3ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 2020

3ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 2020

Υπό την σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του SARS Cov-2, έγινε ο τρίτος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος Drift στον Μαραθώνα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε όλα τα σημεία της πίστας, ενώ ο αγώνας έγινε με κενές τις κερκίδες, αφού δεν επιτρεπόταν η προσέλευση θεατών. Η οργάνωση τήρησε όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως όφειλε, προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί με επιτυχία. Η χάραξη της πίστας ήταν καινούργια και μεγαλύτερη σε μήκος από άλλες φορές και, όπως παρατήρησε και το πλήθος των αγωνιζόμενων, ήταν η πιο θεαματική απ’ όσες έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Αυτό φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν άκρως εντυπωσιακά περάσματα και το θέαμα να κυριαρχήσει για ακόμα μία φορά.

Smoke Show

Ο ανταγωνισμός στη Street Legal κατηγορία ήταν εξαιρετικά δυνατός, αφού τουλάχιστον 10 οδηγοί διεκδικούσαν με αξιώσεις τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη. Οι δύο που επικράτησαν όμως και πήγαν στον τελικό της κατηγορίας, ήταν οι Βερνίκος και Ράπτης, οι οποίοι μάλιστα ήταν τόσο ανταγωνιστικοί που οι κριτές τους ανάγκασαν να κάνουν δύο επαναλήψεις για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νικητής. Με μικρή διαφορά, την πρώτη θέση την πήρε ο Βερνίκος, αφήνοντας τον Ράπτη από το Καρπενήσι, που οδήγησε εξίσου εντυπωσιακά, στη δεύτερη θέση. Στον μικρό τελικό της κατηγορίας αναμετρήθηκαν οι Παπαβασιλείου και Κλωνάρης, προσφέροντας εντυπωσιακές μάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο Παπαβασιλείου να πάρει την τρίτη θέση της κατάταξης, αλλά και το κύπελλο του καλύτερου rookie, αφήνοντας τον Κλωνάρη στην τέταρτη θέση, ο οποίος όμως αποκόμισε πολύτιμους βαθμούς για τη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Το θέαμα όμως απογειώθηκε στην μεγάλη κατηγορία Pro. Όσοι ήταν παρόντες και όσοι έβλεπαν μέσω live streaming τον αγώνα απόλαυσαν εντυπωσιακές μάχες με σύννεφα καπνού από τα καμένα λάστιχα. Ο αγώνας όμως είχε πολλές ανατροπές με αποτέλεσμα η βαθμολογία του πρωταθλήματος να είναι ζόρικη, με πολλούς οδηγούς να βρίσκονται με μικρή διαφορά στην κατάταξη. Ο περσινός πρωταθλητής Χαντζαράς έκανε ένα σημαντικό λάθος στην αναμέτρησή του με τον Χρυσανθόπουλο, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Στον τελικό της κατηγορίας προκρίθηκαν οι Λαγός και Παπαγεωργίου, με τα δύο 36άρια BMW τους, οι οποίοι έδωσαν μια σκληρή μάχη μεταξύ τους, με τον τρομερά φορμαρισμένο Λαγό να παίρνει το προβάδισμα και να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αφήνοντας τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Δύο επίσης πολύ δυνατοί οδηγοί αναμετρήθηκαν και στον μικρό τελικό, οι Σπονδυλίδης και Χρυσανθόπουλος. Ο Χρυσανθόπουλος φέτος φαίνεται ότι διανύει την καλύτερή του χρονιά, ενώ ο Σπονδυλίδης, που έκατσε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο, πήρε την τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Χρυσανθόπουλο.

Αποτελέσματα:

PRO

  1. Λαγός Γιώργος
  2. Παπαγεωργίου Γιώργος
  3. Σπονδυλίδης Αλέξανδρος
  4. Χρυσανθόπουλος Χαράλαμπος
  5. Χαντζαράς Χρήστος
  6. Νταής Μανώλης
  7. Λυμπέρης Γιάννης
  8. Λυμπέρης Χάρης
  9. Ρουσόπουλος Χρήστος
  10. Νταγιαμάς Νικήτας

STREEL LEGAL

  1. Βερνίκος Γιάννης
  2. Ράπτης Παναγιώτης
  3. Παπαβασιλείου Γιάννης
  4. Κλωνάρης Μιχάλης
  5. Κοκκώνης Αλέξανδρος
  6. Σαμαράς Περικλής
  7. Φλέγγας Γιάννης
  8. Ρέλλας Μάριος
  9. Αλτουβάς Αντώνης
  10. Παπαγιαννίδης Γιώργος

 

Αρθρογράφος

 

Mitsubishi Space Star 1.2 80Ps

Mitsubishi Space Star 1.2 80Ps

Ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα της αγοράς, το Mitsubishi Space Star, πρόσφατα ανανεώθηκε τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά, με σκοπό να «χτυπήσει» ...