Fiat Fullback 2.4 181Ps

Fiat Fullback 2.4 181Ps

Η Fiat έχοντας μια παράδοση στα επαγγελματικά οχήματα, βγάζει στην αγορά ένα μοντέλο για να χτυπήσει την κατηγορία των pick-up. Το όνομά του είναι Fiat Fullback και βγαίνει σε τρεις εκδόσεις, την απλή Single Cab με την διθέσια καμπίνα, την Extended Cab με την επιμηκυμένη η οποία διαθέτει δύο θέσεις ανάγκης και την Double Cab που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε επιβάτες.

Για όλες τις δουλειές

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Fullback απευθύνεται στους επαγγελματίες. Έχει μια καρότσα με μήκος 1,85 μέτρα, πλάτος στα 1,47 μέτρα και το ύψος στα 0,85 μέτρα, ενώ η συνολική της χωρητικότητα είναι στα 1.200lt. Από την άλλη, έχει ελκτική ικανότητα 3 τόνους με φρένα, ενώ η ψηλή ανάρτηση και ο δυνατός κινητήρας θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε κάθε συνθήκη. Δυνατός σύμμαχος και η τετρακίνηση που έχει, με την επιλογή κοντών σχέσεων και του κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού.

Tough guy

Το εσωτερικό του είναι πρακτικά ίδιο με του L200, με την μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στο σήμα της Fiat που υπάρχει στο τιμόνι. Τα υλικά είναι σκληρά στην αφή, όμως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο σε ένα όχημα τέτοιου είδους. Μην ξεχνάτε πως η χρήση του θα είναι κυρίως σε χωράφια και χωματόδρομους και για αυτό τον λόγο και η ανάρτηση έχει αρκετά σφιχτή ρύθμιση. Χωρίς φορτίο όμως, η σφιχτή ρύθμιση αυτή θα κουράσει ελαφρώς, μιας και μέρος των κραδασμών από το χώμα και τις πέτρες μεταφέρονται στην καμπίνα. Η ρύθμιση αυτή όμως, επιτρέπει στο Fullback να μην παίρνει κλίσεις στην άσφαλτο και να έχει μια αρκετά αξιοπρεπή συμπεριφορά ακόμα και στις στροφές. Μία ελαφρά αίσθηση πλεύσης πάντως υπάρχει και σε αυτό φταίει το μεγάλο προφίλ των ελαστικών. Γνώμονας όμως για την επιλογή του προφίλ αυτού, είναι οι εκτός δρόμου διαδρομές. Επανερχόμαστε στο εσωτερικό, το οποίο είναι πρακτικό και άνετο, με μεγάλους χώρους. Στην έκδοση Extended Cab τα δύο πίσω καθίσματα είναι υποτυπώδη και θα φιλοξενήσουν δύο άτομα για μικρές διαδρομές, ενώ η έκδοση Double Cab διαθέτει εξαιρετικούς χώρους για δύο ή ακόμα και τρία άτομα στο πίσω μέρος. Οδηγικά είναι εξαιρετικά στιβαρό, αν και το τιμόνι δεν έχει και τόσο καλή πληροφόρηση, πράγμα όμως και αυτό αναμενόμενο μιας και το Fullback έχει προσανατολιστεί στο να κινείται εκτός δρόμου κατά κύριο λόγο. Τα φρένα του είναι αποδοτικά και θα σταματήσουν με ασφάλεια το βαρύ αμάξωμα.

Fast guy also!

Εκτός από σκληρό, το Fullback είναι και αρκετά γρήγορο. Ο υπερτροφοδοτούμενος   diesel κινητήρας των 2.4lt αποδίδει 181Ps στις 3.500rpm και 43,8kgm ροπής στις 2.500rpm και μπορεί να κινήσει με χαρακτηριστική άνεση το βαρύ αμάξωμα τύπου σκάλας. Με σύνεση στο πετάλι του γκαζιού θα κινηθεί σε αρκετά οικονομικούς ρυθμούς, αφού η κατανάλωση μπορεί να πέσει στα 6,7lt/100km! Αν δεν εντυπωσιαστήκατε ακόμα, σκεφτείτε πως το βάρος του φτάνει τα 1.890kg. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 7-7,2lt/100km, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Αν εμπλακούν και οι μπροστά τροχοί είναι σαφές πως αυτό θα επηρεάσει την κατανάλωση, αλλά θα αυξήσει αρκετά τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου. Το Fullback μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους διαδρομή, είτε ο δρόμος αποτελείται από χώμα, είτε είναι χωράφι, είτε βραχώδες έδαφος. Ανεβαίνει σε πλαγιές με άνεση και αν τα βρούμε σκούρα, μπορούμε να επιλέξουμε τις κοντές σχέσεις στο κιβώτιο των έξι σχέσεων και ακόμα να κλειδώσουμε το μεσαίο διαφορικό. Ο επιλογέας έχει μαλακή αίσθηση στην εναλλαγή σχέσεων και θα θέλαμε λίγο περισσότερη ακρίβεια. 

Εργάτης!

Το Fiat Fullback είναι η απάντηση της Fiat στον χώρο των pick-up, με ένα μοντέλο που έλειπε από την γκάμα της. Δοκιμασμένο και αξιόπιστο, θα αποτελέσει έναν δυνατό συνεργάτη στα χέρια κάθε επαγγελματία.

+ Χαμηλή κατανάλωση

+ Κίνηση εκτός δρόμου

+ Επιδόσεις κινητήρα

+ Στιβαρή κατασκευή

 

- Σφιχτή ανάρτηση, όταν δεν υπάρχει φορτίο

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Fiat Fullback 2.4 181PS


ΤΙΜΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: €29.320

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 • Κυβισμός: 2.442cc
 • Διάμετρος x Διαδρομή:  86mm x 105,1mm
 • Σχέση Συμπίεσης: 15,5:1
 • Τροφοδοσία: Ψεκασμός πολλαπλών σημείων common rail, συμπιεστής καυσαερίων
 • Βάρος (kg): 1.890

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 • Εμπρός: Γόνατα McPherson με διπλά ψαλίδια, αμορτισέρ αερίου, ελικοειδή ελατήρια, αντιστρεπτική δοκός
 • Πίσω: Ημιάκαμπτος άξονας, αμορτισέρ αερίου, ελλειπτικά φύλλα σούστας, αντιστρεπτική δοκός

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ KATAΣΚΕΥΑΣΤΗ

 • Ονομαστική Ισχύς (Ps/rpm): 181/ 3.500
 • Ονομαστική ροπή (kgm/rpm) 43,8/ 2.500
 • 0-100km/h (sec): 11,2sec
 • Τελική Ταχύτητα (km/h): 179
 • ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 (gr/km):      169
 • ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Ονομαστική (lt/100km):  6,4
 • Δοκιμής (lt/100km):    7,1

ΦΡΕΝΑ

 • Αεριζόμενοι δίσκοι με μονοπίστονες δαγκάνες
 • Πίσω: Ταμπούρα

ΤΡΟΧΟΙ

 • Ζάντες: 7Jx16in
 • Ελαστικά: 245/70 R16

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 • Κίνηση: Πίσω, κατ’επιλογή στους τέσεσρις τροχούς
 • Κιβώτιο: μηχανικό έξι σχέσεων με υποπολλαπλασιασμό σχέσεων και κλείδωμα κεντρικού διαφορικού

 

Αρθρογράφος

 

Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο i20!

Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο i20!

Η Hyundai αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουριου i20, το οποίο αναμένεται να έχει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό.