DRAG DAY ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 12-13/1/2013

DRAG DAY ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 12-13/1/2013

Μόλις δυο εβδομάδες μετά τις γιορτές βρεθήκαμε στον αεροδιάδρομο του Μεσολογγίου για να παρακολουθήσουμε το πρώτο Drag Day, τόσο της χρονιάς όσο και της περιοχής, το οποίο μάλιστα ήταν και το πιο επιτυχημένο -από πλευράς θεατών- που έχουμε παρακολουθήσει από κοντά. Η έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι του Σάββατου, αλλά και οι "περιορισμένες" συμμετοχές ανάγκασαν την διοργανώτρια εταιρία Pro Action Motorsport (σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητιστική λέσχη Μεσολογγίου) αφενός να καθυστερήσουν την εκκίνηση του αγώνα σχεδόν κατά 2 ώρες και αφετέρου να κάνουν μόλις 2 περάσματα, αφού σχεδόν κανένας οδηγός δεν πίεζε το αυτοκίνητό του για χρόνο ωσότου η πίστα στεγνώσει για τα καλά και να μπορεί να παρέχει επαρκή πρόσφυση, αφού μάλιστα είχε στρωθεί κόλα για τα πρώτα 18m.

Όλα κύλισαν ήρεμα την πρώτη μέρα με περίπου 1.000 θεατές να περνούν τις πύλες του αεροδρομίου και τους οδηγούς να κάνουν στην ουσία δοκιμές για την επόμενη μέρα.

Break loose

Τίποτα δεν μας είχε προετοιμάσει για την επόμενη ημέρα, αφού ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις διαψεύσθηκαν πανηγυρικά με την διέλευση του κόσμου να ξεπερνάει κατά πολύ τις 5.000 και τις συμμετοχές πια σε πλήρη παράταξη να αγγίζουν τις 180. Βέβαια, αυτό δημιούργησε προβλήματα στην διοργάνωση, η οποία δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσο πολύ κόσμο και ο αγώνας χρειάστηκε να σταματήσει προσωρινά 2 φορές λόγω κάποιων όχι απλώς θερμόαιμων, αλλά απολύτως ανεγκέφαλων, θεατών οι οποίοι, παρά τις υποδείξεις της οργάνωσης και του προσωπικού της, έκαναν του κεφαλιού τους με χειρότερο παράδειγμα αυτ΄πων που περνούσαν από την μια μεριά της πίστας στην άλλη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους. Ευτυχώς η παρέμβαση της οργάνωσης ήταν ταχύτατη και δραστική και στην δεύτερη διακοπή τοποθετήθηκαν επιπλέον ασφαλιστικά κάγκελα προστασίας, σχεδόν σε όλο το 400άρι! Στο αγωνιστικό σκέλος τουλάχιστον, το θέαμα ήταν συναρπαστικό, με πάρα πολλά δυνατά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να ρίχνονται στην μάχη με τα χρονόμετρα της Race America. Οι συμμετοχές ήταν όχι μόνο πάρα πολλές, αλλά και άκρως δυνατές, με περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα της True Street 11 να ξεπερνούν τα 800Ps!

Επόμενη στάση του Drag Day στο Ελληνικό, δίχως όμως αυτοκίνητα παρά μόνον με μοτοσικλέτες, στις 26-27 Ιανουαρίου. Αραγε θα δούμε ποτέ αγώνα στο Ελληνικό και με αυτοκίνητα?

Αρθρογράφος

 

Με 640+ Ps το νέο Hyundai Ioniq 6 N

Με 640+ Ps το νέο Hyundai Ioniq 6 N

Mετά την κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού Ioniq 5 N, η Hyundai ετοιμάζει και την αντίστοιχη σπορ έκδοση του νέου της Ioniq 6 η οποία θα  έρθει το 2025 κ...