Toyota Celica Restomod

Toyota Celica Restomod

Όσο τα καινούργια αυτοκίνητα ακριβαίνουν, εξηλεκτρίζονται και βαραίνουν, τόσο μεγαλώνει η επιθυμία για κάποιο παλιό και όμορφο. Αυτή η παγκόσμια επιθυμία για παλιά αυτοκίνητα με σχετικά καινούργια μηχανικά σύνολα, κυρίως των 90’s που ακούει στο όνομα Restomods μας έχει δώσει πολλά δείγματα φανταστικών μετατροπών. Μια πρόσφατη είναι και αυτή εδώ η δημιουργία από την καρότσα μιας Toyota Celica του 1977, με τα μηχανικά μέρη του Honda S2000 βαμμένη στο πολύ όμορφο μοβ χρώμα της Nisswan με την ονομασία Midnight Purple III.

Το μοτέρ είναι και βελτιωμένο με τετραπετάλουδη εισαγωγή 48mm της Jenvey και χταπόδι της J’s Racing. Εκτός από τον εξωφρενικό ήχο και την απόδοση, αυτές οι αλλαγές συμβάλουν και στο retro look του μηχανοστάσιου, με τα «χωνιά» και τα νικελωμένα μέρη. Οι κλασικές ακτινωτές ζάντες της BBS συμπληρώνουν την εξωτερική εικόνα και γεμίζουν απόλυτα τα πρόσθετα overfenders. Το εσωτερικό της είναι πλήρως αναπαλαιωμένο με τα καθίσματα Stradia Venus II Maziora Edition της Bride, επενδύσεις από suede στις πόρτες και το ταμπλό, ενώ χρησιμοποιεί και τον πίνακα οργάνων του Honda S2000. Εκτός από τις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το project στο παραπάνω βίντεο.

 

Αρθρογράφος

 

BMW Z4 sDrive20i 197PS

BMW Z4 sDrive20i 197PS

Μπορεί η έκδοση με τα 197Ps να είναι η βάση του νέου πολυπόθητου roadster της BMW, ωστόσο ακόμα και η «μικρή» Z4 έχει όλα εκείνα τα χαρίσματα που θα σ...