ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2012 20-28/10/2012

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2012 20-28/10/2012

Καταδικασμένη σε... επιτυχία ήταν η φετινή Αυτοκίνηση, η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου που γίνεται στην Αθήνα μετά από 2 χρόνια, οπότε η μεγάλη προσέλευση του κοινού ήταν δεδομένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες δύο ημέρες που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, πέρασαν από εκεί πάνω από 14.000 επισκέπτες. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κο. Αθανάσιο Σκορδά, παρουσία εκπροσώπων του ΣΕΑΑ.

Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών μονοπώλησαν τα νέα μοντέλα που ήρθαν κατευθείαν από το Παρίσι, ελάχιστες ημέρες μετά την Διεθνή Έκθεση όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Έτσι, τα νέα Fiat 500L, Renault Clio, Seat Leon και Ibiza, Mercedes A-Class, Citroen DS5, Skoda Rapid, VW Golf, Volvo V40, Peugeot 301 ήταν στο επίκεντρο. Παράλληλα με τα νέα μοντέλα, η πετρελαιοκίνηση, οι νέοι βενζινοκινητήρες χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και το LPG είχαν την δική τους ξεχωριστή παρουσία.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον εξωτερικό χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού, όπως το ζωντανό crash test που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΕΜΠ, η επίδειξη απεγκλωβισμού από την ΕΜΑΚ, αλλά και μαθήματα οδικής ασφάλειας, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της έκθεσης έπαιξε και η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου, η οποία σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής διαμορφώθηκε στα 6 ευρώ, ενώ φοιτητές, άνεργοι και παιδιά πλήρωναν μόνο 3 ευρώ.

 

Αρθρογράφος

 

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια.

Σημαντική βοήθεια παρέχει και η Μοτοδυναμική στην καταπολέμηση για την εξάπλωση του SARS Cov-2.