Παρουσίαση εταιρείας: Cargate 2020

Παρουσίαση εταιρείας: Cargate 2020

Power Automotive Magazine: Η Cargate είναι μία εταιρεία με πολυετή παρουσία στον κλάδο του αυτοκινήτου. Θεωρείτε την εταιρεία σας περισσότερο προσανατολισμένη προς τη συντήρηση ή τη βελτίωση των αυτοκινήτων;

Cargate: Η Cargate ξεκίνησε ως μία εταιρεία που ασχολιόταν αποκλειστικά με το tuning και τις ανάγκες των ανθρώπων που ήθελαν να δώσουν έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητό τους, να το κάνουν πιο «δικό» τους. Στην πορεία, η βαθιά γνώση που αποκτήσαμε από τη μια και η ζήτηση των πελατών μας από την άλλη, μας έκανε να εξειδικευτούμε στη συντήρηση και στην επισκευή όλων των αυτοκίνητων. Εξάλλου, η συντήρηση ενός βελτιωμένου αυτοκίνητου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από τις οποίες ωφελούνται όλοι.

Ρ.Α.Μ.: Βρισκόμαστε φυσικά στις νέες σας εγκαταστάσεις. Μιλήστε μας για την επιλογή αυτή. Για ποιο λόγο έγινε;

C: Oι λόγοι είναι αρκετοί. Αυτό όμως που θέλαμε είναι να δοθεί μέσω των νέων εγκαταστάσεων μία εικόνα που ταιριάζει περισσότερο με το αντικείμενό μας. Θέλουμε πιο μοντέρνο και διαφοροποιημένο περιβάλλον, που να είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία μας.

Ρ.Α.Μ.: Τι προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να βρει κάποιος ερχόμενος στην Cargate; C: Στοχεύουμε στο να βρει τα πάντα. Η εταιρεία ασχολείται με τα πάντα περί αυτοκίνητου, εκτός από αγοροπωλησίες. Θέλουμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη που υπάρχει σε ένα αυτοκίνητο. Τη συντήρησή του, την αναβάθμισή του, την επισκευή αν χρειασθεί, το ηχοσύστημά του, την ασφάλειά του, όλους τους τομείς με άλλα λόγια. Έτσι παρέχουμε πλήρες service, tuning και επισκευές κάθε τύπου, έχουμε φανοποιείο, αναλαμβάνουμε τοποθετήσεις συστημάτων υγραερίου, εμπορευόμαστε αξεσουάρ βελτίωσης, καθώς και body styling.

Ρ.Α.Μ.: Από ποιες μάρκες αποτελείται το σημερινό σας πελατολόγιο;

C: Σαφέστατα από το VW Group, αλλά και μοντέλα της Ford, της Mercedes-Benz, της BMW, τα Mini, καθώς και τα αυτοκίνητα του PSA Group. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για κάθε μια από όλες τις παραπάνω μάρκες, υπάρχει πάντα η αντίστοιχη τεχνογνωσία και κυρίως, τα κατάλληλα βελτιωτικά aftermarket προϊόντα.  Υπάρχει πάντα άμεση πρόσβαση σε τεχνικά εγχειρίδια και εργοστασιακές οδηγίες, που είναι απαραίτητες για τη συντήρηση των κινητήρων, τις επισκευές κτλ.

Ρ.Α.Μ.: Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα του Group VW έχουν γίνει αγαπημένα παιδιά του tuning για κάθε budget και για κάθε στάδιο. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι έγινε αυτό; Πόσο έχει επηρεάσει το ενεργό πελατολόγιο της Cargate;

CΤο Group VW θεωρείται πρωτοπόρο τεχνολογικά και λανσάρισε πρώτο κινητήρες χαμηλού κυβισμού με turbo. Παρουσίασε αυτοκίνητα που, λόγω των μικρών κινητήρων τους, έγιναν πιο προσιτά στο κοινό. Οι κινητήρες αυτοί ήταν δυνατοί, καλύπτοντας την ανάγκη για καλύτερες επιδόσεις. Κάποτε ένα αυτοκίνητο των 1.400cc απέδιδε από 75Ps μέχρι 100Ps, ενώ πλέον οι κινητήρες αυτοί αποδίδουν από 150Ps μέχρι και 180Ps. Να μην μιλήσουμε για τα 1.000cc ή τα 1.200cc, όπου εκεί πλέον οι διαφορές είναι εξίσου μεγάλες. Επίσης, το VW Group, περιλαμβάνοντας τέσσερις μάρκες, καλύπτει μία τεραστία γκάμα πελατών. Εύλογο λοιπόν να ασχοληθεί πολύς κόσμος με αυτό, να αναπτυχθούν πολλοί βελτιωτικοί οίκοι, συνεργεία, καταστήματα με αξεσουάρ κτλ και φυσικά να υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός. Ο υγιής ανταγωνισμός όμως αποφέρει εξέλιξη και η Cargate στέκεται μόνο στον υγιή ανταγωνισμό και αναπτύσσεται μέσω αυτού.

Ρ.Α.Μ.: Ποιες εταιρείες έχουν εμπλουτίσει το οπλοστάσιο της Cargate πέρα από την Revo...

C: Πέρα από την Revo, υπάρχει η Manic Motorsport, η TMC και η CPA, εταιρείες που καλύπτουν σχεδόν όλες τις μάρκες στον τομέα tuning. Πέραν αυτών, αντιπροσωπεύουμε την Milltek Sport, την Scorpion και την Capristo όσον αφορά τα performance συστήματα εξαγωγής, την Sachs Performance, την Caractere, την Je Design και την Expreswsion Mororsport. Πάντα παρακολουθούμε και ψαχνόμαστε για νέα προϊόντα και τεχνολογίες, αλλά και “tailor-made” λύσεις για κάθε αυτοκίνητο.

Ρ.Α.Μ.: ...όμως το δυνατό σας χαρτί είναι σίγουρα η Revo, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτίσει ιδιαίτερα τη γκάμα προϊόντων tuning... Μιλήστε μας γι’ αυτά...

C: Θα χρειαστεί πολύς χώρος για να μιλήσουμε για όλα αυτά. Να πούμε όμως ότι η εξέλιξη της REVO είναι άκρως θεαματική. Είναι μία εταιρεία που είχα την τύχη να την γνωρίσω και να συνεργαστώ για πρώτη φορά πριν από είκοσι χρόνια. Δεν υπάρχει πιο αξιόπιστο προϊόν σε πρόγραμμα αναβάθμισης και αυτό οφείλεται τόσο στη δομή του σχεδιασμού της όσο και στον τρόπο ανάπτυξης της εταιρείας. Πέρα όμως από τα διάφορα software, έχει αναπτύξει και μία μεγάλη σειρά hardware, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως, όπως φρένα με την Alcon, φίλτρα αέρος με την ITG, ζάντες με την Rimstock, βάσεις κινητήρα Powerflex, turbo Borg Warner, εξατμίσεις Milltek και Scorpion και με πολλές ακόμα εταιρείες. Είναι αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του tuning.

Ρ.Α.Μ.: Πώς βλέπετε το μέλλον της βελτίωσης στη χώρα μας; Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι;

C: Κοίταξε, η βελτίωση πάντα θα υπάρχει. Είναι περισσότερο εσωτερική ανάγκη του πελάτη παρά οτιδήποτε άλλο. Πέρα από αυτό όμως, επειδή παράγονται αυτοκίνητα πολύ χαμηλού κυβισμού με turbo, πιστεύω ότι θα συνεχίσει ο τομέας της βελτίωσης σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, με τον γερασμένο στόλο αυτοκίνητων στην Ελλάδα, που δυστυχώς έφερε η κρίση, θα υπάρχουν αυτοκίνητα προς βελτίωση για αρκετά χρόνια ακόμη.

Ρ.Α.Μ.: Ξεχωρίζετε κάποια αυτοκίνητα από αυτά που έχετε βελτιώσει;

C: Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που ξεχωρίζουμε και μας κάνουν υπερήφανους. Μας κάνει περήφανους όταν βελτιώνουμε την οδική συμπεριφορά σε ένα πανάκριβο και επώνυμο αυτοκίνητο, μας κάνει περήφανους όταν πελάτες από άλλους γνωστούς βελτιωτικούς οίκους απευθύνονται σε εμάς για λύσεις, μας κάνει περήφανους όταν έρχονται βελτιωμένα αυτοκίνητά μας μετά από 15 και 20 χρόνια για έλεγχο και λειτουργούν άψογα.

Ρ.Α.Μ.: Τι θα μας δείξει η Cargate στο προσεχές μέλλον;

C: Η συμμετοχή μας στον στρατηγικό σχεδιασμό της Revo, αλλά και άλλων βελτιωτικών οίκων, μας έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα και της εμπορικής επέκτασης σε άλλα στρατηγικά σημεία. Δεν σταματάμε ποτέ να εξελισσόμαστε στον τομέα του αυτοκίνητου, τόσο στον τομέα του tuning όσο και στον τομέα της συντήρησης.

INFO

CARGATE

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας Μεταμόρφωση Αττικής

Τηλ.: 210 62 05 582

Email: sales@cargate.gr

Web: www.cargate.gr

 

Αρθρογράφος

 

Το Advan Sport V107 εγκρίθηκε από την Brabus

Το Advan Sport V107 εγκρίθηκε από την Brabus

Το νέο εμβληματικό ελαστικό  ADVAN Sport V107 της YOKOHAMA εγκρίθηκε για τα BRABUS 700, 800 και 900 Off Roader.