Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Το Ford Bronco είναι ένα τετρακίνητο όχημα με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες που θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην οδήγηση, αφού πρακτικά μπορεί να πάει παντού. Το Bronco θα εισαχθεί με τετράθυρο αμάξωμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το αυθεντικό Bronco του 1966, έχοντας επιρροές από το σκληροτράχηλο F-Series, αλλά και την θρυλική Mustang. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό SUV με απαράμιλλο στιλ και με έντονο το αίσθημα της περιπέτειας.

Adventure all the way

Το Ford Bronco απευθύνεται σε ένα ασυμβίβαστο κοινό, που αναζητά την περιπέτεια σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές, επιτρέποντας του να γίνει ένα με την φύση. Το Bronco προσφέρει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Διαθέτει αφαιρούμενα πάνελ στο αμάξωμα, ενσωματωμένα σημεία στήριξης που προορίζονται για την εγκατάσταση διαφόρων αξεσουάρ, με εύκολα στον καθαρισμό υλικά και όλα αυτά να ανήκουν στον βασικό του εξοπλισμό. Επιπλέον οι πελάτες έχουν την επιλογή να διαλέξουν ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ τα οποία είναι εγκεκριμένα από την Ford, που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την απρόσκοπτη ενσωμάτωση και την μέγιστη δυνατή εξατομίκευση, προσφέροντας γενναίες δόσεις περιπέτειας.

Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Η αναγέννηση ενός θρύλου

Το πρώτο Bronco ήρθε στον κόσμο το 1966, στις ΗΠΑ και αντιπροσώπευε το απόλυτο σύμβολο ελευθερίας και απόλαυσης, μαζί με τις τρομερές εκτός δρόμου δυνατότητες που είχε. Η Ford θέλοντας να αναβιώσει τον θρύλο, επανέφερε το Bronco στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020, 25 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου, ενώ στα τέλη του 2023 θα κυλίσει τις ρόδες του για πρώτη φορά στην αγορά της Ευρώπης. Το νέο Bronco παραμένει πιστό στο DNA του αρχικού μοντέλου, εισάγοντας παράλληλα νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά, με αυθεντική συμπεριφορά σε περιηγήσεις εκτός δρόμου. Οι λάτρεις της περιπέτειας στην αγορά της Ευρώπης, πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους Bronco, το οποίο θα εισαχθεί σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Η σχεδιαστική ομάδα του Bronco ξεκίνησε από λευκό χαρτί, πραγματοποιώντας μια ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του μοντέλου της πρώτης γενιάς, προκειμένου να διασφαλίσει με αυτό τον τρόπο τις αναλογίες του αμαξώματος, αλλά και το άμεσα αναγνωρίσιμο σχήμα που διατηρήθηκε στην σύγχρονη εκδοχή του. Έτσι, οι κοντοί πρόβολοι, οι έντονες και τολμηρές γραμμές, αλλά και οι απόλυτα λειτουργικές λεπτομέρειες προσδίδουν στο νέο Bronco τη δυναμική και στιβαρή εμφάνιση που το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο και επιβλητικό, συμβάλλοντας συγχρόνως στις εξαιρετικές off-road ικανότητές του.

Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Off road σχεδίαση

Η χαρακτηριστική μάσκα που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του μπροστά τμήματος, μαζί με τους στρογγυλούς προβολείς και τα ευμεγέθη σήματα, ξεχωρίζουν, δίνοντας παράλληλα μια μοναδική εμφάνιση στο τετρακίνητο SUV. Τα πάνελ του αμαξώματος είναι τετραγωνισμένα και σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, που να καθιστούν ξεκάθαρα τις εξωτερικές γωνίες του SUV, προκειμένου να βοηθήσουν τον οδηγό στις απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές στα δύσβατα περάσματα. Ένα άλλο στοιχείο που θα κερδίσει τον οδηγό, είναι οι απλές, αλλά έξυπνες λεπτομέρειες του. Θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την ύπαρξη των trail sights, των υπερυψωμένων τμημάτων στην κορυφή των εμπρός φτερών, που θα τον βοηθήσουν να εντοπίζει άμεσα τις γωνίες του αμαξώματος, αλλά και τα πρόσθετα πλαστικά που εφαρμόζουν στα τόξα των θόλων των τροχών. Τα trail sights μπορούν παράλληλα να χρησιμοποιηθούν ως σημεία πρόσδεσης και μπορούν να στηρίξουν βάρος που φτάνει τα 68kg. Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο οδηγός να μεταφέρει μεγάλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα κανό. Η οροφή του Bronco είναι αφαιρούμενη και χωρίζεται σε τέσσερα ξεχωριστά πάνελ, τα οποία έχουν πλήρη επένδυση στο εσωτερικό τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ηχομόνωση. Τα μπροστινά πάνελ επίσης, διαθέτουν ειδικές θήκες στο εσωτερικό τους για την αποθήκευση αντικειμένων, αυξάνοντας κατακόρυφα την πρακτικότητα του αυτοκινήτου.

Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Όλες οι πόρτες μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως, με την χρήση ενός ειδικού εργαλείου και μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά να προσφέρουν την απόλυτη ελευθερία και τον καθαρό αέρα της φύσης στους επιβάτες. Παράλληλα με την κίνηση αυτή, προσφέρεται πλήρης ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το βάρος των θυρών είναι μειωμένο, χάρη στην απουσία πλαισίου για τα παράθυρα και έτσι η μεταφορά τους είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι πόρτες μετά την αφαίρεσή τους μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές θήκες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αντίθετα με τα συμβατικά τετρακίνητα οχήματα που έχουν παρόμοια δυνατότητα και αναγκαστικά θα πρέπει να αποθηκευτούν εκτός αυτοκινήτου. Οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι τοποθετημένοι επάνω στα φτερά, δίνοντας με αυτό τον τρόπο πλήρη χρηστικότητα ακόμα και όταν οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί. Εκτός όμως από την οροφή και τις πόρτες, το Bronco έχει μερικά ακόμα αφαιρούμενα τμήματα, όπως για παράδειγμα τον εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και τα πλαστικά πρόσθετα που βρίσκονται στα τόξα των φτερών. Με την αφαίρεσή τους, το Bronco μπορεί να περάσει σε ακόμα πιο δύσβατα σημεία, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει σε επαφή με κάποια πέτρα. Επίσης η εύκολη αφαίρεση και επανατοποθέτηση των τμημάτων αυτών, επιτρέπει και την γρήγορη αντικατάστασή τους σε περίπτωση ζημιάς, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψη σε κάποιο συνεργείο. Το Bronco έχει παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και παίζει με τους επιβάτες του, προσφέροντας αρκετά «Easter eggs», δηλαδή διάφορες κρυμμένες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα λογότυπα με το άλογο Bronco, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών που είναι ενσωματωμένο στο εσωτερικό, καθώς και διάφορες κρυμμένες συντεταγμένες GPS, που παραπέμπουν στις τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου.

Προσαρμόστε το στα μέτρα σας!

Οι πελάτες του Bronco έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια σειρά από διάφορα αξεσουάρ που θα το φέρουν ακριβώς στα μέτρα τους. Τα αξεσουάρ αυτά έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να είναι απολύτως λειτουργικά και να συνδυάζονται άψογα με το αυτοκίνητο, ενώ η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με την χρήση ειδικών βάσεων, καθώς και με επώνυμες βίδες και μπουλόνια Bronco. Τα αξεσουάρ αυτά περιλαμβάνουν βελτιωμένα συστήματα φωτισμού, μπάρα φώτων οροφής, προβολείς που τοποθετούνται στο pillar, αλλά και σκηνή για το πίσω μέρος, σκηνή οροφής, πλαϊνή τέντα, καλύμματα καθισμάτων από neoprene, ράγες οροφής, αλλά και μπάρες που τοποθετούνται στην πίσω πόρτα, για την μεταφορά εξοπλισμού για σκι, ποδήλατα και μπαγκαζιέρες.

Μοναδικές τεχνολογίες

Το Bronco διατίθεται με επιλογή ηλεκτρονικού transfer case δύο ταχυτήτων που επιτρέπει την αλλαγή ταχύτητας εν κινήσει ή με ηλεκτρομηχανικό transfer case δύο ταχυτήτων με αυτόματη λειτουργία, επιτρέποντας στο σύστημα να εναλλάσσεται απρόσκοπτα μεταξύ της κίνησης στους δύο τροχούς και της τετρακίνησης ανάλογα με τις συνθήκες. Το πίσω διαφορικό είναι μπλοκέ, ενώ είναι διαθέσιμο ως επιλογή και μπλοκέ διαφορικό μπροστά, με την δυνατότητα αποσύνδεσης της αντιστρεπτικής ράβδου, για μεγαλύτερη ευχέρεια άρθρωσης των αναρτήσεων σε δύσκολες συνθήκες.

Το Bronco προσφέρει επίσης το Trail Toolbox, μια σουίτα εξελιγμένων τεχνολογιών για οδήγηση εκτός δρόμου, που θα υποστηρίξει τους οδηγούς και θα τους επιτρέψει να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του οχήματος με απόλυτη εμπιστοσύνη.  Το Trail Toolbox περιλαμβάνει το Trail Control, το Trail Turn Assist και το Trail One-Pedal Drive.Το Trail Control λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το cruise control, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ταχύτητα κίνησης, μέχρι τα και 31 km/h και το όχημα θα διαχειριστεί αυτόματα την επιτάχυνση και το φρενάρισμα για να διατηρήσει την επιλεγμένη ταχύτητα, ενώ ο οδηγός συγκεντρώνεται στο να κατευθύνει το όχημα χρησιμοποιώντας μόνο το τιμόνι, όταν βρίσκεται σε δύσκολα εδάφη. Το Trail Turn Assist χρησιμοποιεί torque vectoring με την βοήθεια των φρένων και μπορεί να μειώσει την ακτίνα στροφής κατά 40%, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν το όχημα βρίσκεται εκτός δρόμου σε περιορισμένους χώρους, ενώ το Trail One-Pedal Drive επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν το AdvanceTrac με έλεγχο ευστάθειας και έλεγχο ταλάντωσης τρέιλερ σε περιπτώσεις ρυμούλκησης τρέιλερ.

Ford: Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Bronco έρχεται στην Ευρώπη

Το σασί του Bronco αποτελείται από επτά εγκάρσια τμήματα, κατασκευασμένα από  χάλυβα υψηλής αντοχής, παρέχοντας ένα εξαιρετικά στιβαρό αποτέλεσμα, που είναι η ιδανική βάση για την υψηλών επιδόσεων ανάρτησή του. Η ανάρτηση High Performance Off-Road Stability Suspension ή αλλιώς HOSS, αποτελείται από ανεξάρτητα ψαλίδια με ελικοειδή ελατήρια μακράς διαδρομής εμπρός, με μειωμένο αναρτώμενο βάρος κατά 20% σε σχέση με μία αντίστοιχη διάταξη άκαμπτου άξονα. Στο πίσω μέρος, χρησιμοποιείται άκαμπτος άξονας πέντε συνδέσμων με ελατήρια μεγάλης διαδρομής, με τα αμορτισέρ να είναι βαρέως τύπου τόσο εμπρός όσο και πίσω. Σημαντικός σύμμαχος είναι τα ελαστικά παντός εδάφους που είναι διαθέσιμα τόσο με τις αλουμινένιες ζάντες των 17in, αλλά και των 18in.

Η περιπέτεια συνεχίζεται

Αντίστοιχο μοτίβο με το εξωτερικό θα συναντήσουμε και στο φιλόξενο εσωτερικό του Bronco, το οποίο είναι λειτουργικό και γεμάτο τεχνολογίες που θα εξυπηρετήσουν τα μέγιστα τους επιβάτες του. Ο πίνακας οργάνων είναι εμπνευσμένος από το Bronco πρώτης γενιάς και συνδυάζει μια οθόνη των 8in στα δεξιά και ένα αναλογικό ταχύμετρο στα αριστερά, με την κεντρική οθόνη αφής των 12in στο κέντρο του ταμπλό, να είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό του infotainment SYNC 4, τελευταίας γενιάς, το οποίο επωφελείται από τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up για βελτιωμένη λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου. Παρόντα φυσικά είναι και τα Apple CarPlay και Android Auto, για πλήρη συνδεσιμότητα, καθώς και το σύστημα ήχου B&O Premium με 10 ηχεία, που περιλαμβάνει και subwoofer, το οποίο ενσωματώνεται άψογα με τη διαθέσιμη εφαρμογή FordPass. Το Bronco διαθέτει επίσης και κάμερα 360ο, παρέχοντας πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, με τη δυνατότητα να παρέχει θέα για το που βρίσκονται όλοι οι τροχοί, βοηθώντας τα μέγιστα στις εκτός δρόμου διαδρομές. Οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα για άνεση των επιβατών σε όλες τις συνθήκες, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια ασύρματη βάση φόρτισης που έχει σχεδιαστεί για να κρατά ένα κινητό τηλέφωνο πάντα στη θέση του.

Η περιπέτεια ξεκινάει!

Το Ford Bronco είναι κατασκευασμένο για να παρέχει στον οδηγό μία πλήρη ελευθερία προκειμένου να εξερευνήσει με σιγουριά την φύση, περνώντας από τα πιο δύσκολα μονοπάτια που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο είναι προσαρμοσμένο να ταιριάξει σε κάθε είδους περιπέτεια, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην άνεση, την χρηστικότητα και την απόδοση. Είναι το πιο ικανό και ευέλικτο off-road SUV της Ford και θα δώσει μία νέα πνοή στην διασκέδαση στις εκτός δρόμου διαδρομές της Ευρώπης.

<SCRIPT language='JavaScript1.1' SRC="https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimpj/N9166.1868620.POWERMAG.GR/B27743206.340476140;dc_trk_aid=532502817;dc_trk_cid=170832047;ord=[timestamp];dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=;gdpr=${GDPR};gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_755};ltd=?"></SCRIPT>

 

Αρθρογράφος

 

H Ruf Bergmeister χρησιμοποιεί Motul 09-12-2022

H Ruf Bergmeister χρησιμοποιεί Motul 09-12-2022

Γνωρίστε την Ruf Bergmeister, το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο που εγκαταλείπει το εργοστάσιο Ruf στη Γερμανία και είναι ένας ελαφρύς φόρος τιμής στις Porsc...