4ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift & MDC Round1@Ηράκλειο Κρήτης 26-27/09/2015

4ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift  & MDC Round1@Ηράκλειο Κρήτης 26-27/09/2015

Ήντα πες μωρέ???

Το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 3.000 θεατές είχαν, για 9η συνεχόμενη χρονιά, τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τον εκρηκτικότερο αγώνα drift στην Ελλάδα! Η αφρόκρεμα των Ελλήνων, Κυπρίων αλλά και Ευρωπαίων οδηγών, με τρανταχτά ονόματα, όπως αυτά των Χαντζαρά, Καπότη, Χάρκα, Ζιλιμπινάκη, Ασλάνη, Τούντα, Στεφανάτου, Γελαδά, Κλάδη, των Άνδρος, Τσουρί, Γρηγορίου, Δημητράκη, Νικολάου, Macila καθώς και των Dmitry Illyuk, Alex Golovnya, Max Tvardovsky και αυτοκίνητα «τέρατα», προμήνυαν κορυφαίο θέαμα και επικές μάχες για την επικράτηση στο βάθρο. Έτσι και έγινε. Οι προθέσεις των οδηγών φάνηκαν ήδη από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, στην γρήγορη, αλλά και ιδιαίτερα τεχνική στο τελευταίο της κομμάτι, διαδρομή. Τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κέρδισε σχετικά εύκολα ο Αναστάσιος Χάρκας, συγκεντρώνοντας πλέον, μετά από δύο συμμετοχές, 46 συνολικά βαθμούς, που τον κατατάσσουν στην 3η θέση της γενικής κατηγορίας Pro. Δεύτερος στην Κρήτη και 4ος στη γενική βαθμολογία της Pro (39 βαθμοί), βρέθηκε ο Τζαννής Αξιωτάκης, στην καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνισή του, περνώντας έτσι μπροστά από τον Βασίλη Αθανασιάδη (38 βαθμοί), που δεν ακολούθησε στον αγώνα του Ηρακλείου, λόγω προετοιμασίας και αναβάθμισης του «Θηρίου» Starlet. Τρίτος στην κατάταξη της Pro, βρέθηκε ο Κρητικός Γιάννης Ζερβαλάκης από την Ιεράπετρα, στον πρώτο του αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με το δυνατό BMW E30 M3 turbo, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς. Στην Street Legal, ο Γιώργος Γελαδάς εξακολουθεί να κονταροχτυπιέται με τα BMW, βρίσκοντας πάντα μια θέση στο βάθρο, αυτή την φορά στο δεύτερο σκαλί, ανάμεσα στον πρώτο Μιχάλη Σιδέρη και τον τρίτο Δημήτρη Τσαγκαράκη. 

 

Κουζουλάθηκαν… 

Στο MDC Mediterranean Drift Challenge έγινε κυριολεκτικά της τρελής! Συγκρούσεις, έξοδοι, εγκαταλείψεις, συνεχείς ανατροπές και πολλές εκπλήξεις από τα φαβορί για την νίκη, έκαναν τον Νίκο Διακάκη να βραχνιάσει και τους θεατές να παραληρούν. Τα σταθερά και συνεχώς εξελίξιμα περάσματα του Κύπριου Edim Macila και η ανοδική, χωρίς λάθη, πορεία του όλο το Σαββατοκύριακο του εξασφάλισαν νίκες σε όλες τις μάχες και δικαιωματικά τον έφεραν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στην δεύτερη θέση,  ανέβηκε ο Αναστάσιος Χάρκας με το V8 Ε30, όντας και αυτός πολύ σταθερός και γρήγορος από την αρχή, ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε ο πάντα ξεσηκωτικός Χρήστος Χαντζαράς, με το ανανεωμένο του 36άρι, στην πρώτη του αναγνωριστική εμφάνιση με το καινούριο αυτοκίνητο σε αγωνιστική εμπλοκή. Οι φοβεροί και τρομεροί Dmitry Illyuk και Alex Golovnya, αντιμετώπισαν προβλήματα και τέθηκαν εκτός, προσωρινά πάντα, μέχρι τον 2ο γύρο του MDC, στο Καρτόδρομο Αφιδνών… 

 

Αρθρογράφος

 

Οι νέες BMW M3 και M4 αποκαλύπτονται

Οι νέες BMW M3 και M4 αποκαλύπτονται

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση να γίνει αύριο, όμως έχουν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες φωτογραφίες των δύο γερμανικών μοντέλων της σειράς Μ.