Παρουσίαση εταιρείας: Tountas Garage

Παρουσίαση εταιρείας: Tountas Garage

Η Tountas Garage έχει μία μακροχρόνια ιστορία στο χώρο των βελτιώσεων, αφού ιδρύθηκε το 2008, από τον Σωτήρη Τούντα. Ο Σωτήρης ασχολείται με το χώρο του αυτοκινήτου από το 1994 και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, έχοντας παρουσιάσει πολλά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, που ξεπερνούν τα 1.500m2, είναι πλέον μια κάθετη μονάδα που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους ανάγκη του εκάστοτε πελάτη. Εκτός από το συνεργείο, υπάρχει εφαρμοστήριο κινητήρων, ηλεκτρολογείο, δυναμόμετρο, ένα πλήρως εξοπλισμένο φανοποιείο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μπορεί να καλύψει κάθε είδους εργασία που έχει σχέση με το αυτοκίνητο και τη βελτίωσή του. Στο πλευρό του Σωτήρη εδώ και λίγα χρόνια βρίσκονται οι γιοι του, Νίκος και Αλέκος, στους οποίους ο Σωτήρης βλέπει το μέλλον της εταιρείας. Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της Tountas Garage και ανακρίναμε την ομάδα που την αποτελεί.

Power Automotive Magazine: Από πότε ασχολείσαι προσωπικά με το χώρο του αυτοκινήτου και πότε ιδρύθηκε η Tountas Garage?

Advertisement

Tountas Garage: Η ενασχόλησή μου με το χώρο του αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1994, όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν το μοναδικό πράγμα που ήθελα να κάνω στη ζωή μου και με αυτόν τον τρόπο να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Έτσι, μετά από πολυετή εμπειρία και την επιθυμία να δημιουργήσω ένα χώρο που να αρμόζει στις προσδοκίες μου, κατάφερα, το 2008, να ιδρύσω την εταιρεία Tountas Garage.

Ρ.Α.Μ.: Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων που βελτιώνετε?

T.G.: Πέρα από την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με τους κινητήρες Cosworth της Ford, δεν έχουμε κάποια προτίμηση στο ποια μάρκα θα βελτιώσουμε, προσπαθούμε πάντα να ικανοποιούμε όσους περισσότερους πελάτες γίνεται. Η Tountas Garage μπορεί καλύψει κάθε ανάγκη, για το κάθε αυτοκίνητο.

Ρ.Α.Μ.: Μπαίνοντας κάποιος στην Tountas Garage, τι θα αντικρίσει μπροστά του, με άλλα λόγια, τι μπορείτε να προσφέρετε στον πελάτη σας?

T.G.: Στην Tountas Garage, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έχουμε ως προς το αυτοκίνητο και το tuning, ο κάθε πελάτης μπορεί να βρει προϊόντα βελτίωσης που αφορούν τον κινητήρα, συστήματα υγραεριοκίνησης, φανοποιεία και βαφή, body-kits, service, ολοκληρωμένα πακέτα βελτίωσης, δυναμομέτρηση και προγραμματισμό, με λίγα λόγια, στο χώρο μας μπορούμε να καλύψουμε πραγματικά κάθε ανάγκη ενός αυτοκινήτου από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ρ.Α.Μ.: Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη βελτίωση και αν ναι, ποια τακτική θα ακολουθήσετε ως εταιρεία?

T.G.: Βλέπουμε ότι η τεχνολογία και η τεχνογνωσία στο χώρο της βελτίωσης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερο και πλέον διαπιστώνει κανείς ότι μόνο οι κάθετες μονάδες μπορούν να το υποστηρίξουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους. Στο μέλλον, λοιπόν, επειδή βλέπουμε ότι οι κινητήρες εξελίσσονται συνέχεια, θα πρέπει όλοι να συμβαδίσουμε με αυτά τα νέα δεδομένα και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας για να μπορούμε να τα υποστηρίξουμε.

 

Ρ.Α.Μ.: Με ποιον τρόπο και σε ποιους αγώνες εμπλέκεται ενεργά η Tountas Garage?

T.G.: H Tountas Garage, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι από τις πρωτοποριακές εταιρείες που ασχολήθηκαν, δημιούργησαν και εξέλιξαν το Drift στην Ελλάδα και ακόμη και σήμερα δημιουργεί νέους οδηγούς και ανταγωνιστικά αυτοκίνητα. Τα όνειρά μας για τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι να καταφέρει η ομάδα μας, που αγωνίζεται στο θεσμό του Drift Kings, με οδηγούς τον Σταύρο Γρίλλη και το Νίκο Τούντα, να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και παράλληλα να υποστηρίξουμε το φυτώριο των οδηγών της Tountas Garage στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Drift.

 

Ρ.Α.Μ.: Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα από τα project σας, τα οποία θα ξεχωρίζατε?

T.G.: Πιστεύουμε ότι όλα τα project της Tountas Garage είναι ξεχωριστά. Μερικά από αυτά είναι το παγκοσμίως γνωστό Ford Escort Mk II της εταιρείας μας, το ροζ Mazda RX-7 FC με κινητήρα RB25, το Toyota Corolla του Σταύρου Γρίλλη, η «Σούζη» του Στάθη Παπαργυρόπουλου, το μπλε Ford Sierra Cosworth RS500, καθώς και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να τα δείτε και στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Ρ.Α.Μ.: Τι να περιμένουμε από την Tountas Garage στο προσεχές μέλλον?

T.G.: Τα σχέδιά μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ίδιους χώρους σε Αγγλία, Γερμανία και Ντουμπάι και να βρούμε συνεργάτες με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν.

INFO:

TOUNTAS GARAGE

Ιωάννου Βρεττού 16

Μενίδι

Τηλ.: 210 24 04 910

tountasgarage.com

 

Αρθρογράφος

 

ΚΙΑ Sportage 1.6D 48V Hybrid GT-Line

ΚΙΑ Sportage 1.6D 48V Hybrid GT-Line

Είχαμε συνηθίσει να λέμε, τι να πάρω για να έχω χαμηλή κατανάλωση, diesel ή υβριδικό; Τώρα υπάρχει και μία τρίτη επιλογή. Και τα δύο!