Δύο υπάλληλοι της Goodyear σκοτώθηκαν στο Nurburgring

Δύο υπάλληλοι της Goodyear σκοτώθηκαν στο Nurburgring

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, 9 Αυγούστου, στην πίστα του Nurburgring κατά τη διάρκεια δοκιμής ελαστικών στην πίστα. Ένα από τα δύο θύματα ήταν ο 39χρονος Christian Franck, από το Λουξεμβούργο, γνωστός για την ενασχόληση του με το motorsport. Είχε στο ενεργητικό του πολλούς τίτλους και διακρίσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνείς αγώνες. Ο Franck ήταν εξαιρετικά έμπειρος στο Nurburgring, και χθες δοκίμαζε ελαστικά για λογαρισμό της Goodyear, οδηγώντας μια Porsche 911.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας Γερμανός μηχανικός ελαστικών, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα οφείλεται σε κλατάρισμα ελαστικού όταν το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα (γύρω στα 200km/h). Το αυτοκίνητο ανατράπηκε στο τμήμα Tiergarten, μια σειρά από στροφές υψηλής ταχύτητας που ακολουθούν τη γρήγορη αριστερή στροφή στο τέλος της ευθείας Dottinger Hohe. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι και οι δύο επιβαίνοντες πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα σε κλειστή πίστα για το κοινό στα πλαίσια του Industry Pool (μέρες που η πίστα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μεγάλους κατασκευαστές που δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα και τα προϊόντα τους).

Δύο υπάλληλοι της Goodyear σκοτώθηκαν στο Nurburgring

Η Goodyear εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Λυπούμαστε βαθιά που δύο υπάλληλοι της Goodyear με έδρα το Λουξεμβούργο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα σε πίστα δοκιμών της Γερμανίας στις 9 Αυγούστου. Στηρίζουμε τις τοπικές αρχές στην έρευνα».

 

Αρθρογράφος

 

Η Hyundai στην κορυφή των βραβείων 2020 Future Mobility of the Year

Η Hyundai στην κορυφή των βραβείων 2020 Future Mobility of the Year

Τα βραβεία KAIST Future Mobility of the Year καθιερώθηκαν το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα αυτοκίνητα που συνεισφέρουν σημαντικά στο μέλλον της κινητικ...