Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Μια πολύ ευχάριστη είδηση έρχεται από το χώρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.

Η Toyota επιστρέφει στο θεσμό με το Yaris WRC. Το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από το τεχνικό κέντρο TMG (Toyota Motorsport GMBH) στην Κολωνία. Η Toyota μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα κάνει δοκιμές εξέλιξης, έτσι ώστε να είναι 100% έτοιμη για πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή το 2017.

Το Yaris WRC έχει ήδη ολοκληρώσει ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα δοκιμών σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ταχύτητας, αξιοπιστίας και αντοχής στις απίστευτα σκληρές και διαφορετικές συνθήκες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Όπως όλα πλέον τα αυτοκίνητα WRC, φοράει έναν κινητήρα 1.6 turbo, απόδοσης 300+ Ps με 43kgm ροπή, που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο.

Ο 27χρονος γάλλος οδηγός Eric Camilli θα είναι ένας από τους οδηγούς του, ενώ κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στη θέση του οδηγού θα καθίσουν οι Stéphane Sarrazin και Sebastian Lindholm.

Από ό,τι φαίνεται η κόντρα της Toyota με τη VW για το ποιος είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο περνάει πλέον σε ένα άλλο, πιο αντρικό επίπεδο. Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν κι άλλα εργοστάσια την Toyota στο WRC, γιατί όπως και να έχει, καλοί οι αγώνες στην πίστα, καλή η Formula 1, καλά τα GT αλλά σαν το πέρασμα με 180+ ανάμεσα από το πεύκο και το γκρέμι, δεν έχει.

 

 

Αρθρογράφος

 

BMW i Vision Circular

BMW i Vision Circular

Με το i Vision Circular, το BMW Group οραματίζεται μία μελλοντική compact BMW για το έτος 2040, αυστηρά προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και την πολυτ...