Παρουσίαση: Shell Helix Ultra 0W

Παρουσίαση: Shell Helix Ultra 0W

Gas-To-Liquid Technology

Η Shell, πάντα πρωτοπόρος στον τομέα των υδρογονανθράκων, είναι η πρώτη εταιρεία που έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες και σήμερα διαθέτει εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, για την παραγωγή υγρών καυσίμων και λιπαντικών με βάση το Φυσικό Αέριο, κάτι που της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα τώρα που η ανάγκη για ακόμα χαμηλότερους ρύπους είναι πια επιτακτική. Η διεργασία Gas-To-Liquid (GTL), μετατρέπει τους αέριους υδρογονάνθρακες σε υγρούς με νέες μοριακές δομές που θα μας δώσουν και τα ανάλογα άκρως αποδοτικά, καθαρά από προσμίξεις και με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα προϊόντα. Η Shell έτσι, έχει δημιουργήσει μία -ανώτερης ποιότητας- βάση για λιπαντικά κινητήρων εσωτερικής καύσης που αποτελεί τον πυρήνα της τεχνολογίας Shell PurePlus, μία επαναστατική διαδικασία, αποτέλεσμα 40 ετών έρευνας, με την οποία το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε πεντακάθαρο λάδι βάσης GTL, με σχεδόν μηδενικές ακαθαρσίες και μικροσωματίδια (θείο, άζωτο, οξυγόνο κ.λπ.). Αν αναλογιστούμε ότι αυτή η βάση αποτελεί το 80-90% του λιπαντικού, τότε καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό. Σε αυτή τη βάση προστίθενται τα απαραίτητα χημικά πρόσθετα για να δημιουργηθεί το Shell Helix Ultra, το οποίο μπορεί και προσφέρει στον κινητήρα μία καθαρότερη λειτουργία, με το υψηλότερο επίπεδο λίπανσης κάτω από όλες τις συνθήκες, το οποίο φυσικά αυξάνει την αξιοπιστία του, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και λιπαντικού, αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

Shell Helix Ultra 0W

Αυτή η νέα οικογένεια ιξώδους δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ολοένα και αυστηρότερες απαιτήσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων, για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, όπου το ζητούμενο ήταν ένα λιπαντικό που να είναι εξαιρετικά λεπτόρρευστο, αλλά παράλληλα να μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία κάτω από όλες τις συνθήκες. Το Shell Helix Ultra, χάρη στη μοναδική αυτή σύνθεση από φυσικό αέριο και των υψηλής ποιότητας πρόσθετων, διατηρεί τα χαρακτηριστικά απόδοσής του στις υψηλές θερμοκρασίες για περισσότερο χρόνο, παρέχει έως και 58% μεγαλύτερη αντίσταση στην οξείδωση του λιπαντικού και εξασφαλίζει σημαντικά καλύτερη ροή λιπαντικού στις χαμηλές θερμοκρασίες εκκίνησης σε σύγκριση με τα κοινά λιπαντικά. Επίσης, το Shell Helix Ultra 0W παρουσιάζει μειωμένες απώλειες λόγω εξάτμισης, κάτι που φυσικά μεταφράζεται σε λιγότερες αναθυμιάσεις, μειωμένη κατανάλωση λαδιού και καθαρότερη εισαγωγή.

Η εξελιγμένη του σύνθεση, του επιτρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, αφού, παρά το χαμηλό του ιξώδες, αντέχει ακόμα και σε θερμοκρασία 1.000°c, προστατεύοντας το Turbo και όλα τα μηχανικά μέρη. Παράλληλα, αυτό το χαμηλό ιξώδες σε συνδυασμό με τα αντιτριβικά πρόσθετα μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και 3%, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα του οχήματος κατά 70kg CO2 ετησίως. Αυτός είναι και ο λόγος που το εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κινητήρων, όπως: BMW, Honda, Ford, Jaguar/Land Rover, Mercedes-Benz, Toyota, VW, Hyundai, Fiat, Volvo, PSA, Opel και φυσικά η Ferrari, με περισσότερα από 15.000.000 αυτοκίνητα ετησίως να το έχουν ως λάδι πρώτης τοποθέτησης. To 70% των νέων μοντέλων χρησιμοποιούν πλέον λιπαντικό χαμηλού ιξώδους 0W. Επιπρόσθετα, τα ειδικά καθαριστικά πρόσθετα με τεχνολογία Active Cleansing Technology εμποδίζουν τις επικαθίσεις ιζημάτων και παράγωγων της καύσης στα μέρη του κινητήρα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τον διατηρούν προστατευμένο και καθαρό για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Μάλιστα, σε δοκιμές που πραγματοποίησε η Shell, τα λιπαντικά Helix Ultra 0W προσφέρουν κατά μέσο όρο, 77% ανώτερη προστασία από τις επικαθίσεις άνθρακα και παράγωγων καύσης στα έμβολα του κινητήρα, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ τις προδιαγραφές των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Το ίδιο καθαρό διατηρεί και τον πλανήτη μας, αφού η Shell φροντίζει ώστε τα προϊόντα της οικογένεια Helix Ultra 0W να έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, αποφεύγοντας ή μειώνοντας τις εκπομπές CO2 όπου αυτό είναι εφικτό. Επιπρόσθετα, για το υπόλοιπο των ρύπων -που είναι αναπόφευκτοι- η Shell συμμετέχει σε αντισταθμιστικά προγράμματα, κερδίζοντας carbon credits, που αντισταθμίζουν τις εκπομπές CO2 από ολόκληρο τον κύκλο ζωής των λιπαντικών, βοηθώντας την να πετύχει τον στόχο της να αποτελέσει εταιρεία ενέργειας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 ή νωρίτερα.

 

Αρθρογράφος

 

Το Fiat 500 e στην Βραζιλία

Το Fiat 500 e στην Βραζιλία

Μόλις ένα μήνα από την πρώτη έξοδο του από την Ευρώπη, με το λανσάρισμα του στο Ισραήλ, το νέο ηλεκτρικό 500 συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο, αυτή ...