DRAG DAY MOTO, ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2-3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

DRAG DAY MOTO, ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2-3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μπορεί στην Αθήνα να έχουμε ξεχάσει εδώ και αρκετά χρόνια τι σημαίνει Dragster, ακόμα και RWYB, όμως η Pro Action Racing, υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ και σε συνεργασία με τον αγωνιστικό σύλλογο Ηρακλείου (Α.Σ.Η.), έκανε μια άκρως δυναμική κίνηση με την διεξαγωγή Drag Day Μοτοσικλετών στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν 2-3 Φεβρουαρίου 2013 περισσότεροι από 3.000 λάτρεις των ταχύτατων δίτροχων πέρασαν τις, κατά άλλα "εγκαταλελειμμένες", πύλες του Ελληνικού Αεροδρομίου Αθηνών. Η οργάνωση είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες ατυχήματος και έτσι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκκίνησης έλαβε χώρα μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 150, με τις περισσότερες μοτοσικλέτες -τουρμπάτες και μη- να πασχίζουν για πρόσφυση φιλοδωρώντας τους θεατές πολύ καμένο λάστιχο και εκκινήσεις στην μια ρόδα, ανεβάζοντας το θέαμα κατακόρυφα. Η ροή του αγώνα ήταν πολύ καλή, με ταχύτατα περάσματα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές όπου οι μάχες κρίνονταν στο εκατοστό του δευτερολέπτου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, τόσο οι αναβάτες όσο και οι θεατές, απόλαυσαν την επιστροφή των αγώνων στην πρωτεύουσα και το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε για έναν πρωταθληματικό αγώνα Dragster!

Αρθρογράφος

 

Spyshots: KIA EV9

Spyshots: KIA EV9

Το Kia EV9 υποβάλλεται σε τελικές τεχνικές δοκιμές πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2023.