1st round Driftwars 2012 29/4/2012

1st round Driftwars 2012 29/4/2012

Ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο πρωινό επιφύλασσε ο πρώτος γύρος του Driftwars για το 2012 στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών στις 29 Απριλίου. Οι συμμετοχές δεν ήταν πολλές, όμως οι οδηγοί ήρθαν από κάθε μεριά της Ελλάδος και ήταν κυριολεκτικά τρελαμένοι. Η οργάνωση διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό της και η ροή κυλούσε πολύ ομαλά.

Στις 9:00 το πρωί περίπου, έγινε το briefing των 17 οδηγών. Στη συνέχεια και μέχρι τις 11:00, οι οδηγοί πραγματοποίησαν δοκιμαστικά περάσματα για να βρουν την κατάλληλη αγωνιστική γραμμή, αφού η νέα χάραξη της πίστας είναι πολύ απαιτητική με πολλές μεταφορές βάρους. Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν τα βαθμολογημένα μονά περάσματα, ενώ η προσέλευση του κόσμου μεγάλωνε διαρκώς. Τα διπλά περάσματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 και έκτοτε το θέαμα κορυφώθηκε.

Νικητής του αγώνα, ο εκπληκτικός Χρήστος Χατζάρας με το νιτράτο M3 E36, ο οποίος οδήγησε καθόλη την διάρκεια της ημέρας με ελάχιστα λάθη και σε γωνίες που ξεσήκωναν τους θεατές. Ο Στάθης Παπαργυρόπουλος, με το πράσινο Escort που απολαύσατε στο προηγούμενο τεύχος του POWER, πίεσε υπερβολικά τον Χατζάρα στον τελικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μικρή επαφή των δύο αυτοκινήτων, με υπαιτιότητα του οδηγού της Tountas Garage και έτσι τερμάτισε 2ος. Τον μικρό τελικό κατέκτησε ο πολύ σταθερός Γιώργος Τσιλιμπόνης με BMW E30, που έφτασε τον Χατζάρα σε δύο sudden death στις μάχες της 4άδας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Αναστάσιος Χάρκας, επίσης με BMW E30, από την Θεσσαλονίκη, που έχασε πολύτιμους βαθμούς στο δεύτερο πέρασμα του μικρού τελικού.

Guest star της ημέρας, ο νεότερος drifter παγκοσμίως, ο Σταύρος Γρίλλης από την Κω, που δεν έχει καλά-καλά συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας του και κατάφερε να ξεσηκώσει τους πάντες με τα περάσματα του διομισάλιτρου BMW E30. Επόμενη στάση του Driftwars στις 10 Ιουνίου στην πίστα Kartmania της Πάτρας.

 

Αρθρογράφος

 

Tesla Model Y VS Genesis G60 VS Mustang Mach-E GT

Tesla Model Y VS Genesis G60 VS Mustang Mach-E GT

Μια αναμέτρηση ανάμεσα σε τρία ηλεκτροκίνητα SUV, που είναι αρκετά πιο γρήγορα από όσο περιμένει κανείς!