Παρουσίαση εταιρείας: Delta Performance

Παρουσίαση εταιρείας: Delta Performance

Ο νέος φιλόξενος χώρος της εταιρείας στα Βριλήσσια είναι έτοιμος να υποδεχθεί -σε καθημερινή βάση- τους πελάτες της. Πρόκειται για ένα άριστα εξοπλισμένο και ιδιαίτερα προσεγμένο συνεργείο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη των μηχανικών της και κατά προέκταση και των πελατών της. Η εταιρεία συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο προμηθευτών και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη είτε αυτές αφορούν ένα απλό service είτε μία τυπική βελτίωση για καθημερινή χρήση είτε ακόμα και κάτι extreme, όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η παρουσία της στους αγώνες dragster είναι δυναμική σε αρκετές κατηγορίες και μάλιστα έχει επιδείξει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα κάθε φορά που συμμετέχει. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά και ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Παρακολουθήστε τους και θα δείτε αξιοσημείωτα πράγματα. Καλύτερα όμως να αφήσουμε τον Δημήτρη Ζάχο, τον άνθρωπο πίσω από την Delta Performance, να μας πει τα πάντα!

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο του αυτοκινήτου και πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρείας σας?

Έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό και 16 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, η αγάπη για το αυτοκίνητο, που προϋπήρχε από πολύ μικρή ηλικία, με οδήγησε στη δημιουργία της Delta Performance, το 2016. Στόχος της ομάδας είναι η βελτίωση του αυτοκινήτου στην πιο άρτιά της μορφή, προσπαθώντας να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας και παράλληλα να εξελισσόμαστε στο χώρο. Θέλουμε όσοι απευθύνονται σε εμάς να αισθάνονται μέλη μιας ομάδας που αποτελείται από ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το αυτοκίνητο και την εξέλιξή του.   

Με ποιες μάρκες αυτοκινήτων ασχολείστε κατά κύριο λόγο και γιατί?

Στην Delta Performance εξειδικευόμαστε στο VW Group, επενδύοντας όλη την ενέργεια και το χρόνο μας στη συνεχόμενη εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων και δοκιμών που αφορούν τις νέες τεχνολογίες που κάθε χρόνο εφαρμόζει ο Όμιλος στα μοντέλα του, αλλά και στην εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων τεχνολογιών.

Τι προϊόντα και ποιες υπηρεσίες μπορεί να βρει κάποιος στην Delta Performance?

Η Delta Performance μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός αυτοκινήτου του ομίλου VW. Όσον αφορά στη συντήρησή του, παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ασφαλή και αξιόπιστη χρήση του οχήματος. Παράλληλα, ασχολούμαστε και με τη βελτίωση είτε αυτό αφορά πακέτα βασικής βελτίωσης, διατηρώντας τον καθημερινό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, είτε αφορά εξειδικευμένα πακέτα βελτίωσης και ολοκληρωμένες μετατροπές για οχήματα αγωνιστικής χρήσης. Επίσης, είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε και όλο το απαραίτητο hardware και software για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών μέσω ενός δικτύου συνεργατών.

Τι πιστεύετε ότι σας κάνει να ξεχωρίζεται από τον ανταγωνισμό?

Αρχικά, όταν κάποιος βρεθεί στην Delta, θα αντικρύσει ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα ένα κλασσικό συνεργείο. Ο επαγγελματισμός και παράλληλα το φιλικό κλίμα, καθώς και οι ποιοτικές και οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διαχωρίζουν την Delta από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, έχοντας δημιουργήσει ένα εσωτερικό τμήμα R&D, μπορούμε μέσω εκτεταμένων δοκιμών και έρευνας να παρέχουμε προσαρμοσμένες λύσεις για οποιαδήποτε μηχανική πρόκληση. Τέλος, μέσω εξειδικευμένων εργαλείων και μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, είμαστε σε θέση να απλουστεύουμε αρκετές από τις δύσκολες και χρονοβόρες εργασίες που κατά καιρούς χρειάζεται ένα όχημα.

 

Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι ο κόσμος που ασχολείται με τη βελτίωση επιλέγει τα τελευταία χρόνια -σε μεγάλο ποσοστό- κάποιο μοντέλο του Group VW?

Δικαιολογημένα έχει παρατηρηθεί μία ραγδαία αύξηση στη βελτίωση των οχημάτων του Ομίλου VW και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, ο Όμιλος κατέχει μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς, καθώς Group απαρτίζετε από 4 βασικές μάρκες, με πάρα πολλά μοντέλα η κάθε μια και συνεπώς πολλές επιλογές. Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα του Ομίλου είναι ότι χρησιμοποιεί -στη συντριπτική του πλειοψηφία- υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, όπου είναι πολύ εύκολα εξελίξιμοι ακόμα και στα πρώτα στάδια βελτίωσης. Ταυτόχρονα υπάρχει ευρεία γκάμα από εργοστασιακά ανταλλακτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας του Group σε μοντέλα μικρότερης, παραμένοντας στα ποιοτικά στάνταρντ του εργοστασίου, αλλά παράλληλα έχοντας μεγάλο όφελος από πλευράς απόδοσης.    

Βλέπετε κάποια αλλαγή στο χώρο της βελτίωσης? Τι θεωρείτε ότι θα αλλάξει στο μέλλον?

Η συνεχής αύξηση της ζήτησης για ακόμα μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις σε αυτοκίνητα καθημερινής χρήσεως έχει αναγκάσει τα εργοστάσια να στραφούν σε συνδυαστικές λύσεις βενζινοκινητήρων και ηλεκτροκινητήρων που αποφέρουν μεγάλες ιπποδυνάμεις, πληρώντας τις προδιαγραφές κατανάλωσης και ρύπων που επιβάλλονται από περιβαλλοντικούς φορείς της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Ήδη υπάρχουν στην αγορά έτοιμα κιτ βελτίωσης που μέσω ηλεκτροκινητήρων αυξάνουν αρκετά την ιπποδύναμη στο όχημα, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή χρήση του, αλλά αντιθέτως προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία και οδηγική ευχαρίστηση. Δυστυχώς, όμως, όπως και σε κάθε νέα τεχνολογία, το κόστος ακόμα είναι αρκετά υψηλό κάνοντας δυσπρόσιτη αυτή τη μετατροπή προς το παρόν. Με την πάροδο του χρόνου, η αυξημένη ζήτηση θα δημιουργήσει αρκετά μεγαλύτερη παραγωγή που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους σε μια τέτοια μετατροπή.   

           

Ποια είναι η αγωνιστική εμπλοκή της DeltaPerformance και ποια τα σχέδιά σας για τη νέα αγωνιστική σεζόν?

Από την ίδρυση κιόλας της Delta Performance προσπαθήσαμε και καταφέραμε να έχουμε αρκετά εμπλεκόμενα οχήματα στο χώρο των αγώνων Dragster, με επιτυχία σε αρκετές κατηγορίες. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουμε πολύτιμη τεχνογνωσία στη βελτίωση των κινητήρων και των συστημάτων μετάδοσης, μιας και είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε, στις πιο απαιτητικές συνθήκες, διάφορες βελτιωτικές λύσεις, που πλέον είμαστε σε θέση να προτείνουμε με σιγουριά. Σκοπός μας για το 2019 είναι να διατηρήσουμε αυτά τα οχήματα ενεργά και ανταγωνιστικά και, υιοθετώντας νέες ιδέες, να προσθέσουμε ένα επιπλέον -καθαρά- αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ομάδα μας, με ένα μηχανικό σύνολο που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη! 

Αναφέρετέ μας μερικά project της εταιρείας σας που έχετε ξεχωρίσει.

Έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία αρκετά project εκτεταμένης βελτίωσης στην πλειοψηφία των κινητήρων του Ομίλου, από τους πιο μικρούς, όπως ο 1.2TSI, μέχρι τους πιο μεγάλους των 6 και 8 κυλίνδρων. Δεν έχουμε ξεχωρίσει κάποιο, μιας και το κάθε αυτοκίνητο είχε τα δικά του πλεονεκτήματα για τη χρήση που προοριζόταν.   

Ποια είναι τα σχέδια της Delta Performance για το μέλλον?

Τα σχέδιά μας για το μέλλον (που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται) είναι να εξελιχθούμε κατά πολύ και παράλληλα να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς, χωρίς όμως να θέλουμε να αποκαλύψουμε κάτι ακόμα…

INFO:

Delta Performance

Αναπαύσεως 4, Βριλήσσια Αττικής

Τηλ.: 211 40 53 617

Mail: zachos@deltaperformance.gr

Web: www.deltaperformance.gr

 

Αρθρογράφος

 

Nissan και Blink Charging

Nissan και Blink Charging

Η Nissan συνεργάζεται με την Blink Charging Hellas, στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.