Το Ararkis Sandstorm κοντράρει το Chaos

Το Ararkis Sandstorm κοντράρει το Chaos

H Αrarkis Automobili είναι μια… Βρετανική εταιρεία η οποία υπόσχεται πως το πρώτο της ηλεκτρικό supercar θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, τουλάχιστον στο σπριντ επιτάχυνσης 0-100km/h. Σύμφωνα με την Ararkis το αναμφισβήτητα εντυπωσιακό Sandstorm, θα πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη μέτρηση από στάση σε μόλις 1,5sec, θα είναι δηλαδή πιο γρήγορο και από μονοθέσιο της F1, αλλά και από την κορυφαία έκδοση Zero Gravity του Chaos, της SP Automotive (σ.σ. 0-100km/h σε 1,55sec).

Βασικός του αντίπαλος ωστόσο είναι το Rimac Nevera το οποίο είναι και το μοναδικό από τα τρία που έχει «γράψει» 1,85sec στη συγκεκριμένη επίδοση. Το Sandstorm πάντως και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν θα μπορεί να αναπτύξει τις μεγάλες τελικές ταχύτητες των άλλων δύο, με την Ararkis να αναφέρει πως αυτή θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300km/h.

Το Sandstorm είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο και θα παραχθεί σε μόλις 20 μονάδες, με αρχική τιμή στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αν και η απόδοσή του παραμένει άγνωστη για την ώρα, ξέρουμε πως οι μπαταρίες του θα έχουν χωρητικότητα 115kWh προσφέροντας περίπου 500km αυτονομίας, ενώ για τη φόρτισή του έως το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών του, θα αρκούν μόλις 30min σε ταχυφορτιστή DC.

 

Αρθρογράφος

 

Πανελλαδική εβδομάδα οδικής ασφάλειας

Πανελλαδική εβδομάδα οδικής ασφάλειας

Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκεη 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας