Μέτρα προστασίας από τον COVID-19 στους αγώνες

Μέτρα προστασίας από τον COVID-19  στους αγώνες

Μετά την επικαιροποίηση των περιορισμών όσων αφορά την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων από πλευράς της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την ανακοίνωση της 1ης Σεπτεμβρίου, η άμεση αντίδραση του Σ.Ο.Α.Α. δεν έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα λόγω μιας ακόμη ολιγωρίας, απροθυμίας και απάθειας κάποιων μελών του παρόντος Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε αντίστοιχη εισήγηση της Ιατρικής Επιτροπής της Ο.Μ.Α.Ε. για την διεξαγωγή των αγώνων του Σεπτεμβρίου. Ο Σ.Ο.Α.Α. αιτήθηκε να παραλάβει αντίγραφο της συγκεκριμένης εισήγησης, προκειμένου να ενημερώσει τους οδηγούς και τους συνοδηγούς και όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Μ.Α.Ε. δεν συναινούσε στην χορήγησή της προς ενημέρωση της κοινής γνώμης. Ηλίου φαεινότερο το γιατί…
Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω εισήγηση περιλαμβάνει την διοργάνωση των αγώνων με τη χρήση τεστ COVID-19, κάτι που δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. «λόγω κόστους», λες και μπορεί να αποτιμηθεί με κάποιο τρόπο η υγεία ή ακόμη και η ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας.
Πλέον είμαστε μόλις δύο ημέρες πριν τους πρώτους αγώνες του Σεπτεμβρίου. Την Ανάβαση Πορταριάς και τον αγώνα drift του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Μαραθώνα. Ο Σ.Ο.Α.Α. έχει υποχρέωση στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης να ενημερώσει όλους του ενδιαφερόμενους και να επιστήσει την προσοχή σε όσους συμμετέχουν στους αγώνες αυτού του τριημέρου, για τις συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας COVID-19 στις οποίες θα βρεθούν.
Μια κατάσταση που παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς την έξαρση των κρουσμάτων στην χώρα μας, αλλά και το γεγονός πως σήμερα τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης βρίσκονται ήδη σε καραντίνα λόγω του COVID-19. Έξαρση που υπήρξε σε πολλά νησιά και περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί αγωνιζόμενοι μάλιστα, αλλά και εμπλεκόμενοι στους αγώνες ήταν πριν από μερικές ημέρες σε διακοπές είτε σε κάποιο νησί, είτε σε κάποια από τις βεβαρυμμένες περιοχές. Κατά συνέπεια η τήρηση των κανόνων και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι ύψιστης σημασίας και αποτελεί το κύριο μέτρο προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του ιού.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του, ο Σ.Ο.Α.Α. θα καλύψει τα έξοδα όλων των μελών του Σ.Ο.Α.Α. που συμμετέχουν στους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου, που είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει μετά την απάθεια μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και με τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο που απομένει.
Παράλληλα ο Σ.Ο.Α.Α. προτίθεται να καλύψει σε συνεννόηση με τα δύο Σωματεία και την εξέταση για COVID-19 όλων των στελεχών των δύο Σωματείων, τα οποία συμμετέχουν ενεργά την διοργάνωση των αγώνων του Σαββατοκύριακου, ώστε να είναι αυτό το έναυσμα και ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αρμόδιους φορείς από εδώ και στο εξής, μέχρι να σταθεροποιηθεί η έξαρση που υφίσταται αυτή τη στιγμή. Είναι καθήκον όλων των πλευρών να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στην προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του ιού.
Όσοι κινούνται με ανορθόδοξους τρόπους, θα μας βρουν αντίθετους σε οποιαδήποτε διαδικασία πάει στα «μουλωχτά», ειδικά όταν πρόκειται για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας αλλά και των συνανθρώπων μας.
Προς επικοινωνία των μελών του Σ.Ο.Α.Α. σχετικά με τα τεστ, παρακαλώ καλέστε το Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου, τον κ. Στάθη Πετρόπουλο στο τηλέφωνο 6939 189224 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο pressoffice@soaa.eu.

Αρθρογράφος

 

Τι γίνεται τελικά με το αυτοκίνητο της Apple;

Τι γίνεται τελικά με το αυτοκίνητο της Apple;

Οι φήμες για το αυτοκίνητο της Apple δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό, με την εταιρεία να μην έχει βρει ακόμα κάποιον συνεργάτη.