Παρουσίαση εταιρείας: Smart ΚΤΕΟ

Παρουσίαση εταιρείας: Smart ΚΤΕΟ

Πίσω από την Smart ΚΤΕΟ υπάρχει μεγάλη ιστορία στο χώρο τόσο των ΚΤΕΟ όσο και του σύγχρονου εξοπλισμού συνεργείων. Οι χώροι της εταιρείας είναι πραγματικά αψεγάδιαστοι και το φιλόξενο προσωπικό της μας υπόσχεται έναν προσεκτικό έλεγχο στο όχημά μας. Η εταιρεία μπορεί να πιστοποιήσει την σωστή εγκατάσταση σ’ ένα όχημα διαφόρων συστημάτων, που έχουν εγκατασταθεί εκ των υστέρων, να ελέγξει τη σωστή λειτουργία ενός οχήματος και φυσικά να δώσει την απαραίτητη πιστοποίηση για την νόμιμη κυκλοφορία του.

Power Automotive Magazine: Πόσα χρόνια βρίσκεται στο χώρο η εταιρεία σας και τι αντικείμενο έχει?

Smart ΚΤΕΟ: Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των συνεργείων και ΚΤΕΟ από το 1978, διαθέτοντας στους χώρους της σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη. Από το 1982 αρχίσαμε την εισαγωγή, πώληση και εγκατάσταση εξοπλισμού συνεργείων, ενώ την ίδια χρονιά ξεκινήσαμε να εξοπλίζουμε τα κρατικά ΚΤΕΟ με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μέχρι το 1984 είχαμε εξοπλίσει 45 κρατικές μονάδες ΚΤΕΟ με εξοπλισμό της ΜΑΗΑ, όπως τζογόμετρα, συγκλισιόμετρα, αμορτισερόμετρα και αναλυτές καυσαερίων της Tecnotest. Επιπλέον, έχουμε εξοπλίσει τα συνεργεία του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και τα Κέντρα Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ. Το 1990 δημιουργήσαμε τμήμα εκπαίδευσης και σεμιναρίων για πτυχιούχους μηχανικούς, με στόχο να τους εκπαιδεύσουμε στις νέες τεχνολογίες της εποχής. Τα επόμενα χρόνια ανανεώσαμε τα μηχανήματα ελέγχου των κρατικών μονάδων ΚΤΕΟ και εγκαταστήσαμε τις πρώτες εννέα αυτόματες γραμμές ΚΤΕΟ στην Αθήνα, καθώς και στο Α και Β ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης.

P.A.M.: Πότε ανοίξατε τη μονάδα ΚΤΕΟ?

S.Κ.: Το SMART KTEO ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2017, στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο Μαρκόπουλο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στο χώρο του ελέγχου οχημάτων, θέτοντας νέους κανόνες και προσφέροντας έξυπνες λύσεις για έναν ασφαλή και σίγουρο έλεγχο.

P.A.M.: Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας?

S.Κ.: Η εταιρεία μας αποβλέπει στην ασφαλή και οικονομική οδήγηση κάθε οχήματος, που επιτυγχάνεται  μέσω του σωστού ελέγχου, ο οποίος  εξασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία της ζωής τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ρ.Α.Μ.: Τι είδους οχήματα μπορεί να εξυπηρετήσει η εταιρεία σας?

S.Κ.: Στην Smart ΚΤΕΟ μπορούν να ελεγχθούν επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες, αφού διαθέτουμε όλο τον απαραίτητο και σύγχρονο εξοπλισμό για κάτι τέτοιο.

 

P.A.M.:Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει μία τέτοια μονάδα?

S.Κ.: Για να λειτουργήσει μία μονάδα ΚΤΕΟ χρειάζεται όλο τον απαραίτητο, σύμφωνο με τις απαιτήσεις του αρμοδίου Υπουργείου, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο σε γήπεδο, σε σημείο που να επιτρέπεται η λειτουργία ΚΤΕΟ.

P.A.M.: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξει κάποιος μία αντίστοιχη μονάδα? Η επιλογή της περιοχής πώς γίνεται?

S.Κ.: Η επιλογή της περιοχής για να γίνει μία τέτοια επένδυση είναι σημαντική, ώστε το ΚΤΕΟ να είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη, να βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό σημείο, ενώ απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι διαστάσεις του χώρου και η χρήση της γης να επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία ΚΤΕΟ.

P.A.M.: Υπήρξαν δυσκολίες στο να γίνει πράξη η μονάδα αυτή?

S.Κ.: Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο ελαχιστοποίησε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, οι οποίες περιορίστηκαν σε διαδικαστικά θέματα.

P.A.M.: Ποια είναι η διαδικασία ελέγχου ενός οχήματος?

S.Κ.: Στο ΚΤΕΟ γίνεται πλήρης έλεγχος της κατάστασης του οχήματος, αλλά και όλων των χαρακτηριστικών του. Για παράδειγμα, πραγματοποιείται έλεγχος του αριθμού πλαισίου, του αριθμού κινητήρα, του χρώματος, της κατάστασης του εξοπλισμού, της κατάστασης των ελαστικών, των αναρτήσεων, των φώτων και διαφόρων άλλων. Μέσω του διαθέσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού καταγράφονται η απόδοση της ανάρτησης, η κατάσταση του φωτισμού, η κατάσταση της γεωμετρίας, η απόδοση των φρένων και η κατάσταση του εμπρόσθιου συστήματος.

P.A.M.: Τι μηχανήματα περιλαμβάνει μία μονάδα, προκειμένου να μπορεί να κάνει έναν σωστό και πλήρη έλεγχο ενός οχήματος?

S.Κ.: Τα μηχανήματα που περιλαμβάνονται σε μία μονάδα ΚΤΕΟ είναι αρκετά. Χρειάζονται μηχανήματα για τον έλεγχο των καυσαερίων, για τον έλεγχο απόκλισης των τροχών , για τον  έλεγχο των αναρτήσεων, για τον έλεγχο των φρένων, για την απόδοση των φώτων και για τον  έλεγχο των τζόγων.

P.A.M.: Εκτός από τον έλεγχο οχημάτων, τι άλλες αρμοδιότητες έχει μία μονάδα ΚΤΕΟ?

S.Κ.: Το IKTEO έχει αρμοδιότητα να πιστοποιεί την σωστή εγκατάσταση σε συστήματα υγραεριοκίνησης, να πιστοποιεί τη λειτουργία συστημάτων φρένων ABS σε βαρέα οχήματα, όταν αυτά προστίθενται εκ των υστέρων, καθώς επίσης και να κάνει εκούσιους ελέγχους σε οποιονδήποτε θέλει να διαπιστώσει την καλή λειτουργία του οχήματός του, συνολικά ή σε τμήμα αυτού, όπως στα φρένα, στα αμορτισέρ, στην ευθυγράμμιση, στο μπροστινό σύστημα κτλ., χωρίς απαραίτητα να έχει έρθει η ώρα που το όχημα θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ.

INFO

SMART ΚΤΕΟ

0,5 ΧΛΜ Μαρκοπούλου-Λαυρίου

Μαρκόπουλο,

Τηλ.: 22990 22699

Email: info@smartkteo.gr

 

Αρθρογράφος

 

Η Nissan επενδύει στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων

Η Nissan επενδύει στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων

Η Nissan υπέγραψε «πράσινο» δάνειο 200 δισεκατομμυρίων γιεν για επενδύσεις κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων.