Τελευταίος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 9/11/2014

Τελευταίος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift  9/11/2014

MegaraRacingCircuit...

Ανεξαρτήτως αγωνιστικών προτιμήσεων, το γεγονός ότι το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων άνοιξε και πάλι τις πύλες του, δεν θα μπορούσε από το να χαροποιήσει τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου φιλοξένησε τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2014, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα των οδηγών drift από όλη την Ελλάδα που ήρθαν να κονταροχτυπηθούν στην «χιλιομετράτη» διαδρομή, αλλά και θεατές διψασμένους για high speed drifting και ακραίο θέαμα! Οι προθέσεις των οδηγών φάνηκαν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά, κλιμακώθηκαν στα μονά βαθμολογήμένα περάσματα και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στα διπλά βαθμολογημένα.

 

Pro & StreetLegal...

Από τις 19 συμμετοχές της Pro, ξεχώρισαν αμέσως, ο Χαντζαράς με βαθμολογία κριτών 98 βαθμούς, ο Καπότης με 96 βαθμούς, ο Παπαργυρόπουλος με 95 βαθμούς και ο Χάρκας με 93. Δυνατό θέαμα προσέφεραν επίσης οι Τσιλιμπόνης (89), Κυριακούδης (85), Στεφανάτος (82), ο επανεμφανιζόμενος Λεόντης (76) και ο «καπνιστός» Ασλάνης (72), ενώ στην Street Legal με τις 8 συμμετοχές, ξεχώρισε ο Κλωνάρης με 84 βαθμούς, ο Άννης με 77 βαθμούς και το δίδυμο των Κλάδη-Γελαδά με τα ΑΕ86 και βαθμολογίες 68 και 63 βαθμών αντίστοιχα.

Drift μάχες a Τα 8 ζευγάρια της 16άδας για την Pro διαμορφώθηκαν ως εξής: Χαντζαράς -Βασιλόπουλος, Κυριακούδης - Στεφανάτος, Κωσταράς - Γάζος, Χάρκας - Τούντας, Παπαργυρόπουλος - Κοράκης, Ασλάνης - Λιακόπουλος, Τσιλιμπόνης - Λεόντης και Καπότης - Άννης. Την έκπληξη στα διπλά περάσματα κάνουν οι Στεφανάτος και Γάζος, που με τα BMW τους βγάζουν εκτός τα Silvia των Κυριακούδη και Κωσταρά, περνώντας έτσι στην 8άδα. Εκεί βέβαια «πέφτουν» πάνω στους Χαντζαρά και Χάρκα, αμφότεροι φαβορί για τον τελικό, οπότε όπως καταλαβαίνετε... no luck! Η εντυπωσιακή επανεμφάνιση του Στάθη Παπαργυρόπουλου, με το ανανεωμένο Starlet turbo, μας γύρισε όλους χρόνια πίσω, θυμίζοντας μας την ψυχή και τα χέρια που έχει αυτός ο τύπος! Με σταθερά, ταχύτατα και θεαματικά περάσματα, ξεσήκωσε κριτές και θεατές, βγάζοντας συχνά γλώσσα και εν τέλει εκτός κατάταξης πολύ δυνατότερα αυτοκίνητα. Στις μάχες της 8άδας, ο Παπαργυρόπουλος βγάζει εκτός τον υπολογίσιμο Ασλάνη, ενώ αντίστοιχα η μάχη Καπότη - Τσιλιμπόνη με τελικό νικητή τον πρώτο, ντουμάνιασε τα Μέγαρα!

 

SimplytheBest

Drift μάχες bΤο σούρουπο μας βρίσκει στον ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2014, με δυο ζευγάρια «φωτιά»! Χαντζαράς - Χάρκας και Παπαργυρόπουλος - Καπότης έχουν πάρει τις θέσεις τους στην αφετηρία, με τους θεατές να περιμένουν με γουρλωμένα μάτια. Στο πρώτο πέρασμα, ο Χαντζαράς με το λυσσασμένο ρόζ BMW, πετάγεται μπροστά κάνοντας διαφορά που ο Χάρκας αδυνατεί να μαζέψει. Στο δεύτερο πέρασμα, ο Χαντζαράς κάθεται πίσω και πιέζει ασφυκτικά τον Χάρκα από νωρίς για να τον πλησιάσει πολύ στο σημείο μεταφοράς βάρους και στην έξοδο να βρεθεί κολλητά δίπλα του! Ακολουθούν τα ανατριχιαστικά περάσματα των Παπαργυρόπουλου - Καπότη, με τον Στάθη και το θρασύ Starlet να πιέζουν στο πρώτο πέρασμα, υποκύπτοντας όμως σε λάθος και αργότερα, στο δεύτερο πέρασμα, στην υπεροχή των κυβικών του BMW. Η στιγμή που όλοι περίμεναν, επιτέλους φτάνει: Χαντζαράς και Καπότης συναντιούνται στην μάχη του τελικού. Ο Χαντζαράς δείχνει από το πρώτο πέρασμα τα δόντια του, δίχως να αφήνει ελπίδες και περιθώρια αμφισβητήσεων. Δεύτερο πέρασμα, με τον Καπότη στην επίθεση και... μπαμ! Ένα σπασμένο διαφορικό στερεί από τον Κώστα Καπότη την ευκαιρία να προκαλέσει τον Χαντζαρά, που αυτομάτως και δεδομένης της συνολικής βαθμολογικής του υπεροχής ήδη από την αρχή και καθόλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος, στέφεται Πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Αμείωτη ένταση και στα περάσματα Παπαργυρόπουλου - Χάρκα, με το λάθος του Στάθη στο πρώτο πέρασμα να τον οδηγεί σε άνοιγμα της γραμμής του, δίνοντας την ευκαιρία στον Χάρκα για ένα αποστομωτικό προσπέρασμα από την εσωτερική! Αυτό, αλλά και το εξαιρετικό δεύτερο πέρασμα του Τάσου Χάρκα, προκάλεσαν την ομόφωνη απόφαση των κριτών να του δώσουν την νίκη. Η πορεία του Κώστα Καπότη στο Πρωτάθλημα, του εξασφάλισε τους βαθμούς για να ανέβει στην δεύτερη θέση, με τον Τάσο Χάρκα να συμπληρώνει το βάθρο της κατηγορίας Pro. Την τριπλέτα των BMW της Pro συμπλήρωσαν τα τρία -επίσης BMW- των Κλωνάρη, Άννη και Γάζου που κατέκτησαν τις αντίστοιχες τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Street Legal .

Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε, να πάρετε μια ανάσα και να προετοιμαστείτε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2015, που φήμες λένε ότι: ο Χαντζαράς κατεβαίνει με καινούριο αυτοκίνητο, ο Κωνσταντάρας τελειώνει το ΑΕ86 και ο Παπαργυρόπουλος φέρνει ξανά στις πίστες την Souzi…

 

Αρθρογράφος

 

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG SL

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG SL

Η έβδομη γενιά της Mercedes-AMG SL αλλάζει σελίδα στην ιστορία της και διατίθεται με softop οροφή, σύστημα τετραδιεύθυνσης, διάταξη για 2+2 επιβάτες κ...