Λιπαντικά της Motul για κλασσικά οχήματα

Λιπαντικά της Motul για κλασσικά οχήματα

Με προϊόντα δοκιμασμένα και ελεγμένα στην πίστα – που για πολλούς αποτελούν το πιο σκληρό εργαστήριο στον κόσμο – έχουν βοηθήσει τις ομάδες να κυριαρχήσουν στους αμμόλοφους του Ντακάρ και για σε αγώνες με τέρμα το γκάζι για 24 ώρες όπως αυτόν του Λε Μαν. Αυτός ο κατάλογος μακροχρόνιας εμπειρίας στους αγώνες αυτοκινήτων έχει δώσει στην Motul το πλεονέκτημα όσον αφορά τη λίπανση κλασικών αυτοκινήτων, από προπολεμικές μηχανές μέχρι σύγχρονα κλασικά supercars. Οι παλαιότεροι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων απαιτούν συγκεκριμένα λιπαντικά για να λειτουργήσουν σωστά, γι' αυτό η Motul διαθέτει μια αποκλειστική σειρά κλασικών λιπαντικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρούν τους παλαιούς -και κάποιους λιγότερο παλιούς- κινητήρες να λειτουργούν για πολλά ακόμη χρόνια.  

«Η απόδοση των σύγχρονων λιπαντικών έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσα στα χρόνια», είπε ο Baptiste Plaine, επικεφαλής Επικοινωνίας στο Group της Motul. «Η σύνθεσή τους και ιδιαίτερα τα πρόσθετα που χρησιμοποιούται απλά δεν ταιριάζουν σε ορισμένους από τους ιστορικούς κινητήρες. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παλιών κινητήρων απαιτούν προσαρμοσμένα λιπαντικά. Η σειρά της Motul για ιστορικά οχήματα σχεδιάστηκε με σεβασμό σε αυτά τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας, εάν είναι απαραίτητο, νέες τεχνικές που παρέχουν πραγματικά πλεονεκτήματα. Η σειρά Classic παρέχει βέλτιστη προστασία και προσφέρει λύσεις για όλους τους σκοπούς: από οχήματα που δεν λειτουργούν συχνά με μεγαλύτερους χρόνους διακοπής λειτουργίας μέχρι εκείνα που χρησιμοποιούνται σε αγώνες που απαιτούν μέγιστη απόδοση από την μηχανή.»

Η Motul συμμετέχει ενεργά στην κοινότητα των κλασικών αυτοκινήτων, συνεργαζόμενη με μια σειρά από εκδηλώσεις υψηλού προφίλ παγκοσμίως για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν τη σημασία των λιπαντικών καλής ποιότητας, για τη διατήρηση των κλασικών τους αυτοκινήτων σε καλή κατάσταση: Εκδηλώσεις όπως το La Carrera Panamericana, το Le Mans Classic, το Goodwood Revival και το The Classic Silverstone.

Αρθρογράφος

 

Subaru Forester facelift

Subaru Forester facelift

Το Subaru Forester για την αγορά της Ευρώπης το 2022 έρχεται με μια σειρά βελτιώσεων και αναβαθμίσεων στην ασφάλειά του.