Η Motul και ο ρόλος που έπαιξε για τον King of Riga

Η Motul και ο ρόλος που έπαιξε για τον King of Riga

Ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λετονία. Σίγουρα θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας για να αποφασίσουμε ποιος οδηγός θα μπορούσε να ονομαστεί ο επόμενος «King of Riga» στο διεθνές πρωτάθλημα Drift Masters. Η ομάδα της Motul είναι ιδιαίτερα περήφανοι που ο Πολωνός οδηγός Piotr Wieçek από την ομάδα Worthouse έφτασε με επιτυχία στο χρυσό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Piotr, τι έχεις να μας πεις για το Σαββατοκύριακο του αγώνα;

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μόλις μου συνέβη. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Όχι όπως οι προηγούμενοι αγώνες, αυτό το Σαββατοκύριακο έπρεπε συνεχώς να προσαρμοζόμαστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το κράτημα ήταν διαφορετικό σε σύγκριση με τις πρακτικές, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο σκληρό. Τα πήγαινα υπέροχα, αλλά ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και άρχισα να κάνω κάποια λάθη. Το νέο επίπεδο πρόσφυσης έκανε επίσης μια πρόκληση να κρατήσει το αυτοκίνητο απόλυτα υπό έλεγχο. Κάπως έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό μέσα στο Σαββατοκύριακο και μάλιστα κερδίσαμε τον τελικό! Είναι απίστευτο! Αυτό είναι ένα τόσο υπέροχο μέρος, με υπέροχο κοινό, ακόμα και ο πατέρας μου και η οικογένειά μου με στήριζαν εδώ.

           

Τι κάνει αυτόν το τόπο τόσο ειδικό για εσένα;

Λατρεύω αυτό το μέρος γιατί το κομμάτι έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα που μου αρέσει. Η πίστα είναι πολύ απαιτητική. Εάν χάσετε την εστίασή σας εδώ, καταλήγετε σε μέρη που δεν θέλετε να είστε. Ειδικά με αυτά τα ψηλά κράσπεδα, αν τραβήξετε τον τροχό σε αυτά τα κράσπεδα, ολόκληρο το αυτοκίνητο μπορεί να είναι εκτός ισορροπίας και δεν θα οδηγεί το ίδιο, όπως θέλετε να κάνει. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ ικανοποιητικό, κατακτώντας πρώτα την πρόκριση και στη συνέχεια τον τίτλο.

Το Motul Powered Nissan S15 έχει πλέον ρεκόρ πίστας. Πόσος χρόνος απαιτήθηκε για να φτιάξετε το αγωνιστικό σε αυτό το επίπεδο απόδοσης; Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε και να αγωνιζόμαστε αυτό το S15 στις Η.Π.Α., και χρησιμοποιήσαμε το αυτοκίνητο εκεί. Κάθε χρόνο βελτιώνουμε τις ρυθμίσεις και προσαρμόζουμε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τη ρύθμιση του πλαισίου και της ανάρτησης. Αυτό είναι ωραίο, καθώς συνεχίζει την πρόκληση. Θα δούμε πώς θα αποδίδει το αυτοκίνητο καθώς φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και μετά θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται επιπλέον αναβαθμίσεις ή όχι. Αλλά αυτό είναι για το μέλλον. Το αυτοκίνητο κάνει αυτό που θέλω να κάνει. Μόλις μπω στη «ροή» μου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που μου παίρνει λίγο χρόνο, νιώθω πραγματικά και μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί με το αυτοκίνητο. Μερικές φορές κάνω ακόμη και πράγματα, τα οποία δεν σκέφτηκα και το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θέλω να κάνει. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, μετά τον τελικό δεν μπορούσα να θυμηθώ καν το lead run μου, δεν ξέρω πώς συνέβη. Ένιωθα σαν να βρισκόμουν κάπου αλλού εν τω μεταξύ κυνηγούσα τον ανταγωνιστή μου.

 Τι προσθέτουν τα προϊόντα της Motul στην απόδοση του αυτοκινήτου σας; Η Motul έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, φροντίζοντας την απόδοση του αυτοκινήτου μου. Όλα τα μηχανικά μέρη λιπαίνονται και υποστηρίζονται από τα προϊόντα της Motul, που κυμαίνονται από το λάδι Motul 300 V για τον κινητήρα 2JZ, μέχρι τα υγρά φρένων RBF και τα ψυκτικά υγρά Mo Cool. Όλα είναι θέμα αξιοπιστίας. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτώ το λάδι. Μόλις η πίεση λαδιού είναι αυτή που θέλω, ξέρω ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να αποδώσουμε. Εμπιστευόμαστε τα προϊόντα με δεμένα μάτια. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεχνάω την πίεση του λαδιού και δεν κοιτάζω το ταμπλό μόλις δω ότι οι θερμοκρασίες είναι εντάξει. Ξέρω ότι το αυτοκίνητο είναι εντάξει, ξέρω ότι μπορώ να εμπιστευτώ το λάδι της Motul, ακόμα κι αν πρέπει να έχουμε ένα μείγμα με βενζίνη, συνεχίζει να αποδίδει. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ περιστάσεις που επηρεάζουν την προστασία από το λάδι Motul 300V. Είμαι πολύ χαρούμενος που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της Motul στα αυτοκίνητά μας.

Αρθρογράφος

 

Το Quadrifoglio με τη γλώσσα των αριθμών

Το Quadrifoglio με τη γλώσσα των αριθμών

Γεμάτο συναίσθημα και πάθος, το Quadrifoglio εντυπωσιάζει και με τη γλώσσα των αριθμών.