Η Novitec… πειράζει την Ferrari 812 Competizione

Η Novitec… πειράζει την Ferrari 812 Competizione

Η Ferrari 812 Competizione είναι η πεμπτουσία των grand tourer με έναν κινητήρα V12, τοποθετημένο μπροστά από τον οδηγό που κινεί τους πίσω τροχούς. Ο βελτιωτής Novitec… πίεσε το μοντέλο από την Scuderia και του έδωσε μια αναβάθμιση στην ισχύ του.

Η Novitec ανέβασε την ισχύ στους 878 ίππους και την ροπή στα 72,33kg. Η εταιρία βελτιώσεων προσθέτει επίσης μια επίχρυση εξάτμιση (για λιγότερη απώλεια δύναμης από τις υψηλές θερμοκρασίες) και οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν την ενεργή διαχείριση ήχου ή όχι. H 812 Competizione διατίθεται με ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων που αποδίδει 830 Ps στις 9.250 σ.α.λ.. Το κουπέ φτάνει τα 0-100km/h σε 2,85 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι στα 340km/h.

H 812 Competizione της Novitec «φορά» σφυρήλατους τροχούς 22 ιντσών από τη Vossen εκτός από την αναβάθμιση ισχύος. Επίσης έχει νέα ελατήρια μειώνουν το ύψος κατά 25 χιλιοστά, ενώ ένα σύστημα ανύψωσης (εμπρός) ανεβάζει τη… μύτη της Ferrari κατά 40 χιλιοστά για να ξεπερνά τα εμπόδια.

 

Αρθρογράφος

 

Πρόσωπο της χρονιάς ο Πρόεδρος του Hyundai Motor Group Euisun Chung

Πρόσωπο της χρονιάς ο Πρόεδρος του Hyundai Motor Group Euisun Chung

Ο Πρόεδρος του Hyundai Motor Group, κ. Euisun Chung, ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το MotorTrend κατακτώντας την κορυφή της Power List 2023.