληκτικά προϊόντα σε κάθε κατηγορία.

Η Mustang ήρθε για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα. Πώς προβήκατε σε μια τέτοια κίνηση ειδικά σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο?

Η Ford Mustang μόλις ήρθε στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα. Είναι μελετημένη να καλύπτει τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Η νέα Mustang αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της ικανότητας της Ford να φτιάχνει κορυφαία αυτοκίνητα, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και τεχνολογιών που διαθέτουν. Ήδη το ενδιαφέρον για τη νέα Ford Mustang είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την απόφαση αυτή.

Πώς επηρέασε η κρίση το δίκτυο σας?

Το επηρέασε και είχε σημαντικό αντίκτυπο κυρίως στην κερδοφορία του.  Όλοι προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες. Προτεραιότητά μας είναι οι συνεργάτες μας να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν υγιείς οικονομικά επιχειρήσεις.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του δικτύου μας. Δεν σχεδιάζουμε αλλαγές, ενδιαφερόμαστε ωστόσο να παίρνουμε το μέγιστο από κάθε περιοχή και γι' αυτό μελετούμε συνεχώς την κατάσταση στην αγορά. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε κάπου έναν επίσημο έμπορο, θα το κάνουμε. Ευτυχώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό.

Τί σχεδιάζετε για τα επαγγελματικά Ford το 2016? Πώς έχουν λειτουργήσει τα Transit Centers?

Η γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων μας αποτελείται από το Ford Fiesta Van, Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom , Transit Van και Ford Ranger.  Η γκάμα αυτή  είναι δίπλα σε κάθε επαγγελματία, δίνοντας λύσεις σε όλα τα πρακτικά θέματα και ταυτόχρονα διαθέτει σύγχρονο design. Χαίρεσαι να τα βλέπεις και τα οδηγείς! Επιδιώκουμε να κάνουμε την καθημερινότητα του επαγγελματία ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και ευκολότερη, παρέχοντας όλες τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στα επιβατικά Ford, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε ξεκινήσει  τη λειτουργία των Transit Centers παράλληλα με τα FordStores, τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένες, για τους επαγγελματίες, υπηρεσίες.

Το 2016 περιμένουμε το νέο Ford Ranger, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια στο EuroNcap όπως και το απερχόμενο. Επίσης θα ανανεωθεί η γκάμα των κινητήρων των εκδόσεων Van του Transit, Transit Connect  & Transit Custom, με ακόμα πιο αποδοτικούς και φιλικούς, προς το περιβάλλον, κινητήρες.

Μιλήστε μας για την υπηρεσία Ford Credit.

Η Ford Credit δίνει τη δυνατότητα, στον οδηγό και επαγγελματία, για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά ενός Ford αυτοκινήτου. Παρέχει σταθερό και ανταγωνιστικό επιτόκιο 8,2% σε συνδυασμό με ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες. Η Ford Credit παρακολουθεί συνεχώς την ελληνική αγορά και πιστεύω πώς σύντομα θα μας δώσει ακόμα πιο ελκυστικές προτάσεις χρηματοδότησης.

Ποια είναι η στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον?

Η στρατηγική της Ford είναι η συνέπεια στην υπόσχεσή της "Go Further The Right Way".  Είναι η υπόσχεση για ασφάλεια, νέες τεχνολογίες, «πράσινη» μετακίνηση και καινοτομίες που έχουν στόχο να ικανοποιούν τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά του κάθε αγοραστή. Και όλα αυτά θέλουμε να συνοδεύονται από κορυφαίες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση. Τα FordStores αποτελούν την επιτομή όλων των παραπάνω. Είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη όλων όσων μας τίμησαν ή σκέφτονται να μας τιμήσουν με την αγορά ενός Ford. 

 

Αρθρογράφος