Παρουσίαση εταιρείας: Paparigas Tuning Specialist

Παρουσίαση εταιρείας: Paparigas Tuning Specialist

Ιδιαίτερα αυτοκίνητα τα Honda, με ιδιαίτερους ιδιοκτήτες συνήθως, αλλά και ιδιαίτερους μηχανικούς. Η Paparigas Tuning Specialist έχει βρει «το κουμπί» τους, με σωστή δουλειά, προσοχή και μεράκι, έχει γίνει γρήγορα μία από τις αγαπημένες εταιρείες συντήρησης και βελτίωσης μοντέλων Honda στα μέρη μας και αυτό φαίνεται προς τα έξω, αφού κάθε τόσο ξετρυπώνει και ένα νέο παράδειγμα της δουλειάς τους. Ευτυχώς δεν είναι όλα «βρικόλακες», μερικά είναι για πίστα (τρομερό αυτό το track-tuned κίτρινο FN2 Type R), άλλα θερίζουν στο δρόμο (όπως το δυνατό κόκκινο Type R που διαβάσατε στο προηγούμενο τεύχος..), κάποια μπορεί να άλλαξαν μόνο λίγο την εμφάνιση ή να περιορίζονται σε τυπική συντήρηση, οτιδήποτε κι αν περάσει από τις εγκαταστάσεις τους, όμως, θα δεχθεί την ίδια αγάπη και φροντίδα λες και είναι δικό τους, ας αφήσουμε όμως τον ιδιοκτήτη Γιώργο να μας τα πει….

Power Automotive Magazine: Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία της;

Paparigas Tuning Specialist: Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και ο κύριος υπαίτιος ήταν ο πατέρας μου, όταν από πολύ νεαρή ηλικία καθόταν μαζί μου όταν μαστόρευα ποδήλατα. Πολύ σύντομα με ρώτησαν οι γονείς μου τι θέλω να κάνω και η απάντησή μου ήταν να έχω ένα δικό μου συνεργείο αυτοκινήτων. Τον πρώτο καιρό πήγαινα νυχτερινό σχολείο και την υπόλοιπη μέρα την περνούσα δουλεύοντας στο συνεργείο. Τότε κάναμε μόνο εγκαταστάσεις υγραερίου σε αυτοκίνητα και απλά service, αλλά από τότε που μετακομίσαμε σε καινούργιο, μεγαλύτερο χώρο κάνουμε τα πάντα. Από απλό service κάθε τύπου μέχρι βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.

Ρ.Α.Μ.: Τι παροχές μπορεί να προσφέρει η Paparigas Tuning Specialist στον πελάτη;

P.T.S.: Στην εταιρεία μας ο πελάτης μπορεί να βελτιώσει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, την εμφάνισή του με την τοποθέτηση διαφόρων αεροδυναμικών βοηθημάτων (όπως spoilers κ.λπ.), ακόμα και να τοποθετήσει ένα ολοκληρωμένο kit υγραεριοκίνησης για οικονομία καυσίμου. Μπορούμε να αναλάβουμε όλους τους τομείς ενός αυτοκινήτου, παρέχοντας πάντα ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ρ.Α.Μ.: Ποια  είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας όσον αφορά τη βελτίωση ενός αυτοκινήτου;

P.T.S.: Η φιλοσοφία και γενικά η νοοτροπία του μαγαζιού είναι να γίνονται όλα σωστά. Μία σωστή βελτίωση δεν είναι μόνο η αύξηση στην ιπποδύναμη. Αυτό εδώ και αρκετά χρόνια, με τους σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες, είναι το μόνο εύκολο. Πιο δύσκολο και για εμάς πιο σημαντικό είναι η αντίστοιχη βελτίωση στην απόδοση των φρένων, το στήσιμο, τα ελαστικά και τα διάφορα βελτιωτικά aftermarket που θα συνθέσουν ένα απόλυτα γρήγορο, αξιόπιστο και ασφαλές σύνολο.

Ρ.Α.Μ.: Η υπάρχουσα τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη βελτίωση των αυτοκινήτων;

P.T.S.: Η υπάρχουσα τεχνολογική εξέλιξη πιστεύω ότι επηρεάζει αρνητικά τη βελτίωση διότι όλα είναι «φιξ». Βέβαια πάντα καταφέρνουμε και βρίσκουμε λύσεις για να βελτιώνουμε ακόμα και τους πιο αποδοτικούς κινητήρες, όπως για παράδειγμα τα μοτέρ της Honda που φημίζονται για την υψηλή απόδοσή τους. Βέβαια με την έλευση των -αμιγώς- ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θεωρώ ότι στο μέλλον αντί να φτιάχνουμε κυλινδροκεφαλές, τουρμπίνες, εξατμίσεις και κομπρέσορες, θα αλλάζουμε ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες.

Ρ.Α.Μ.: Ασχολείστε και με άλλες μάρκες εκτός της Honda;

P.T.S.: Η «λατρεία» του μαγαζιού είναι αναμφίβολα τα αυτοκίνητα της Ηonda. Όμως αναλαμβάνουμε και άλλες μάρκες, χωρίς κάποιον περιορισμό, προκειμένου να διευρύνουμε το πελατολόγιό μας και τις παρεχόμενες λύσεις στους πελάτες μας.

Ρ.Α.Μ.: Ποια είναι η άποψή σας για τις extreme βελτιώσεις;

P.T.S.: Οι extreme βελτιώσεις πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και «όμορφο» γιατί εκεί είναι που ψάχνεις πώς να κάνεις το αμάξι σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορο, πιο στημένο, πιο αποδοτικό, με αποτέλεσμα να έχει πολύ ενδιαφέρον όλη αυτή η διαδικασία.

Ρ.Α.Μ.: Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο;

P.T.S.: Ο ανταγωνισμός πάντα θα υπάρχει. Δεν τον φοβόμαστε, όλα είναι στην καθημερινότητά μας. Η νοοτροπία μας είναι η καλύτερη δουλειά, με την καλύτερη δυνατή τιμή για τον πελάτη και στον καλύτερο δυνατό χρόνο, διότι ο χρόνος είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό την τρέχουσα περίοδο. Κανείς δεν θέλει να μένει χωρίς αυτοκίνητο ούτε μία μέρα και γι' αυτό προσπαθούμε πάντα να επιτυγχάνουμε τη λιγότερο δυνατή παραμονή του αυτοκινήτου στο συνεργείο μας.  

Ρ.Α.Μ.: Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβληθεί σωστά η δουλειά σας;

P.T.S.: Ο καλύτερος τρόπος για να προωθηθεί η δουλειά μας είναι μέσω βίντεο και δημοσιεύσεων σε site κοινωνικής δικτύωσης, μέσω δοκιμών αυτοκινήτων μας στο περιοδικό σας και κυρίως από τους πελάτες μας που είναι υπερευχαριστημένοι και μας διαφημίζουν οι ίδιοι! Ένας άλλος τρόπος διαφήμισης είναι και το δικό μας “demo-car” αυτοκίνητο Honda Civic Type R FN2 Turbo, το οποίο φοράει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.

Ρ.Α.Μ.: Αναφέρετε μερικά από τα αυτοκίνητα που έχετε βελτιώσει και πιστεύετε ότι ανταποκρίνονται περισσότερο στη φιλοσοφία της εταιρείας σας.

P.T.S.: Τα περισσότερα και σχεδόν όλα τα βελτιωμένα αμάξια μας είναι της Honda, με διάφορα setup, όπως CRX Del Sol B20 με κομπρέσορα της Jackson Racing, CRX Del Sol B16B All Motor, Civic FN2 turbo, Civic FN2 και EP3 Jackson Racing Supercharger, Civic FN2 Rotrex C30-94, Civic EP3 turbo, γενικά υπάρχει ποικιλία από διάφορα setup και από πολύ ιδιαίτερα αμάξια!

Ρ.Α.Μ.:. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα έχει μέλλον η βελτίωση με την έλευση ολοένα και περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

P.T.S.: Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να έχουμε μία υγιή λειτουργία της επιχείρησής μας, με πολλή δουλειά, δυνατά project και την καλύτερη δυνατή ποιότητα εργασιών από εμάς!

Όσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιστεύω ότι και εκεί θα βρούμε την βελτίωση τους διότι η βελτίωση δεν τελειώνει πουθενά! Αλλά και επίσης θα συνεχίσει να υπάρχει και η βελτίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, διότι πιστεύω πάντα θα υπάρχει κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο έτσι ώστε να θυμόμαστε για παράδειγμα πως ήταν οι ατμοσφαιρικές 9.000rpm της Honda!

 

Αρθρογράφος

 

Το SSC Tuatara έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας τα 532,93km/h!

Το SSC Tuatara έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας τα 532,93km/h!

Το hypercar της Αμερικάνικης SSC είναι επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με μέσο όρο ταχύτητας τα 508,73 km/h!