Ένα τρελό τρελό Micra!

Ένα τρελό τρελό Micra!

Αυτό το εντυπωσιακό Nissan Micra, είναι κατασκευασμένο από τον Αυστραλό Sean Austin, ζυγίζει μόλις 770kg και από αυτοκίνητο πόλης 60 ίππων μετατράπηκε σε ένα μικρό τέρας. Ολόκληρο το μπροστινό μέρος χρησιμοποιεί εξαρτήματα (γέφυρα, ψαλίδια κτλ) από Nissan Pulsar μαζί φυσικά με τον δίλιτρο ατμοσφαιρικό SR20VE Neo VVL από ένα Nissan Primera JDM, τον οποίο έχουν τουρμπίσει με μια Garrett GTX3071r.

Ένα τρελό τρελό Micra!

Φοράει εγκέφαλο της Haltech και φυσικά όλα τα παρελκόμενα για την μετατροπή με αποτέλεσμα να αποδίδει πάνω από 500Ps. Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι νόμιμο για τον δρόμο με άδεια κυκλοφορίας από το Κουίνσλαντ, αλλά όπως λέει ο Sean, στον δρόμο είναι λίγο τρενάκι του τρόμου παρά τα εξαπίστονα φρένα της Ceika.

Ένα τρελό τρελό Micra!

Tο συνολικός κόστος κατασκευής ήταν περίπου 20.000 δολάρια Αυστραλίας και την μετατροπή έκανε η CDI Motorsport, που ενίσχυσε και το πλαίσιο με ένα roll cage. Το κιβώτιο είναι το χειροκίνητο Nissan RS6F51 με δίδισκο συμπλέκτη της Direct Clutch και σε ένα πρόσφατο time attack event έκανε λίγο καλύτερο χρόνο από VW Golf 6R, άρα όταν έχει καλά λάστιχα και βρίσκεται εντός πίστας, θα είναι πολύ διασκεδαστικό.

Ένα τρελό τρελό Micra!

Αρθρογράφος

 

Βελτιωμένο GR Yaris περνάει Nissan GT-R

Βελτιωμένο GR Yaris περνάει Nissan GT-R

Δείτε πως ένα βελτιωμένο Toyota GR Yaris που αποδίδει 360Ps γυρνάει πιο γρήγορα στην πίστα της Tsukuba από ένα Nissan GT-R Nismo.