DRIFT ALLSTARS GP OF GREECE - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13-14/10/2012

DRIFT ALLSTARS GP OF GREECE - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13-14/10/2012

Οδηγοί από Ελλάδα, Ολλανδία, Αγγλία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πολωνία έδωσαν ένα δυναμικό παρόν και πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στους θεατές που είχαν γεμίσει τον χώρο του λιμανιού. Το POWER φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο event και έτσι σας μεταδίδουμε τον πανικό που προκάλεσαν τα 38 συνολικά αυτοκίνητα, στους 4.000 θεατές! Σύμμαχος ο πάρα πολύ καλός καιρός, που εξέπληξε μάλιστα τους ξένους οδηγούς, που τελευταία στιγμή έτρεχαν να αγοράσουν καλοκαιρινά ρούχα, μιας και ήταν διαφορετικά προετοιμασμένοι.

Το event αυτό, ήταν παράλληλα και ο 5ος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Drift, DCG 2012, πράγμα που σήμαινε πως το θέαμα ήταν ανεβασμένο μιας και οι μάχες ανάμεσα στους Ελληνες οδηγούς ήταν δυνατές και εντυπωσιακές.

Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν κλασικά η αφρόκρεμα των γιαπωνέζικων μοντέλων, με Skyline, Siliva, Corolla, Starlet και Soarer, ενώ δεν έλειψαν οι BMW, καθώς και το γνωστό Lada με τον SR20DET.

Μερικοί από τους Κρητικούς οδηγούς ήταν ο Ζιλιμπινάκης ο οποίος στάθηκε άτυχος μιας και είχε πρόβλημα με το σασμάν του, ο Μαρινάκης, ο Κουφουδάκης, ο Καραμπακάκης, ο Μεταξάκης, ο Ζερβαλάκης, ο Τσαντάκης, καθώς και τα αδέρφια  Παναγιώτης και Νίκος Ανδριώτης. Εντύπωση προκάλεσε και ο γνωστός μας από το ATS Paul Vlasbom με την BMW E36 Touring, ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς drift στον κόσμο με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σίγουρα ο Nigel Colfer με το S13 ήταν αυτός με τα καλύτερα περάσματα συνολικά το διήμερο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι Κύπριοι οδηγοί, με τα εντυπωσιακά τους αυτοκίνητα και περάσματα, ενώ ξεσήκωσαν το πλήθος όταν φώναξαν "Κύπρος-Κρήτη-Αδελφοσύνη"!

Ευχάριστα ανατριχιαστικές και με πολύ καπνό όμως ήταν και οι μάχες για την 8άδα, με μπόλικο θέαμα που ξεσήκωνε τους θεατές σε κάθε πέρασμα. Το τέλος του συναρπαστικού διημέρου βρήκε ανεβασμένο στην κορυφή του βάθρου τον Ιρλανδό Nigel Colfer με ένα πανίσχυρο Nissan S13 1JZ, ενώ τις δυο άλλες θέσεις συμπλήρωσαν οι Γιώργος Χριστοφόρου με μια old school BMW E30 από την Κύπρο και ο Χρήστος Χανζταράς με την ροζ BMW E36. Η κατάταξη για τον 5ο γύρο του DCG 2012 , βρήκε στην πρώτη θέση τον Χαντζαρά, τον Ξενικό στην δεύτερη και τον Ζιλιμπινάκη στην τρίτη.

Επόμενος αγώνας στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου θα διαβάσετε για αυτόν στο επόμενό μας τεύχος!

 

Αρθρογράφος

 

Καλοκαιρινές διαδρομές με ασφάλεια και τεχνολογία

Καλοκαιρινές διαδρομές με ασφάλεια και τεχνολογία

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η Nissan ανεβάζει την διάθεση με την πρωτοποριακή τεχνολογία e-4ORCE.