1973 Pontiac Firebird Trans-Am restomod

1973 Pontiac Firebird Trans-Am restomod

Κοιτάξτε τώρα πόσο τυχεροί είναι οι Αμερικάνοι, που μπορούν να πάρουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο σχεδόν από τα σκουπίδια και να βρεθούν με ένα πανέμορφο “εργαλείο” που κατά την γνώμη μου είναι μεγαλύτερη “μούρη” να το κυκλοφορείς από ένα αντίστοιχο καινούργιο πχ Camaro ή Mustang. Δεν είναι καλό αυτοκίνητο, δεν ήταν ποτέ και ούτε θα γίνει, αλλά δεν θα το πάρεις για Sport οδήγηση και πίστες. Είναι στολίδι, είναι custom φτιαγμένο όπως το θες και έχει τρομερό ήχο. Θα σου κοστίσει βέβαια περισσότερο από όσο το καινούργιο, αλλά... είναι μοναδικό, σαν χειροποίητο κόσμημα. Το συγκεκριμένο, το έχουν φτιάξει με μοτέρ LS7 βελτιωμένο από την EngineMast Motorsports στα 685Ps με σφυρήλατο στρόφαλο, μπιέλες και έμβολα, εισαγωγή της MSD και custom χταπόδια και εξάτμιση με καζανάκια της Magnafow. Εισαγωγή, συμπίεση, εκκεντροφόροι και τέλος... τα υπόλοιπα τα φροντίζουν τα κυβικά.

Το κιβώτιο είναι το χειροκίνητο Tremec T56, με μπλοκέ διαφορικό 9in της Dutchman Motorsports, ενώ έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (πιθανότατα από κάποιο πιο σύγχρονο Corvette) με coilovers RS της Penske και αντιστρεπτικές πάχους 2,54mm. Τα φρένα του είναι της Wilwood με καινούργιο σεβρό, εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 350mm. Έχει μονομπούλονα άκρα από Porsche 911 GT3 με ζάντες RB3C της Forgeline 18 ιντσών εμπρός και 19 πίσω. Δεν γνωρίζω πόσο τους κόστισε όλη η αναπαλαίωση και οι μετατροπές συνολικά, αλλά πραγματικά το βλέπεις και το χαζεύεις.

 

Αρθρογράφος

 

Αποσύρεται η Renault από την Ρωσία;

Αποσύρεται η Renault από την Ρωσία;

Σύντομα η Renault θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Ρωσία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εισβολή στην Ουκρανία.