Τρομακτικό ατύχημα: Ημιφορτηγό… ανέβηκε πάνω σε Corvette

Τρομακτικό ατύχημα: Ημιφορτηγό… ανέβηκε πάνω σε Corvette

Στο Thorton του Κολοράντο, μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ μιας C8 Corvette και ενός pickup Silverado είχε ως αποτέλεσμα το φορτηγό να ανέβει και να καταλήξει στο παρμπρίζ της «Vette». Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Thornton, οι επιβαίνοντες στην Corvette βγήκαν από το αυτοκίνητο χωρίς τραυματισμούς. Την είδηση «ανέβασε» στις σελίδες των social media η πυροσβεστική υπηρεσία του Thornton και η σελίδα GM Authority.

Η Corvette άντεξε κάτω από το βάρος (2267 kg) του ανοιχτού φορτηγού. Σύμφωνα με το site GM Authority, οι κολόνες του παρμπρίζ της C8 Corvette μπορούν να υποστηρίξουν 2,5 φορές το βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό είναι περίπου 3782 kg, υποθέτοντας πως η Vette ζυγίζει 1513 kg. Ο αρχιμηχανικός της Corvette, Tadge Juechter, είχε δηλώσει στο παρελθόν στο GM Authority: «Μπορείτε να γυρίσετε το αυτοκίνητο ανάποδα να βάλετε ένα ακόμα αυτοκίνητο πάνω του και να έχετε ακόμα περιθώρια ασφάλειας πριν οι κολώνες του παρμπρίζ λυγίσουν ελάχιστα. Τα A-Pillars είναι ένα σούπερ δυνατό roll bar».Θυμηθείτε πως η coupe C8 Corvette είναι στην πραγματικότητα ένα targa μοντέλο, με αφαιρούμενο κεντρικό τμήμα οροφής.

Η αστυνομία της περιοχής διερευνά ακόμη τις συνθήκες του ατυχήματος, σύμφωνα με το κανάλι «NBC 9News», το οποίο μετέδωσε πως χρειάστηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα για να… κατεβάσουν το Silverado από την Corvette και να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

 

Αρθρογράφος

 

Skoda Superb iV PHEV 218Ps

Skoda Superb iV PHEV 218Ps

Η λιμουζίνα της Skoda ανανεώθηκε πρόσφατα σε σχεδιαστικό και τεχνολογικό επίπεδο και ακολουθώντας την τάση της εποχής εξοπλίστηκε για πρώτη φορά με pl...