Οι πρεμιέρες της MINI στο Goodwood Festival of Speed 2023

Οι πρεμιέρες της MINI στο Goodwood Festival of Speed 2023

Στο Goodwood Festival of Speed 2023 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η MINI κατάφερε να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους επισκέπτες με αρκετές πρεμιέρες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το θρυλικό φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο γραφικό πάρκο γύρω από το Goodwood House στο West Sussex για τριακοστή φορά. Με την ευκαιρία του φεστιβάλ, η MINI παρουσίασε τη γκάμα της, όπου ξεχώρισαν το MINI JCW 1to6 Edition, το Concept Aceman και το περιορισμένης παραγωγής Cooper SE Convertible.

Το MINI γίνεται πηγή έμπνευσης

Μετά τον τερματισμό του στο βάθρο στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition γιόρτασε το βρετανικό ντεμπούτο του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο Hillclimb του Goodwood το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όχι μόνον ενέπνευσε το όνομα αυτής της ειδικής έκδοσης, αλλά απογειώνει και τις επιδόσεις της. Με περιορισμένη παραγωγή 999 αντιτύπων, η έκδοση τιμά τις ρίζες της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart μεγιστοποιώντας τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της», εξηγεί η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

Οδηγός της ειδικής έκδοσης δεν ήταν άλλος από τον Charlie Cooper, εγγονό του θρυλικού μηχανικού αγωνιστικών αυτοκινήτων John Cooper. Κάθε χρόνο, το δυσδιάκριτο τμήμα της πίστας μέχρι την κορυφή του λόφου του Goodwood θεωρείται ένα απαιτητικό σημείο αναφοράς για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν όσον αφορά τις επιδόσεις των οχημάτων και των οδηγών τους.

Ματιές στο μέλλον.

Το MINI Concept Aceman, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δίνει μια γεύση από τη μελλοντική οικογένεια MINI, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψε τη δυναμική της ηλεκτρικής κινητικότητας της MINI. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τι επιφυλάσσει το μέλλον για την MINI όσον αφορά τη σχεδίαση, το εσωτερικό και τις ηλεκτρικές επιδόσεις.

Το περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Cabrio στην Electric Avenue

Μακριά από την πίστα, οι επισκέπτες της Electric Avenue είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρώτο, ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio. Το τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, παρείχε στους επισκέπτες πληροφορίες για όλες τις μάρκες ως προς τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Με περιορισμένη παραγωγή μόλις 150 αντιτύπων για το Ηνωμένο Βασίλειο, το MINI Cooper SE Cabrio έχει αυτονομία 201 χλμ.(WLTP). Είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές ανοιχτό όχημα χωρίς εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων καθιστώντας ταχύτερη τη μετάβαση στην επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI. Μετά από ένα τετραήμερο δράσης, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες περιμένουν ήδη με ανυπομονησία τις καινοτομίες της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα παρουσιαστούν του χρόνου στο Goodwood Festival of Speed.

 

Αρθρογράφος

 

Veto της Audi για το Golf R!

Veto της Audi για το Golf R!

Το νέο Golf R δεν θα έχει τον πεντακύλινδρο 2.5TFSI.