TETRAKOSARI IV - 31/3-1/4/2012

TETRAKOSARI IV - 31/3-1/4/2012

Το Τετρακοσάρι IV, μια διοργάνωση που γίνεται αποκλειστικά από το περιοδικό Autokinisimag, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο, το Σαββατοκύριακο μεταξύ 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Το Τετρακοσάρι είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια, που συγκεντρώνει πλήθος θεατών, αλλά και συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα. Δυνατές κόντρες, αξιόλογοι χρόνοι, θέαμα και ιδιαίτερα καλό και φιλικό κλίμα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του διήμερου event, που κατάφερε εν μέσω κρίσης να συγκεντρώσει 6.500 θεατές και 164 συμμετοχές!

Και τι είναι το Τετρακοσάρι?

Το Τετρακοσάρι βασίζεται στους κανόνες που ισχύουν στο εξωτερικό για τα Run What You Bring και τα αυτοκίνητα χωρίζονται ανάλογα με τον χρόνο τους. Σκοπός και στόχος των event αυτών, είναι να απομακρύνουν τους νέους από τις κόντρες στους δρόμους και να τους συγκεντρώσουν στην ασφάλεια της πίστας.

Οι κατηγορίες είναι επτά και ορίζονται βάσει χρόνων. Δηλαδή, η Κατηγορία 16 περιλαμβάνει οχήματα που κάνουν πάνω από 16sec, η Κατηγορία 15 όσα κάνουν μεταξύ 15 και 16sec και ούτω καθεξής, μέχρι την Κατηγορία 11-, που περιλαμβάνει τα οχήματα κάτω των 11sec.

Από εκεί και πέρα ξεκινούν τα ελεύθερα περάσματα, βάσει προτεραιότητας προσέλευσης, τα οποία μάλιστα είναι απεριόριστα. Υποχρεωτικά θα πρέπει όλα τα οχήματα να κάνουν τουλάχιστουν ένα πέρασμα, προκειμένου να πάρουν κατάταξη για τα eliminations. Τα eliminations ακολουθούν την επόμενη μέρα και τα ζευγάρια προκύπτουν όπως στους αγώνες Dragster.

Στο τέλος ανακοινώνονται οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας, οι οποίοι κερδίζουν μία συνδρομή στο περιοδικό Autokinisimag.

Σημαντικό συστατικό στην επιτυχία του event, είναι το χαμηλό κόστος συμμετοχής που φτάνει τα €100, ενώ το εισιτήριο για τους θεατές, είναι μόλις στα €5!

Πολύ θετικό, είναι το μήνυμα που έδωσε ο κόσμος με την δυναμική του παρουσία, πράγμα που ώθησε στους διοργανωτές να κλείσουν συμφωνία με την πίστα Σερρών για ακόμα περισσότερα events με την ονομασία Τετρακοσάρι!

 

Αρθρογράφος

 

Το Abarth F595 στην Ελλάδα από €22.500

Το Abarth F595 στην Ελλάδα από €22.500

Το νέο Abarth F595 με τεχνολογία από την Formula 4, αποτελεί φόρο τιμής στην 50η επέτειο του μονοθέσιου Formula Italia που σχεδίασε ο Carlo Abarth και...