Παρουσίαση εταιρείας: Racing Star

Παρουσίαση εταιρείας: Racing Star

Ο τομέας της ασφάλειας ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Η Racing Star επενδύει στον εξοπλισμό για την ασφάλεια των αγωνιστικών, αλλά και των καθημερινών αυτοκινήτων, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που θα καλύψουν κάθε ανάγκη τόσο των αγωνιζομένων όσο και των ιδιωτών που θέλουν απλά να συμμετάσχουν σε κάποιο event, όπως ένα track-day. Πρόσφατα, η Racing Star επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της και διεύρυνε τη γκάμα της, με νέες και άκρως ανταγωνιστικές εταιρείες. Εμείς επισκεφτήκαμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Νέο Κόσμο και «ανακρίναμε» τον Νίκο Κουτσουδάκη, τον άνθρωπο με το πλατύ χαμόγελο που βρίσκεται πίσω από την Racing Star.

 

Power Automotive Magazine: Πότε ιδρύθηκε η Racing Star και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία της;

Νίκος Κουτσουδάκης: Η Racing Star είναι η φυσική συνέχεια της εταιρείας Sparco Club. Με τον χώρο του αυτοκινήτου ασχολούμαστε πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικά και γύρω στα 40 χρόνια ως hobby. Ξεκίνησα να συλλέγω αυτοκίνητα αντίκες από μικρή ηλικία, να συμμετέχω σε αγώνες και στη συνέχεια δημιουργήσαμε τη λέσχη Σ.Ι.Σ.Α με τον παλιό μου φίλο Στέλιο Βαρθολωμαίο. Είμαστε πολύ δεμένοι με το αυτοκίνητο γενικότερα.

Ρ.Α.Μ.: Τι προσφέρει η Racing Star στους πελάτες της;

Ν.Κ.: Η Racing Star προσφέρει αμεσότητα, φιλικό κλίμα και πάνω απ' όλα φροντίδα για τους πελάτες μας. Πάντα επιλέγουμε τις καλύτερες εταιρείες, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των αγωνιζομένων και προσπαθούμε να προσφέρουμε τον εξοπλισμό αυτόν στις καλύτερες τιμές της αγοράς για να είναι αυτή η ασφάλεια προσιτή σε όλους. Ενημερωνόμαστε ασταμάτητα για νέα aftermarket προϊόντα και τεχνολογίες στο χώρο του αυτοκινήτου, συμμετέχουμε σε διεθνή συνέδρια κλπ, για να φέρνουμε πάντα πρώτοι όλες τις καινοτομίες για τους πελάτες μας.

Ρ.Α.Μ.: Οι περισσότεροι σας γνωρίζουν για την αντιπροσώπευση της Sparco, πλέον έχετε στραφεί και σε άλλες εταιρείες αγωνιστικού εξοπλισμού, όπως η OMP. Μιλήστε μας για την κίνηση αυτή.         

Ν.Κ.: Κάθε εταιρεία έχει το δυνατό της σημείο, για αυτό δεν μπορούμε να περιορίζουμε τους πελάτες μας σε μία μόνο μάρκα. Κάποιος είναι δυνατός στα κράνη, άλλος βγάζει ελαφρύτερες φόρμες, τα νούμερα είναι διαφορετικά από εταιρεία, σε εταιρεία, οπότε κοιτάμε πάντα να υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέγει ο πελάτης ακριβώς αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του, αλλά και στο budget του. Εμπορικά, αυτό δεν μας συμφέρει πάρα πολύ, αλλά προτιμούμε να φύγει ο πελάτης από το κατάστημα απόλυτα ευχαριστημένος, παρά να υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος και να μην είναι σίγουρος για το προϊόν που αγόρασε. Κάποιες από τις εταιρείες που εκπροσωπούμε είναι οι OMP, Bell, Sparco, Stilo, Arai, ATL, T.O, RedSpec, Eneos, Green, Κ&Ν, BMC, Compbrake και πολλές άλλες ακόμα…

 

Ρ.Α.Μ.: Πρόσφατα κάνατε μία επέκταση στο κατάστημά σας, αυτό έγινε προκειμένου να επεκτείνετε τη γκάμα των προϊόντων σας;

Ν.Κ.: Επειδή είναι πολλά και τα είδη των αγώνων που ασχολούμαστε, από αναβάσεις, ράλλυ, Sprint, drift, dragster, μέχρι kart, off-road, kartcross κ.λπ., οι ανάγκες είναι διαφορετικές και μονίμως αυξάνονται, βγαίνουν συνεχώς νέα προϊόντα και νέοι κανονισμοί ασφαλείας που καταστούν απαραίτητα αυτά τα προϊόντα, οπότε όπως είναι λογικό και εμείς πρέπει να επεκτείνουμε διαρκώς τη γκάμα μας. Επίσης, μεριμνούμε προκειμένου να έχουμε πολλά είδη άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα, ακόμα και για εκείνους που περιμένουν να τα βρουν τελευταία στιγμή, αν και κάλο είναι να γίνεται σωστή προετοιμασία κάποιες εβδομάδες πριν τους αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που προβήκαμε σε αυτή την επέκταση. Για να μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα διαθέσιμα, αλλά και για να έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε και νέα προϊόντα που θα καλύψουν ακόμα μεγαλύτερη γκάμα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Ρ.Α.Μ.: Με ποιο είδος motorsport ασχολούνται οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια;

Ν.Κ.: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει άνθηση στο drift, γίνονται πολύ εντυπωσιακοί αγώνες και εκδηλώσεις και είμαστε κοντά στους αγωνιζομένους του drift και τους στηρίζουμε όσο μπορούμε. Επίσης αγαπάμε πολύ το καρτ, έχουμε μικρούς αθλητές που έρχονται σε εμάς από τα πέντε τους χρόνια και τους βλέπουμε να μεγαλώνουν κοντά μας, να κατακτούν θέσεις σε πρωταθλήματα, να αγωνίζονται και να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά, είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό να βλέπουμε την εξέλιξή τους μέσα από τους αγώνες.

Ρ.Α.Μ.: Ποιος είναι ο τομέας που αμελούν περισσότερο οι Έλληνες αγωνιζόμενοι στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου τους; Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή το τελευταίο διάστημα στον εξοπλισμό ασφαλείας;

Ν.Κ.: Δυστυχώς η ασφάλεια! Δίνουν πάρα πολλά χρήματα οι αγωνιζόμενοι για να «αγριέψουν» τα αυτοκίνητα, να τα δυναμώσουν μηχανικά και μετά κάνουν περικοπές στον εξοπλισμό ασφαλείας, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο και δυστυχώς έχουμε και ατυχήματα που συχνά αποβαίνουν και μοιραία. Εύχομαι τα ατυχήματα που έχουμε δει τελευταία στους αγώνες να έχουν προβληματίσει τους αγωνιζόμενους και να μην κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλειά τους.

 

Ρ.Α.Μ.: Τι κινήσεις κάνετε για να βοηθήσετε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους στο χώρο των αγώνων;

Ν.Κ.: Ό,τι καλύτερο μπορούμε! Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα οικονομικά και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ακολουθήσουν το πάθος τους, να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε όμως δίπλα τους, δίπλα στις διοργανώσεις είτε μικρές είτε μεγάλες, στις λέσχες, στα clubs, όπου μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας.

Ρ.Α.Μ.: Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο σας;

Ν.Κ.: Ο υγιής ανταγωνισμός είναι πάντα προς όφελος του πελάτη. Το σημαντικό είναι να είναι τα προϊόντα ποιοτικά, σωστά και αξιόπιστα και να συμφωνούν με τους διεθνείς κανονισμούς. Ο γνώμονας πρέπει να είναι πάντα οι ανάγκες του αγωνιζόμενου και όχι το κέρδος ή η κακεντρέχεια προς άλλους συναδέλφους.

Ρ.Α.Μ.:. Δεδομένης της μετάβασης των αυτοκινήτων προς την ηλεκτροκίνηση, φοβάστε το μέλλον; Πώς φανταζόσαστε την Racing Star μετά από πέντε χρόνια;

Ν.Κ.: Θεμιτή είναι κάθε κίνηση που βοηθάει το περιβάλλον, θεωρώ ότι τα αυτοκίνητα πόλης καλώς κάνουν ένα βήμα προς την οικολογία. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για πίστες, αναβάσεις κ.λπ. ούτως η άλλως δεν χρησιμοποιούνται εντός πόλεως, ούτε και τα ιστορικά οχήματα, που η αξία τους είναι φυσικά διαχρονική, οπότε δεν νομίζω να επηρεαστεί ο χώρος από αυτό. Εμείς κάνουμε πάντα αργά και προσεκτικά βήματα και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των οδηγών, οπότε δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, απλά ακολουθούμε τη ροή του motorsport και μεγαλώνουμε μαζί του. Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους πελάτες και φίλους, που μας κρατούν πάντα ψηλά στις προτιμήσεις τους και μας συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Info:

Racing Star

Αμβροσίου Φραντζή 94

Αθήνα

Τηλ.: 210 90 11 424

Web: www.racingstar.gr

 

Αρθρογράφος

 

Πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης ΤΑΞΙ

Πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης ΤΑΞΙ

Σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατηγά οχήματα από έξι έως εννέα θέσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.