Δες ένα Opel Kadett να κυνηγά μία McLaren 720S 1200PS

Δες ένα Opel Kadett να κυνηγά μία McLaren 720S 1200PS

Το Opel Kadett E, η προτελευταία γενιά της σειράς Kadett, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας καθώς σηματοδότησε το πέρασμα από το εμβληματικό μοντέλο στο εξίσου διάσημο Opel Astra. Κατασκευασμένο από το 1984 έως το 1991, το Kadett E συνέχισε την κληρονομιά των προκατόχων του, ενώ παράλληλα παρουσίασε αρκετά καινοτόμα χαρακτηριστικά και σχεδιαστικά στοιχεία.

Το αυτοκίνητο είχε μια μοντέρνα, αεροδυναμική σχεδίαση, που ήταν σύμφωνη με τις τάσεις του αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1980. Όσο για τους κινητήρες, το μοντέλο ήταν διαθέσιμο με μια σειρά μονάδων βενζίνης και ντίζελ με κορυφαία τα μοντέλα GSi με ψεκασμό καυσίμου. Ωστόσο, κανένας από τους κινητήρες δεν είχε την απόδοση που έχει το Kadett από αυτό το video.

Το λευκό hot hatch μπορεί να φαίνεται στοκ (μαμά) με την πρώτη ματιά, αλλά αυτή είναι μόνο η επιφάνεια. Κάτω από το αμάξωμα, υπάρχει ένας (πολύ) βελτιωμένος τετρακύλινδρος 16βάλβιδος κινητήρας με turbo, που δουλεύει στα 2,4 bar και αποδίδει 900 ίππους. Μπορούμε επίσης να δούμε ένα τεράστιο intercooler που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και όπως μπορείτε να δείτε από στο βίντεο, το αυτοκίνητο παλεύει σχεδόν συνεχώς για πρόσφυση.

Στο clip, το βελτιωμένο Kadett αγωνίζεται με δύο πολύ γρήγορα αυτοκίνητα. Το πρώτο είναι ένα στοκ Dodge Challenger και το δεύτερο μία McLaren 720S με 1.200PS και εδώ είναι που η μάχη αποκτά ενδιαφέρον. Στην τελευταία ενότητα του βίντεο, μπορούμε να δούμε το Kadett να κάνει run μισού μιλίου. Εδώ γράφει τελική ταχύτητα 297,76 χιλιόμετρα την ώρα). Αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσει το αυτοκίνητο το βραβείο του ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Race1000, στην οποία κινηματογραφήθηκε αυτό το βίντεο.

 

Αρθρογράφος

 

Tesla Model S Plaid VS Ferrari F8 Tributo

Tesla Model S Plaid VS Ferrari F8 Tributo

Έχει ελπίδες μια Ferrari F8 Tributo σε μια αναμέτρηση στα 400 μέτρα, αν στηθεί δίπλα από ένα Tesla Model S Plaid;