Datsun 1200 Ute με 1.000Ps!

Datsun 1200 Ute με 1.000Ps!

Ο κινητήρας στην τρέχουσα μορφή του παράγει περίπου 600Ps, αλλά ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει τελικά να πιέσει τον κινητήρα και να φτάσει στα 1.000Ps. Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά περίεργα engine swaps, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Πρόκειται για ένα ταπεινό pick-up της Datsun, το 1200 Ute, το οποίο χρησιμοποιεί έναν V10 από Dodge Viper, με twin turbo!

Η τρελή κατασκευή δημιουργήθηκε από έναν άνδρα ονόματι Ivan Turkovic, ο οποίος, σύμφωνα με το Street Machine Magazine, πέρασε πέντε χρόνια για να το φέρει στην τωρινή του μορφή.

Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του κινητήρα ήταν ότι ήθελε απλώς να κάνει κάτι διαφορετικό και πέρα από τη μοναδικότητα του ίδιου του κινητήρα, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μια τρελή αναλογία ισχύος προς βάρος –το οποίο είναι μόλις στα 720kg, που το βοηθά στον κύριο σκοπό του, τους αγώνες dragster.

 Στη θέση των προβολέων του Datsun βρίσκεται ένα ζευγάρι turbo της Garrett GTX42, τα οποία, μαζί με μια νέα ECU και καύσιμο μεθανόλης, βοηθούν τον κινητήρα να αποδίδει 608Ps στους πίσω τροχούς. Το φορτηγό επωφελείται επίσης από 100Ps νίτρο, για να του δώσει λίγο περισσότερη ώθηση.

Αρθρογράφος

 

Aνοδική η πορεία της Skoda στην Ελλάδα

Aνοδική η πορεία της Skoda στην Ελλάδα

Η Skoda καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους.