Δες και άκουσε το Toyota GR Yaris της Garage Whifbitz με 441PS

 Δες και άκουσε το Toyota GR Yaris της Garage Whifbitz με 441PS

Ο κινητήρας 1.600cc του Toyota GR Yaris είναι αρκετά ικανός, τουλάχιστον. Στο μικρό hot hatch, αποδίδει 272PS και 300 στην GR Corolla. Όπως όμως συμβαίνει με τους περισσότερους κινητήρες, turbo υπάρχει πάντα δυνατότητα για να αποδόσουν πολύ περισσότερη δύναμη.

Οι μηχανικοί στην Garage Whifbitz, μία εταιρία βελτιώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που δουλεύει κυρίως πάνω σε αυτοκίνητα Toyota, έχουν φτιάξει ένα νέο turbo kit τόσο για το GR Yaris όσο και για την GR Corolla. Ανάλογα με την πίεση στο turbo και τα περιφερειακά εξαρτήματα μπορεί να «βγάλει» ως και 600 ίππους από τον τρικύλινδρο κινητήρα. Στο Video που ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι μηχανικοί της Garage Whifbitz δείχνουν ένα GR Yaris στο δυναμόμετρο να δουλεύει με 1,8 bar, που είναι αρκετό για τον κινητήρα να παράγει 364 ίππους στους τροχούς. Κάνοντας τα μαθηματικά, αυτό είναι περίπου 441PS. Οι βελτιωτές μιλούν και για μια: «αξιόπιστη και άμεση απόκριση του κινητήρα». Το πιο ισχυρό κιτ που διατίθεται από την Garage Whifbitz είναι το G25-660, το οποίο αποδίδει περίπου 510PS με απλή βενζίνη και έως 600 PS με καύσιμο E85.

Πάντως αν θέλετε κάτι πιο γρήγορο και εργοστασιακό η Toyota ετοιμάζεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας με μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μία εξέλιξη του κινητήρα turbo η οποία θα αποδώσει 300 ίππους. Ακόμη πιο σημαντικό, είναι πως την έκδοση αυτή θα… συνοδεύει ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Μαζί θα υπάρχει νέο set up στην ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα, καθώς και ενισχύσεις για μεγαλύτερη ακαμψία του αμαξώματος. Τα παραπάνω είναι πιθανόν να τα δούμε κάποια στιγμή στο επόμενο έτος.

 

Αρθρογράφος

 

Εξαγορά του 30% της Pagani

Εξαγορά του 30% της Pagani

Το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας εξαγόρασε το 30% της Pagani.