Τραγική κατάληξη στο Drag Day Ελληνικού

Τραγική κατάληξη στο Drag Day Ελληνικού

Αναστατωμένος είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου, 8 Φεβρουαρίου, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θρηνεί τον χαμό ενός νεαρού αθλητή ηλικίας 19 ετών. Πρόκειται για τον Νίκο Μπερδέ από τη Βάρδα Ηλείας, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο  Drag Day που διοργάνωνε το σωματείο ΦΙ.Μ.Α. (Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών). Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε λάβει την επίσημη άδεια της Ομοσπονδίας αυτοκινήτου (ΟΜΑΕ) ως αθλοπαιδιά επιτάχυνσης αυτοκινήτων,  ενώ παράλληλα συμμετείχαν και μοτοσικλέτες σε χρονομετρημένα περάσματα.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 13:00 όταν η μοτοσικλέτα του Μανώλη Ξαγοράρη από τη Σαντορίνη, ηλικίας 23 ετών, εμβόλισε την μοτοσικλέτα του άτυχου Νίκου Μπερδέ με ταχύτητα άνω των 200km/h, ενώ ο τελευταίος κατευθυνόταν προς την έξοδο του διάδρομου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ο νεαρός Νίκος Μπερδές υπέκυψε στα τραύματα του σχεδόν ακαριαία, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας και έπειτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ με σοβαρά τραύματα. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις, ο νεαρός από τη Σαντορίνη έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και η  κατάσταση του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, έχει σταθεροποιηθεί. Ο τραγικός θάνατος όμως του Νίκου Μπερδέ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αναφορικά με την επικινδυνότητα σχετικών εκδηλώσεων. Τα ερωτήματα σχετικά με το ατύχημα είναι πολλά και όλοι περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα τόσο της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται από την Τροχαία Ελληνικού όσο και του Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

H αναγνωρισμένη ομοσπονδία αυτοκινήτου λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, εξέδωσε την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του νεαρού αθλητή:

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος - ΟΜΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το τραγικό συμβάν στη διάρκεια της προπόνησης με μοτοσικλέτες στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παράλληλα οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μοτοσικλέτες στο Ελληνικό στις 8 Φεβρουαρίου 2014.

Το σωματείο ΦΙ.Μ.Α. (Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών), μέλος της Ομοσπονδίας νομίμως διοργάνωσε αγώνα-παιδιά Drag Day αυτοκινήτων στις 8 - 9 Φεβρουαρίου 2014 στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, με την έγκριση της ΟΜΑΕ. Η Ομοσπονδία εξέδωσε τη σχετική άδεια τέλεσης του αγώνα, αφού ελέγχθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Το POWER θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού Νίκου Μπερδέ, ευχόμενο κουράγιο και δύναμη και στις δύο οικογένειες

 

Αρθρογράφος

 

Πέντε χρόνια εγγύηση για όλα τα Volvo

Πέντε χρόνια εγγύηση για όλα τα Volvo

Η Volvo προσφέρει πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση σε όλα τα μοντέλα της και επιπλέον, πέντε χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια Volvo Assistance.