Τεχνικά

Know How: Turbo Part XI

Know How: Turbo Part XI

Η ιστορία με τα νερά του τούρμπο δεν είναι τόσο απλή όσο τα λάδια του, που είδαμε τον προηγούμενο μήνα: ενώ τα λάδια είναι στον …στάνταρντ εξοπλισμός,...

Πρώτη Επαφή: Ford Fiesta ST 1.5EcoBoost 200Ps

Πρώτη Επαφή: Ford Fiesta ST 1.5EcoBoost 200Ps

Το νέο Ford Fiesta ST έχει μία πολύ βαριά κληρονομιά να συνεχίσει. Αυτή του πιο οδηγοκεντρικού και διασκεδαστικού hot hatch της κατηγορίας.

Know How: Turbo Part X

Know How: Turbo Part X

Η λίπανση του άξονα του τούρμπο είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του: αν το άφθονο και σωστό λάδι είναι σαν το αίμα για το μοτέρ, που γυρνά...

Know How: Turbo Part IX

Know How: Turbo Part IX

Μελετήσαμε μέχρι ρανίδος το συμπιεστή, ξεφτιλίσαμε και το στρόβιλο από την άλλη πλευρά, οπότε τι περισσεύει..? Μα, φυσικά, το ενδιάμεσό τους: το cartr...

Tech Corner:Νέο Citroen C3

Tech Corner:Νέο Citroen C3

Σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα μοιάζουν όλο και πιο πολύ μεταξύ τους, η Citroen λανσάρει το νέο, ριζικά ανανεωμένο, C3, με σχεδιασμό και χαρακτηριστικ...

Know How: Turbo Part VIII

Know How: Turbo Part VIII

Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα… Αν ήσασταν καυσαέρια και ζωή σας ήταν να βολτάρετε σε μαντέμια, θα είχατε ένα τέτοιο δίλημμα, σε ποια πόρ...

Tune it:Καρμπυρατέρ

Tune it:Καρμπυρατέρ

Ύστερα από τον …μπαμπούλα Σκαραβαίο, που είδαμε στα τελευταία τεύχη, είπα να μείνουμε στα «παλιά» και να ασχοληθούμε με ένα θέμα, που σήμερα μάλλον αν...

Know How: Turbo Part VII

Know How: Turbo Part VII

Συνηθίζουμε να το λέμε απλά «μαντέμι», αλλά αυτός είναι πολύ υποτιμητικός όρος για το κέλυφος του στροβίλου: εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με ξυλοσό...

Tune it: JPM VW Beetle

Tune it: JPM VW Beetle

Αυτόν το μηνά θα κάνουμε ένα break από τα καπάκια και τους λόγους συμπίεσης, για να εξετάσουμε ένα ζόρικο ατμοσφαιρικό σκαθαράκι,  που στροφάρει 11αρε...

Know How: Turbo Part VI

Know How: Turbo Part VI

Και στροβιλίζω, στροβιλίζω, στροβιλίζω...θα έλεγε το άσμα του άρχοντα Νίκου Γιατρουδάκη στο ιστορικό –κάποτε - La Notte, αν το είχε δώσει σε τουρμπίνα...

Know How: Turbo Part V

Know How: Turbo Part V

Το κέλυφος του συμπιεστή είναι αυτό, που δίνει τη χαρακτηριστική σαλιγκαρίσια μορφή συνολικά στο τούρμπο. Το «αλουμίνιο», όπως συχνά λέγεται στην πιάτ...