Η HRC και η Motul Θριαμβεύουν στο Dakar 2021!

Η HRC και η Motul Θριαμβεύουν στο Dakar 2021!

Ο Kevin Benavides (ARG) της Honda και ο περσινός νικητής Ricky Brabec (ΗΠΑ) κατάφεραν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό 1-2 στην κατηγορία της Μοτοσυκλέτας (Bikes) και γιόρτασαν το πρώτο διπλό βάθρο για τη Honda από το 1987! Ήταν μια πρώτη νίκη για τον Benavides, ο οποίος τερμάτισε μόλις τέσσερα λεπτά πριν τον Brabec μετά από 12 ειδικές διαδρομές, ενώ ο Αμερικανός στην τελική ειδική έτρεξε με «τέρμα το γκάζι» για να πάρει οριακά τη δεύτερη θέση από τον Sunderland της KTM. Στην 5η συμμετοχή του στο Ντακάρ, ο Αργεντινός γίνεται ο πρώτος Νοτιοαμερικάνος που κερδίζει την κατηγορία, ενώ οι δυο τους συνολικά πήραν 10 νίκες για τη Honda, με την Motul να είναι δίπλα τους σε κάθε στροφή.

Σε έναν αγώνα όπου επιβιώνουν μόνο οι σκληρότεροι με τις πλέον αξιόπιστες και τις υψηλότερες επιδόσεις, οι μοτοσυκλέτες Honda CRF450 Rally της HRC έτρεξαν σε ολόκληρο το Ντακάρ «φορώντας» το 300V Off Road 15W-60 της Motul και το υγρό φρένων RBF700, τα ίδια ακριβώς προϊόντα που θα τα βρείτε κι εσείς στα ράφια των καταστημάτων και των συνεργείων. Αυτά, όπως έχουν αποδείξει ξανά και ξανά προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, ποιότητας και μέγιστης προστασίας.

Το Dakar 2021 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο για πολλές από τις συνεργαζόμενες ομάδες της Motul όσον αφορά τα αποτελέσματα, με ένα άλλο διπλό βάθρο στην κατηγορία SSV να πηγαίνει, επίσης, στις συμμετοχές που υποστηρίζονταν από την Motul, δηλαδή την εργοστασιακή ομάδα South Racing της Can-Am. Ο Austin Jones και ο συνοδηγός του Gustavo Gugelmin κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στους αμμόλοφους και τα βραχώδη εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο Aron Domzala και ο Maciej Marton συμπλήρωσαν το βάθρο με την τρίτη θέση.

Η κατηγορία «Original by Motul» αποτελούσε, φυσικά, σημαντικό μέρος της συμμετοχής της Motul στο Ντακάρ, με ειδική βοήθεια και υποστήριξη στους θαρραλέους μονομάχους αναβάτες που ανταγωνίζονται στην «κατηγορία που δεν συγχωρεί σφάλματα», την κατηγορία «Malle-Moto», για όσους αγωνίζονται χωρίς βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη. Ο Λιθουανός αναβάτης Arunas Gelazninkas ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και κέρδισε το πιο δύσκολο ράλι στον κόσμο για την ομάδα Zigmas Dakar με ένα μοτοσυκλέτα Rally Replica KTM.

Στην κατηγορία των «Quad» υπήρξε και φέτος ισχυρός ανταγωνισμός, μεταξύ του πρωταθλητή του Ντακάρ 2019, Nicolas Cavigliasso, του Γάλλου Alexandre Giraud και του Αργεντινού Manuel Andujar, που όλοι τρέχουν με Motul 300V Off Road 15W-60. Στο τέλος του τελευταίου σταδίου, ο Manuel ήταν ο πρώτος στην πρώτη του νίκη στο Ντακάρ.

Τέλος, η κατηγορία «T2.2 Stock Diesel» κατακτήθηκε από τον Akira Miura της Toyota Auto Body και τον συνοδηγό του, Laurent Lichtleuchter, καθώς στον πετρελαιοκινητήρα και στο σύστημα παραγωγής ισχύος του Toyota Land Cruiser κυκλοφορούσε το 300V Motorsport Line 15W-50.

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεπλύνετε την άμμο, να ξεκουραστείτε και να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό για το Ντακάρ 2022, όπου ελπίζουμε ότι ακόμα περισσότεροι θα μπορούν να επιστρέψουν για να αγωνιστούν, να παρακολουθήσουν ή να υποστηρίξουν. Το ρολόι χτυπά ήδη!

Αρθρογράφος

 

Έρευνα της Ford σχετικά με τα PHEV

Έρευνα της Ford σχετικά με τα PHEV

Έρευνα της Ford αποκαλύπτει πώς αναδυόμενες τεχνολογίες όπως οι dynamic geofencing και blockchain μπορούν να συνδυαστούν με υβριδικά οχήματα για τη βε...