Παρουσίαση: Bridgestone Potenza Sport

Παρουσίαση: Bridgestone Potenza Sport

Η Bridgestone είναι μία εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες λύσεις και στη βιώσιμη κινητικότητα και διαθέτει μία ισχυρή παρακαταθήκη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων χάρη στη μεγάλη κληρονομιά της από του αγώνες Formula 1 και τις μακροχρόνιες συνεργασίες με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το νέο ελαστικό της Bridgestone, Potenza Sport, είναι ένα προϊόν που συνδυάζει το πρωτοποριακό πνεύμα και την τεχνογνωσία της εταιρείας σε ελαστικά υψηλής απόδοσης, με σκοπό την απελευθέρωση των επιδόσεων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος. Αυτό το ελαστικό νέας γενιάς αποτελεί μία κορυφαία πρόταση για premium κατασκευές, με σπορ επιδόσεις υψηλής ακρίβειας, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση στο στεγνό οδόστρωμα, σε συνδυασμό με κορυφαίες επιδόσεις στο βρεγμένο.

Εξαντλητικές δοκιμές

Με το Potenza Sport, η Bridgestone θέλησε να δημιουργήσει ένα ελαστικό που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουν οι οδηγοί από τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, ενώ ταυτόχρονα να καλύπτει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για την εξέλιξη του Potenza Sport. Για να το πετύχει αυτό, η Bridgestone πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 3.800 χρήστες απ’ όλη την Ευρώπη, η συμβολή των οποίων της έδωσε τις βάσεις για την κατασκευή ενός ελαστικού υπέρ υψηλών επιδόσεων, που ικανοποιεί τις ανάγκες του οδηγού και τις προσδοκίες ελέγχου και εμπιστοσύνης.

Το Potenza Sport είναι δοκιμασμένο από τον οργανισμό πιστοποίησης TÜV, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και επιτυγχάνει τις καλύτερες επιδόσεις τόσο σε στεγνό φρενάρισμα όσο και σε σταθερότητα στις στροφές και σε ευθεία. Επιπλέον, το Bridgestone Potenza Sport προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς διαθέτει ετικέτα της Ε.Ε. με διαβάθμιση «A» σε όλες τις διαστάσεις και θεωρείται ως το κορυφαίο ελαστικό σε απόδοση σε στροφές, σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι εξαιρετικές δυνατότητες του ελαστικού σε κάθε τύπο οδοστρώματος συνοδεύονται με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Potenza S001.

Η επίτευξη του στόχου

Για να επιτύχει την κορυφαία απόδοση αιχμής του Potenza Sport, η Bridgestone εφαρμόζει διάφορες νέες, καινοτόμες τεχνολογίες στο σχεδιασμό πέλματος, στη σύνθεση γόμας και στην κατασκευή. Ο σχεδιασμός πέλματος του ελαστικού υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων τρισδιάστατων αυλακώσεων για την αύξηση της ακαμψίας, με όφελος στο φρενάρισμα και την αντίσταση στην τριβή. Η σύνθεση γόμας, χάρη στη βελτιστοποιημένη φόρμουλα, σε συνδυασμό με την καινοτόμο τεχνολογία ανάμειξης, βελτιώνει τις επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Η Bridgestone χρησιμοποιεί επίσης μία νέα υβριδική ενίσχυση της στεφάνης για να μεγιστοποιήσει την απόδοση σταθερότητας του ελαστικού με υψηλή ταχύτητα. Επίσης, έχει εφαρμοστεί ένας σπορ σκελετός για την αύξηση της απόδοσης σταθερότητας και της απόκρισης στο τιμόνι, ενώ βελτιστοποιεί την αντίσταση κύλισης.

Για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Potenza Sport, αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η αποκλειστική τεχνολογία ανάπτυξης και εξέλιξης ελαστικών της Bridgestone, που εξοικονομεί χρόνο και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η τεχνολογία επιτρέπει στην Bridgestone να προβλέπει με ακρίβεια την απόδοση ενός ελαστικού από το στάδιο ανάπτυξης, πολύ πριν το παραγάγει και το οδηγήσει φυσικά. Αυτό όχι μόνο αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονομώντας πόρους, αλλά μειώνει επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης, καθώς και τον χρόνο που κάνει το προϊόν να βγει στην αγορά.

Τα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport έχουν ήδη επιλεγεί ως πρώτη τοποθέτηση από μερικές από τις πιο διάσημες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως από τη Maserati για το νέο supercar MC20, από τη Lamborghini για το Huracán STO, από τη BMW για τη σειρά 8 και από πολλές ακόμη.

Παράλληλα, το νέο σπορ ελαστικό της Bridgestone, Potenza Sport, ανακηρύχθηκε νικητής στη δοκιμή σπορ ελαστικών 2021 από το Autobild sportscars, στην πρώτη δοκιμή του ελαστικού από ανεξάρτητο μέσο. Το Potenza Sport προηγήθηκε έναντι οχτώ άλλων ελαστικών σε διάσταση 265/35 ZR 20 με ένα Ford Mustang 5.0, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε βρεγμένο και κορυφαίες βαθμολογίες σε στεγνό.

Το ελαστικό παράγεται σε 96 διαστάσεις, από 17in έως 22in, για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιβατικών αυτοκινήτων, από premium sedans και SUV έως πολυτελή αυτοκίνητα κύρους.

 

Αρθρογράφος

 

Ηλεκτρικό! Το Νέο Opel Mokka στην εκκίνηση

Ηλεκτρικό! Το Νέο Opel Mokka στην εκκίνηση

Το νέο Mokka θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση από την έναρξη των πωλήσεων.