Το Rimac Nevera… ρίχνει το Nurburgring

Το Rimac Nevera… ρίχνει το Nurburgring

Η Κροατική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητό της σημείωσε ένα νέο ρεκόρ γύρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στη θρυλική πίστα, με χρόνο 7:05:298 (7 λεπτά και 5,298 δευτερόλεπτα), ρίχνοντας το Tesla στη δεύτερη θέση στην κατηγορία του. Στη διαμόρφωση με την μικρότερη διαδρομή (που έχει μήκος 20,6 χιλιόμετρα), το Nevera «έγραψε» χρόνο 7:05:298. Ο Κροάτης οδηγός αγώνων Martin Kodric οδήγησε τον γύρο/ρεκόρ χρησιμοποιώντας ελαστικά Michelin Cup2R. H ανεξάρτητη αρχή, TÜV SÜD με ενσωματωμένη τηλεμετρία επιβεβαίωσαν τον, δήλωσε ο Mate Rimac, ιδιοκτήτης της εταιρίας. Το Tesla Model S Track Pack είχε πετύχει χρόνο 7:25.231, «κλέβοντας» τον τίτλο από την προηγούμενη κάτοχο του ρεκόρ Porsche Taycan Turbo S. Ο χρόνος του Nevera είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Tesla.

Είναι αυτονόητο ότι το ρεκόρ δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα. Ο Kodric είπε, «Είχαμε δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μας αυτή την εβδομάδα και επιλέξαμε μια από τις πιο ζεστές μέρες στην πίστα αυτό το καλοκαίρι για να δοκιμάσουμε ένα ρεκόρ γύρου».

Η απόδοση του ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου στο χαρτί είναι παράλογη. Οι κινητήρες του παράγουν ισχύ 1,4mW, ή 1941Ps, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 120kW/h. Επιταχύνει από 0-100km/h σε μόλις 1,74 δευτερόλεπτα, 8,25 δευτερόλεπτα στο ¼ του μιλίου και έχει τελική ταχύτητα 412 km/h.

Αν και είναι ένα αναγνωρισμένο ρεκόρ, το ταχύτερο όχημα παραγωγής στο Nurburgring είναι η Mercedes-AMG One , η οποία πέτυχε χρόνο 6:35.183 τον Νοέμβριο του 2022. Μέχρι τώρα το ηλεκτρικό Nio EP9 είχε «γράψει» χρόνο 6:45: 90 το 2017, στην πίστα, πιο γρήγορο από οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής εκείνη την εποχή, αλλά δεν είναι σαφές αν είναι επίσημο.

 

Αρθρογράφος

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές καταλυτών

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές καταλυτών

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπές καταλυτών οχημάτων στην περιοχή της Παιανίας και παράλληλα εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις.