Πενταρότορο 787D από τον Mad Mike

Πενταρότορο 787D από τον Mad Mike

Ο ήχος του Mazda 787B που κέρδισε το Λε Μαν το 1991 είναι γνώριμος στα αυτιά όλων των πραγματικών petroheads. Οι 4 ατμοσφαιρικοί ρότορες έβγαζαν ένα «ουρλιαχτό» που όμοιό του δεν έχουμε ξανα–συναντήσει σε άλλο αυτοκίνητο, μέχρι πριν λίγο καιρό, που ο γνωστός παλαβός από την νέα Ζηλανδία, θέλησε να το αναβιώσει και μάλιστα με έναν ρότορα παραπάνω. Έχουμε δει και στο παρελθόν ακόμα και έξι ρότορες στην σειρά, αφού αυτό το μοτέρ είναι σαν το club sandwich, που όσες φέτες θέλεις βάζεις, αρκεί να φτιάχνεις τον ανάλογο custom στρόφαλο.

Το αυτοκίνητο με σωληνωτό πλαίσιο είναι το πρώτο πενταρότορο στον κόσμο και το πλαίσιο κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία από τη Tra Kyoto, την εταιρεία που έχει την  Pandem (ναι αυτή που φτιάχνει τα Rocket Bunny). Ο κινητήρας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Pulse Performance Race Engineering στο Whanganui της  Νέας Ζηλανδίας και ο σκοπός του είναι καθαρά για show, αφού δεν έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για να συμμετέχει επίσημα σε κάποιου είδους αγώνες.

Μπορεί όμως να γίνει ένα φανταστικό track day car. Ιπποδύναμη δεν έχει ανακοινώσει, αλλά αν θεωρήσουμε πως ο αγωνιστικός τετραρότορος των 2,6lt του 787 έβγαζε 900Ps, αυτός εδώ με ένα ρότορα παραπάνω, άρα με 3,3lt θα είναι κοντά. Μπορεί να μην έχουμε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά έχουμε video!

Αρθρογράφος

 

Το Jeep της... αποκάλυψης του Luka Doncic

Το Jeep της... αποκάλυψης του Luka Doncic

Ο αστέρας του NBA Luka Doncic αγόρασε αυτό το τερατώδες Apocalypse Hellfire 6×6 Super Truck αξίας 230.000 ευρώ